• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir Belediyespor’da neler oluyor ? ERKİN USMAN

İzmir Belediyespor'da neler oluyor ?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.01.2010, 00:00
İzmir Büyükşehir Belediyespor, 21 farklı branşta 3500 lisanslı sporcusu ve 300 kişilik uzman teknik spor eğitmeniyle Türkiye'nin en önemli spor yuvalarından biri idi. İdi diyorum, çünkü 3-4 aydır yapılan tayin ve tasarruflarla sürekli kan kaybediyor, sporcuları başka kentlere kaçıyor.
***
Tekvandocu'lar Bursa ve Ankara'nın yolunu tuttu, komik ücretlere (75-150 TL aylığa) yarışan ve bu paraları da alamayan atletler İstanbul'a, F.Bahçe ve ENKA'ya gidiyor. Ki, atletlerden Avrupa İkincisi Ümit Tan'dan 7 bin 500, Dağ Koşuları Dünya Şampiyonu Muzaffer Bayram'dan da 50 bin TL kazanıldığı bilinirken. Sırada güreşçiler var. Hani trilyonluk bütçeli kulüplere kafa tutarak Türkiye Greko-Romen üçüncüsü olan genç pehlivanlar.
* * *
Kulüp Başkanlığına mali işler uzmanı, spor kariyeri pek bulunmayan Pervin Şenel Genç getirildi. Genç, kulüpte bazı astronomik harcamalar yapıldığını, bunların önüne geçeceğini ve yüzde 30'luk bir tasarruf sağlayacağını vadetti. Ama işin ilginç yönü, hatalı tasarruflarda bulunan eski başkan Muharrem Derbentoğlu'nu yardımcılığında tutması, Teftiş Kurulu raporlarında eleştirilen Adnan Özkaranfil'i başkan vekilliğiyle görevlendirmesi, Süleyman Karabulut'a da yönetimde çalışma imkanı tanıması. Oysa yeni bir strateji ve yeni bir çalışma grubu oluşturulacaksa, bunların yanısıra, kulüpte önemli konumlarda bulunan Murat Öztamur ve Hüsnü Oral'a da işten el çektirilmeliydi.
İzmir Belediyespor'da 3 aydır bir belirsizlik var. Ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun duruma el koyarak 30-40 bin İzmirli'ye spor yaptıran bu güzide kulübün yoluna aklanmış ve eski gücünde devamını sağlamalı.

kentten
Levent'ten, Ferahlı'dan gelen bu sese dikkat!

Geçtiğimiz hafta sonunda "İzmir'e çocuk müzesi geliyor" demiş, Konak Belediyesi'nin çalışmalarını nakletmiştik.
Bu yazı üzerine, POTA okuru Adnan Ateş'ten ilginç bir eleştiri geldi.
Adnan Ateş, Ferahlı ve Mehtap mahalleleri civarında oturan bir İzmirli.
Bu okurumuz " Levent, Ferahlı, Boğaziçi, Mehtap gibi mahallelere geldiniz mi?" diye başlıyor ve soruyor:
"Bu mahalleleri güzelleştirmek, yaşanır hale getirmek kimin işi?"
Cevap da, yine Adnan Ateş biraderimizden:
"Sayın Belyediye Başkanımızın, İzmir'i ülkelerinin bazı kentleri ile kardeş şehir ilan etmekten başka işi yok. Buraya kadar iyi de, gerisini merak ediyoruz. Sayın Tartan o şehirlerin güzelliklerini Konak Bölgesine yansıtmaya ne zaman başlayacak?"
* * *
Adnan Ateş'in mektubundan satırbaşları:
* Bulunduğumuz semtlerin kent yenilenmesi ne zaman gerçekleştirilecek?
* Evimizin kapısından çıktığımızda karşılaştığımız olumsuzlukların kaldırılmasını istiyoruz.
* Yaklaşık yüzde 60 oy alan bir Belediye Başkanının Konak'ta hangi semte hizmet getireceğini kestirmesi gerekmez mi?
* Biz bu semtleri güzelleştirecek ve yaşanacak bir yer haline getirecek bir Belediye Başkanı istiyoruz.
* Sizin gibi yazarlara bu semtlerde oturanların ihtiyacı var. Belediye Başkanlarının yetişemediği veya göremediği olumsuzlukları dile getirirseniz hepsinin dikkatini çekebiliriz.

duvarlardan
Nazar etme ne olur, gasp et senin de olur

Uğur Mumcu ve Hoşgörü
Bir suikaste kurban giderek en verimli çağında hayata gözlerini yuman ülkenin en büyük gazetecilerinden Uğur Mumcu, 27 Ocak saat 19.00'da Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde Uğur Mumcu Demokrasi Haftası etkinliğiyle anılacak. İzmir 68'liler Platformu, İzmir'i Sevenler Derneği ve Ege Kültür Platformu'nun düzenlediği etkinliğin görkemli geçmesi için yoğun hazırlıklar yapılıyor. Konuşmacılar arasında Uğur Mumcu'nun eşi Güldal Mumcu da yer alacak.

küpe
Büyüklere yaklaştıkça, bizler gibi birer insan olduklarını görürüz.
La Bruyere

günün fıkrası
Feshedecek

Sugorta şirketinin memuru, otomobili bir kazada kullanılmaz hale gelen müşterisi ile tartışıyordu.
"Size maalesef para vermeyeceğiz ama, parçalanan otomobilinizin yerine yenisini alacağız."
Sigortalı "Kabul" dedi ve ekledi:
"Siz işleri bu şekilde hallediyorsanız, karıl için yaptırdığım sigortayı feshetmek istiyorum."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA