• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
60 sene öncesinin mezunları buluştu ERKİN USMAN

60 sene öncesinin mezunları buluştu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.12.2009, 00:00
Karşıyaka Lisesi Eğitim Vakfı'nın 1949 yılı mezunları için düzenlemiş olduğu etkinlik, 18 Aralık 2009 Cuma günü Karşıyaka Lisesi'nde sabahtan başladı.
Sekseninde bile hala dimdik, insansever, güleryüzlü, güzelliklerini ve yakışıklılıklarını hala koruyan, Karşıyaka'nın kırklı yıllarının o doyumsuz güzelliklerini yaşamış 1949 mezunları, biraraya geldiklerinde uzun süren duygulu anlar yaşandı. Hatırılara daldıkça kah kahkahalar atıldı, kah hüzünlenildi.
***
kşam, Bostanlı Altınbalık restorantının yemek salonu görülmeye değerdi. Son derece şık ve zarif hanımefendiler, beyefendiler, Karşıyaka'nın eski günleri böyleydi dercesine sanki ders veriyorlardı... Gece bitsin istenmiyordu. Ne var ki ayrılık vakti gelip çatmıştı ve ortak bir karara varıldı: "Mezuniyetimizin yetmişinci yılında tekrar aynı kadro lisemizde buluşacağız!"
İşte o geceye katılanlar:
Mehmet Ali Özcel, Ahmet Erkan, Süleyman Öğüt, Mediha Basut Törün ,Güntekin Köksal, Pınar Köksal, Nevin Ulusoy, Talat Ulusoy, Okay Kurçeren , Necla Özeti,
Mizyal Dinç Akımsar ,Nefise Külahlı Akıncı, Nimet Usaloğlu Alanyalı, Mesrure Gündalan Sezak , Engin Usmen, Meliha Özbağ Olçum .ve eşi
* * *
Geceye katılan diğer Karşıyaka Liseliler:
Hasan Tahsin Abakan, İlyas Babayiğit, İsfendiyar Yıldız , Yücel İzmirli ve eşi Zühal İzmirli, Doğan Gençoğlu ve eşi, Nihal Ataizi, Nefise Yurtseven, Ahmet Ertürk , Ercan Akdemir, Vehbi Moğol, Serdar Göv, Barbaros Karabulut, Meliha Özbağ Olçum, Şekip Tarman
Ayten Sincer, Hüsniye Ergin, Erdem - Özden Turunçoğlu kardeşler ,Birgün Esin, Pınar Yurdun ve eşi, Deniz Yurdun ,Figen Yurdun, Meltem ve Musa Kazım Düzbastılar
Altan Aykar , Feyzullah Oktay,Oğuz Uztan, Özgül Turunçoğlu , Ertuğrul Hasırcıoğlu ve eşi , Levent Kaygan

kentten
Diş Hekimliğinde veda yemeği

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde, günlerdir sular bir türlü durulmuyor. Dekanlık atamasında çıkan olaylar silsilesi halen devam ediyor. Eski dekan Prof. Dr. Serhat Çınarcık, mevcut yönetimdeki öğretim üyelerine hiç haber vermeden kendisi için bu akşam(cuma) dekanlığa veda yemeği düzenliyormuş. Üstelik bu geceye olaylarda tarafsız kalmak isteyen öğretim üyelerini 2-3 kez ziyaret ederek zorlama yoluyla çağırıyormuş. Bunu duyduğumda çok şaşırdım ve hemen mevcut dekan Prof. Dr. Celal Artunç'u aradım. O da yemekten habersiz olduklarını ve önümüzdeki hafta Prof. Dr. Serhat Çınarcık'a fakülteye hizmetlerinden ötürü plaket vereceklerini söyledi. Bu aralar o törenin hazırlığını yaptıklarını söyleyen Artunç, "Eğer bize de haber verselerdi plaketini o yemekte kendisine takdim ederdik. Demek ki böyle istemişler" yanıtını vererek ne kadar nezaketli bir tutum içinde olduğunu gösterdi.

buca'dan
"Parti gibi adam" DP'de

Buca, İzmir'de siyasetin harman olduğu bir köşe...
Buca, İzmir siyasetine önemli isimler vermiştir. Işılay Saygın, Yüksel Çakmur, Ahmet Ersin, Suha Göksel Ertan Erdek, Cemil Şeboy, İsmet Uç, Ercan Tatı, M. Ali Susam ilk akla gelenler.
İsmail Bekiroğlu da bu isimlere ekleneceklerden biri.
Bekiroğlu, Buca vadisinin ilginç isimlerinden...
"Tek başına siyaset yapar" sonra seçim arifesinde bir partiyi seçer ve oylamaya katılır.
Seçtiği partiler genellikle, zirveye oynayacaklar değil, zirve için heveslenenler.
Listesinde katıldığı her partinin çıtasını yükseltmiş bir siyasetçidir Bekiroğlu...
O da, Süleyman Bey gibi bir teknik adam, yani mühendis.
Saç konumu da Baba'yı andırıyor.
Bu yüzden bazıları "Demirel İsmail" diyor.
***
Ve, Buca siyaset meydanından son haber...
Bekiroğlu son tercihini bu defa DP için yaptı.
Seçimlere daha vakit var ama; hem Buca DP yöneticileri, hem Bekiroğlu "Hazır olmakta, yarar var" diyor.

küpe
Atalarına ayak uyduramamış soylu kişi, ya da böyle bir soydan gelmekle böbürlenen; turpa benzer, bütün iyi parçaları toprağın altındadır.
Butler

günün fıkrası
Hangisiyle

Öğretmen sınıfta matematikten bir soru sorar. Ses çıkmaz. Öğretmen sürekli moral verir." Siz aslansınız, siz yaparsınız "der ama, sınıfta soruyu çözen çıkmaz. Öğretmen son çare olarak, çocuklar elinizle hesaplayın, der. Az sonra Temel parmak kaldırır. Öğretmen mutlulukla, yüzünde güller açarak "Söyle yavrum" der. Temel cevaplar: " Öğretmenim, soruyu hangi elimizle hesaplayalım."
Savaş Ünlü'den
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI