• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
O bir İzmir sevdalısıydı ERKİN USMAN

O bir İzmir sevdalısıydı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.02.2010, 00:00
Dedik ya 2010 yılı İzmir'e pek uğurlu gelmedi, bu tarihi kentin yetiştirdiği değerleri bir bir yitiriyoruz.
Muharrem Candaş, Şakir Eczacıbaşı, Nevzat Özgörkey, Mithat Erefe ve İshak Eskinazi'den sonra Türk siyaseti ve sporuna damgasını vuran bir sembol kişi, Süleyman Özçalışkan'ı da kaybettik.
* * *
Özçalışkan İzmir'in en renkli, yaptıklarını hedefe vardıran kişileri arasındaydı. Demokrat Parti'nin kuruluşunda temel taşlardan biri olan Özçalışkan, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partilerinin kuruluş ve gelişiminde önemli katkılar yaptı.
Osman Kibar'ın belediye başkanlığı döneminde başkan vekilliği, İhsan Alyanak'ın başkanlığı döneminde de grup başkanlığı görevleri yürüten Özçalışkan sayısız hizmetlerde bulundu. 32 yıl Belediye Meclisi Üyeliği yaparak rekor kırdı.
* * *
Süleyman Özçalışkan ayrıca sporun anıt kişileri arasındaydı. 4 federasyon başkanı, Orhan Şeref Apak, İbrahim İskeçe, Firuzan Tekil ve Mazhar Zorlu devirlerinde 5 dönem federasyonda etkin kişiliğiyle tanınan Özçalışkan, Karşıyaka'nın amatörden İkinci Lige alınmasında, Göztepe'nin düşmekten kurtarılmasında önemli çabalar gösterdi. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Özçalışkan'ı İzmir hiç unutmayacak.

hayattan
LPG zamları bezdirdi

LPG'ye son günlerde üç kez zam gelmesine özellikle mahalle arası mal satan pazarlamacılar isyan ediyor. Her gün 20 TL yakıta verdiklerini belirten küçük esnaf, "Zaten bir günde 20 TL kazanıyoruz. Onu da yakıta veriyoruz. Devlet ucuz yakıt olarak bilinen LPG'ye neden bu kadar zam yapıyor anlamış değiliz. Şu an LPG'nin litresi 2.70 TL'ye yükseldi. Benzine yaklaşıyor. Ben Kartal model arabamla sokak sokak dolaşıp ambalaj malzemesi satıyorum. Ancak kazandığım yakıta gidiyor. Bizim gibi küçük esnafa yazık değil mi?" diyor.

kentten
Subay eşleri boş durmuyor

İzmir Emekli Subay Eşleri Derneği'nin geleneksel yemeğinin onur konuğu Ege Ordu Komutanı'nın eşi Hale Kıvrıkoğlu'ydu.
Geleneksel yemek Kordon Orduevi'nd gerçekleştirdi.
Hale Kıvrıkoğlu'nun yanısıra İzmir Garnizonu'daki birlik komutanlarının eşleri de orada yerlerini almıştı.
Yemek öncesi Dernek Başkanı Nevin Yenilmez, sivil toplum örgütlerinde görev yapmanın bir gönüllülük işi olduğunu vurguladı. Sonra, gerçekleştirilen faaliyetleri sıraladı.
İşte o çalışmalar...
* Bu yıl da sekiz üniversite öğrencisine burs verildi.
* Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yetişkinler için açılan okuma-yazma kurslarındaki tüm kursiyerlerinin kırtasiye giderleri karşılandı.
* Şemikler İlköğretim Okulundaki okuma-yazma kursunda Ege Üniversitesi ve İzmir Barosu ile işbirliği yapılarak kursiyerlere kan hastalıkları ve kadın hakları konulu konferanslar verildi.
* Bu yemek geliri de aynı okulun engelli öğrencileri için tuvalet yapımında kullanılacak.
* İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nin katkıları ile kursiyerlerin diş ve sağlık taramaları yaptırıldı.

küpe
Bir işi yapıp yapmamakla durakladığın zaman, en az gönül kıran yanını seç.
Sadi

fıkra
Lüzümu yok

Hazır erkek elbiseleri satan bir mağazaya yanında bir genç kızla giren er, bir kat elbise istedi, giydi sırtına.Genç kız da etrafında şöyle bir dolandıktan sonra:
"Tamam, ben de beğendim" dedi.
Satıcı:
"Fiyatını söyledim mi?"
Er cevap verdi:
"Fiyatının lüzümu yok. Alacak değilim. Nişanlım sadece sivilken nasıl olacağımı merak etti de..."

duvardan
Para her kapıyı açar ama kilitleyemez.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA