• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BİST 82 bin üzerinde tutunmayı başardı BİLAL DOĞAN

BİST 82 bin üzerinde tutunmayı başardı

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.08.2014, 00:00
Geçtiğimiz hafta gün içinde 81 bin puanın altına inen BİST-100 endeksi erken bir faiz artışı beklentisinin aksine işaret eden ABD istihdam verisinin ardından bankacılık hisseleri öncülüğünde toparlanarak yatay kapandı. BIST-100 endeksi Cuma gününt yüzde 0.08 düşüşle 82 bin 94 puanda tamamladı. Bankacılık endeksi ise yüzde 0.26 yükselişle kapandı. 85 bin direnç seviyesine 84 bin 400 ile yaklaşılması sonrasında gelen düşüş hareketinde 80-82 bin bölgesinin destek olarak izlenmesi gerektiğini düşünüyorum. ABD'den gelecek her açıklama ve veri, piyasalar üzerinde baskı yaratmaya devam edecektir. Ayrıca iç siyasetin sıcak gündemi de yakından izlenecektir.

FAİZDE DÜŞÜŞ OLABİLİR

Resmi tatilin ardından hacimler düşük kalmaya devam ederken doların küresel bazda güçlü seyretmesi piyasalara olumsuz yansıyor. ABD 10 yıllık tahvilin getirisindeki yükselişle tahvil/ bono piyasasında da yukarı baskının sürdüğü ancak istihdam verisi ile baskının bir miktar azaldığı gözlendi. Gösterge tahvil yüzde 8.81'de. Bileşikler yüzde 9'a yaklaştı. Bu hafta yapılacak yoğun ihaleler öncesi satış yönlü işlemlerin arttığı bono piyasasında işlemlerin bazen fiyat seviyesi oluşturacak büyüklüklerde olmaması nedeniyle yükselişin daha sert hissedildiğini gözlerken, ihalelerin ardından faizlerde düşüş yaşanabieceğini öngörüyorum.

DOLAR 2.150'DEN DÖNDÜ
Dolarda başlayan yukarı harekete ABD'den gelen tarım dışı istihdam verisi dur dedi. Veri öncesi 2.15 TL üstünü deneyen kurda, beklentilerin altında kalan istihdam verisi ile aşağı dönüş yaşandı. Son günlerde iştahsız görünen gelişmekte olan ülke piyasalarına girişler gözlendi. Dolar Cuma gününü 2.1315 TL'den euro da 2.8610 TL'den kapattı. ABD verilerine bakıldığında ilk etapta istihdamın beklentilerin altında kalmasının piyasalar tarafından sevinçle karşılanabileceğini söyleyebilirim. Fakat resmin geneline baktığımızda ABD ekonomisinin net bir şekilde toparlandığı görülüyor. Bu yüzden FED üzerinde faiz artırımı baskının oluşmasını bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI