• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Başkanla başbaşa! ERKİN USMAN

Başkanla başbaşa!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2010, 00:00
Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nda "Başkanla baş başa" toplantılarının ikincisini izledik.
CHP İlçe Başkanı Ertam Özen "Belediye Başkanımız Cevat Durak'ı partililerimizle ayda bir kez buluşturup belediye çalışmaları hakkında bilgilenmek, öneri veya şikayeti olanlarla yüz yüze görüştürmek için toplantıları başlattık. Toplantılarımız çok ilgi gördü, katılımlar arttı. Kendi salonumuza sığamaz duruma geldik. Önümüzdeki dönemde semtlere yayarak toplantıları sürdürmek istiyoruz. Bizlere gösterdiği ilgi nedeniyle Belediye Başkanımız Cevat Durak'a teşekkür ediyoruz" diyor.
Ve, Başkan Durak'ın açıklamalarından satırbaşları:
* İzmir Şubat ayında çok yağışlı geçti. Geçtiğimiz yıllar bu denli yağışlarda her yer sular altında kalıyordu. Girne Caddesi çevresi, Bostanlı sokakları, Mavişehir gibi pek çok semtte hiçbir sorun yaşanmadı. * Sadece Anadolu Caddesi Çiğli sınırına yakın yerlerde ve Yalı Mahallesi içerisinde bazı sokaklarda sıkıntı oldu, buraları içinde kökten çözüm için çalışma yapılıyor.
* Esnafımız kendi iç denetimini yapmalı, çevresine asla zarar vermemeli. Kaçak işletmelere, yolları kapatanlara, vatandaşları rahatsız edenlere asla izin vermeyeceğiz.
*İmarla ilgili cezalar arttı. Bahçeye gölgelik, balkona kapatma dahil izin almadan hiçbir değişiklik yapmayın. Para cezaları çok yüksek, af edilmesi mümkün değil.
* Karşıyaka'nın sorunu benim sorunum. İlgili kurumlarla sizin adınıza görüşüp sonuçlanıncaya kadar takibini yapacağım.

kentten
Doğum günlerinde de anma var!

İzmir'in yetiştirdiği spor adamlarından Dr. Şaban Acarbay başlattı, daha sonra da Türkiye Futbol Adamları Derneği'nin sürdürdüğü güzel bir gelenek var: İnsanlar yaşarken de anılmalıdır...
İzmir'in ölüsüne, dirisine koşan Sancar Maruflu da "İzmir'i Sevenler Platformu" olarak yıllardır vefa örneği göstererek yüzlerce insanımızı panellerle veya mezarlıklarda düzenlenen etkinliklerle anıyor.
Tüm bu etkinliklerin sıra neferlerinden olan Okan Yüksel de "İzmir 68'liler Platformu" ile anılması gerekenler için sadece ölüm günlerinde değil, doğum günlerinde de anma etkinlikleri başlattı.
Nazım Hikmet bir 3 Haziran günü ölmüştü. İzmir 68liler Platformu büyük şairi 15 ocakta, yani doğum gününde andılar.
Şimdi de 68 kuşağının simge ismi Denz Gezmiş bugün anılacak.
Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilecek şiir ve müzik şölenli gecenin açılış konuşmasını yine bir 68'li olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yapacak.

fıkra

Tercih meselesi

Uçak, fuhuş merkezi oluşuyla ünlü Uzakdoğu kentine inmek üzereydi. Pilot yolcuları anonsla uyardı:
"Sayın yolcularımız, buradaki kadınların yarısı AIDS'li, yarısı veremlidir..."
Kulağı duymayan 80'lik yolcu yanındaki John'a, "Ne dedi, ne dedi?" diye sordu. John adamın kulağına eğilip, lafı uzatmadı:
"Amca, sen öksüren kadınları tercih et, yeter!"
"Necmi Çalışkan"dan

küpe

Acı bir söz, çok kez sıcak bir sevgi ile söylenir.,
Talleyrand

duvardan
Hayat 3.5 ile 4 arasındadır. Ya 3.5 atarsın ya dörtdörtlük yaşarsın


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA