• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tarkan konseri mi, yoksa müze mi? ERKİN USMAN

Tarkan konseri mi, yoksa müze mi?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.01.2010, 00:00
İzmir ve Ege turizmine, sosyal yaşamına hareket kazandıracak Konak Belediyesi Ümran Baradan Oyun ve Oyuncak Müzesi açıldı.
Daha önce de yazmıştım; İzmir için ciddi bir şans bu.
Dünya çapında 150 Oyuncak Müzesi var, bizim ki şimdiden ilk 20'nin içinde.
Bu benim değil; uzmanların görüşü.
Önümüzdeki 6 ayda yapılacak yeniliklerle ilk 5'e gireceği söyleniyor.
Ne güzel, ne anlamlı.
Bu tür gurur tablolarına o kadar çok ihtiyacımız var ki.
***
Açılışta ailelerin, çocukların sevincini görmeliydiniz.
Bir bahar şenliği...
Gazeteci- yazar, aynı zamanda ATV'deki "Yaşamdan Dakikalar" programının üstadı Hıncal Uluç'la başarılı ve yıldız ismi Sunay Akın, Türkiye'deki ilk Oyuncak Müzesi'nin de kurucusu.
Bizim Müze'nin de danışmanı.
O'nun katkısı çok önemli.
Akın'ın hedefi; İzmir'deki Müze'yi ilk sıralara taşımak.
Konak'ın sevilen ve vizyon sahibi Başkanı Dr. Hakan Tartan'la elele.
***
Açılıştan bir ayrıntı vereyim size.
Sunay Akın dedi ki; "İstanbul Kültür başkenti. Bugün bu anlamda Tarkan konseri ile selamladı insanları. İzmir ise bir önemli Müze kazandı. Çağdaşlık ve gelişmişliğin temel yapı taşı. Hangisi daha önemli takdir sizlerin. Ancak tüm dünyada kültür başkentleri müzeleri ile anılır. İşte bunun için İzmir'de Hakan Tartan'ın yaptığı bu açılış önemli".
Yani, Tarkan konseri mi, bir yeni müze mi?
İzmir bu açıdan şanslı. Bizler de

kentten
Anne, baba ve 'püf' noktası!..

Manavkuyu'daki Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) bünyesi içinde yer alan TC MEB Özel Selçuk Soyer Anaokulu bu kez velilere ev sahipliği yaptı. Olağan veli toplantısı öncesi anaokulu miniklerine sürekli hizmet veren Denge Psikolojik Danışma Merkezi uzmanları velilere "Etkili anne baba olmanın püf noktalarını" anlattılar.
Denge Psikolojik Danışma Merkezi yöneticisi Şenel Kahraman anne babalarla öncelikle toplantıda bulunmalarının nedeni konusunda karşılıklı fikir teatisinde bulundu. Şenel daha sonra "Etkili Anne Baba Olma Sanatı" başlıklı bir sunuma başladı.
Sunum sırasında zaman zaman velilere verdiği boş kağıtlara düşündükleri bir şato çizmelerini istedi. Şatoda bulunması gereken mekanlar konusunda karşılıklı konuşmalar sonrası Şenel velilerden kendi anne ve babalarının kendilerine yönelik davranış biçimlerini anımsamalarını ve kendi çocuklarına nasıl davrandıklarıyla karşılaştırmalarını istedi. Bu konuda örnekler de veren Şenel anne ve babalara doğru bilgilendirmenin en iyi yöntem olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin yeni yıl şöleni

Bostanlı Rotaract, Buca Rotaract, Gündoğdu Rotaract ve Konak Rotaract Kulüpleri, Türk Eğitim Gönülüleri Vakfı'nın Çiğli Eğitim Parkı'nda 200'den fazla öğrenci ile yeni yıla merhaba dedi. Tüm gün boyunca kulüp üyeleri eğitim gönüllüleri ile birlikte öğrencilerle yeni yıl heyecanlarını paylaştılar, yeni yıl dilekleri dilek ağacına asıldı, yüzler boyandı, birlikte dans edildi.
Çocukların oldukça ilgisini çeken sihirbaz gösterisi sonunda da 200'den fazla öğrenciye Forum Burger King, Ali's Patisseri, Lezzet BiskÜvileri'nin sponsorluğunda hamburger, meyvesuyu, kek ve kurabiyeler dağıtıldı. Gün boyunca öğrencilerle güzel anlar yaşayan rotaract kulübü üyelerine öğrenciler gün sonunda teşekkürlerini ileterek onlarla tekrar bir araya gelmek istediklerini belirttiler.

küpe
Geleceğin geçmiş olduğuna,fakat oraya öncekinden başka bir kapıdan girildiğine inanıyorum.
W. Pinero

günün fıkrası
Lokma bizim

Sırnaşık bir adam, hemen hemen her akşam Bektaşi tekkesine gelir:
"Sofra Eli'nin" diyerek çöker, alabildiğine yerdi.
Baba da bu sırnaşık ve saygısızı adama içerlerdi.
Bir akşam arsız adam:
"Sofra Ali'nin" diyerek sofraya oturunca Baba bu sırnaşık adama çıkıştı:
"Sofra Ali'nin ama, lokma bizim..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA