• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Küresel piyasaların yön vermesi bekleniyor BİLAL DOĞAN

Küresel piyasaların yön vermesi bekleniyor

bilaldoganodak@hotmail.com Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.11.2014, 00:00
BORSA: Geçtiğimiz hafta son iki gün sert satış baskısı altında kalan endeks, teknik destek seviyesinde tutunarak tepki alımlarıyla günü artıda kapattı. Gün içinde 77.150 desteğini deneyen BIST-100 endeksi daha sonra toparlanarak yüzde 0.58 yükselişle 77.957.75 puandan kapadı. Bankacılık endeksi yüzde 0.94 yükselişle günü bitirdi.
Özellikle Rus rublesinin değer kaybının gelişen ülke para birimleri üzerinde de baskı yarattığı belirtilerek dolar/TL'nin de 2.28'in üzerini görmesinin borsada alışları sınırladığı vurgulanıyor. Gelecek hafta yurt içinde sanayi üretimi ve ödemeler dengesi ile ABD verileri izlenecek.

SAKİN SEYİR DEVAM ETTİ

FAİZ: Faizlerde sakin seyir haftanın son işlem gününde de devam etti. 13 Temmuz 2016 itfalı gösterge tahvilin bileşik faizi haftanın son gününü haftaya başladığı yüzde 8.61 düzeyinde tamamladı. Dövizdeki seyrin etkili olduğu piyasada hacimlerin düşük kalmasının yatay seyirde etkili olduğunu söyleyebilirim.
Bu hafta içerde eylül ayı sanayi üretimi ve ödemeler dengesi açıklanacak. TL'deki zayıf seyir ve piyasalardaki bozulma faizler üzerinde de yukarı yönlü baskıya yol açabilir. Bu hafta gösterge tahvilin bileşik faizinin yüzde 8.50-9.00 aralığında hareket edeceğini öngörebiliriz.

STRES SÜRÜYOR
DÖVİZ: Gelişen piyasalarda stres sürüyor. Ukrayna tedirginliği ile yukarı harekete başlayan dolar/TL geçen haftanın son günü bir haftadır devam eden yükseliş trendini sürdürerek gün içinde son üç haftanın en yüksek seviyesi olan 2.2807'yi gördü ardından gelen tepki satışlarıyla 2.26 seviyelerinde dengelendi.
Bu hafta, küresel piyasalardaki gelişmelerin piyasaya yön vermesi bekleniyor. Sanayi üretimi ve cari açık verileri de Türkiye ekonomisinin son durumu hakkında bir fikir verecek. Dolardaki güçlenme ve gelişen ülkelere yönelik risk iştahındaki azalma devam ederse TL'deki zayıf seyir sürebilir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA