• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Ödül törenleri benim olayım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.02.2015, 00:00
Saat farkı da olsa, hiç uymasam da, sabaha perişan da çıksam umurumda değil! Ben bir ödül kızıyım, ödül avcısıyım; sinema manyağıyım. Geçen akşam da 68. İngiliz Film ve Televizyon Sanat Akademisi (BAFTA) ödülleri verildi. İngiltere ile saat farkı ABD gibi değil, çok mutluydum. Aynı gece Grammy Ödül Töreni de vardı ve sabaha kadar, sanki Madonna özbeöz ablam, sanki Sam Smith küçük kardeşim, sanki Julianne Moore gıcık olduğum büyük halammış gibi ekrana yapıştım, törenleri seyrettim. Müzik benim konum değil, o yüzden filmlerden bahsedeceğim. Madonna'nın 56 yaşında gösterdiği performans yine inanılmazdı, kadın 'insan' değil... Gerisi fasa fiso...
BAFTA ödül töreninin sunuculuğunu İngiliz komedyen ve aktör Stephen Fry yaptı. BAFTA ödüllerinin yıllardır değişmez sunucusu, 'Boyhood' filmindeki oyuncuları sıralarken Patricia Arquette'in adını yanlış söyledi, ablasının adıyla anons etti ve "Rosanne Arquette" dedi. Patricia Arquette bu gafa gülümseyerek karşılık verdi. Oscar ödüllerinde de altı dalda aday olan Richard Linklater'ın yönetmenliğini üstlendiği ve 13 yılda çektiği 'Boyhood' En İyi Yönetmen ve En İyi Film ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında üç ödül aldı.
On bir dalda aday gösterilen Wes Anderson'un 'The Grand Budapest Hotel' (Büyük Budapeşte Oteli) orijinal senaryo, prodüksiyon tasarımı, makyaj ve saç, kostüm tasarımı ve müzik dallarında olmak üzere beş ödül aldı.
İngiliz fizikçi Stephen Hawking'i canlandırdığı 'The Theory of Everthing' filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü, Londra doğumlu Eddie Redmayne kazandı. Ödül törenine profesör Stephen Hawking de katıldı ve en iyi görsel efekt ödülünü takdim etti; Hawking ayakta alkışlandı. Ünlü fizikçi esprileriyle kırdı geçirdi salonu... En İyi Kadın Oyuncu ödülünü tahmin edildiği üzere 'Still Alice' ile ABD'li aktris Julianne Moore kazandı. Moore, filmde Alzheimer'a yakalanan bir kadını canlandırıyor. Bu yıl Oscar yolunda yarışan filmlerin hepsi iyi, sinemayı ihmal etmeyin. 'Whiplash' filmi oyuncusu J.K. Simmons da ödül aldı, film gösterimde. Haftaya 'Big Eyes' girecek vizyona, kaçırmayın. Clint Eastwood imzalı 'American Sniper' da gösterime girecek, eleştirmenler yere göğe sığdıramıyor filmi... BAFTA'ya bir de David Beckham katıldı, az kalsın unutuyordum. O da 'insan' değil; o kadar söyleyeyim...


BAFTA'dan notlar
* İngiltere'nin soğuk ve nemli havasına dikkat etmeden dekolte giyen oyuncular bir hayli üşüdü. Kırmızı Halı'da titreyerek röportaj veren oyunculardan Reese Witherspoon "Londra'da havanın soğuk olacağını akıl etmeliydik" dedi. En iyi Kadın Oyuncu dalında aday olan Whiterspoon, mor bir Stella McCartney tasarımı tercih etmişti.
* Kırmızı Tom Ford elbisesiyle göz kamaştıran 54 yaşındaki Julianne Moore ödülünü alırken diğer aday oyuncuları onurlandırmayı da ihmal etmedi. Konuşmasında, ailesindeki kadınlara da teşekkür eden Moore, İskoç kökenli olduğunu hatırlattı.
* 'The Theory of Everything' filmiyle En iyi Erkek Oyuncu dalında ödül alan İngiliz oyuncu Eddie Redmayne ile başrolü paylaşan Felicity Jones, fizik profesörü Stephen Hawking ile en iyi görsel efekt dalındaki kazananı anons etti. Stephen Hawking törene ailesi ve filmde Felecity Jones'un canlandırdığı ilk eşi Jane Wilde ile birlikte katıldı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI