• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ustaya Saygı geceleri ve ilk konuk: Onur Şenli ERKİN USMAN

"Ustaya Saygı" geceleri ve ilk konuk: Onur Şenli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.03.2010, 00:00
Ozanlar vardır, binlerce dize, yüzlerce şiir, onlarca kitap yayınlamışlardır ama, bazen bir tek şiirin duvarı altında kalmışlar. Fuat Edip Baksı bestesi dillerden düşmeyen "Bir bahar akşamı" ile, yine uzun süren gazetecilik yaşamından sonra asıl mesleği olan tıp alanına yönelen Onur Şenli "Agora Meyhanesi" ile ünlenmişlerdir.
Bestelenen bu şiirler Baksı ile Şenli'nin diğer güzel şiirlerinin daha bir gür yaşamasına olanak vermemişlerdi.
O da bir başka Usta....
Okan Yüksel böyle diyor, Onur Şenli için ve devam ediyor:
"Sana bu satırları
Bir sonbahar gecesinin
Felc olmuş köşesinden yazıyorum "dizeleriyle başlayan,
"Burası Agora Meyhanesi
Burada yaşanır
Aşkların en madarası, en şahanesi" diye süren bölümünün bestelenmesi ile ülkenin dört bir yanında ünlenen ,
"Bir tek iyiliğin
tüm kötülüklere
meydan okuduğu yer.
Burası Agora Meyhanesi
burası kan tüküren
mesut insanların dünyası" dizeleriyle sona eren bu şiirin öyküsü ise bir başka.
* * *
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "her ay İzmir'de yaşayan ve hatıralarımızda önemli izler bırakmış ustalarımızı, ustalarımızın dostlarıyla birlikte, onurla anmaya başladık" diyor ve ekliyor:
"Bu ay ki konuğumuz Dr. Onur Şenli. Onur Şenli hepimizin bildiği, ünlü 'Agora Meyhanesi' şiirinin sahibi. "
Birçok sanatçı tarafından yorumlanmış, ustamızın başka şiirleri ve güfte çalışmaları olsa da, özellikle Agora Meyhanesi güftesiyle belleklerimizde daha çok yer etmişti..
***
Konak Belediyesi'nin "Usta'ya Saygı Etkinliklerinden" ilki 25 mart 2010 Perşembe, yani bugün saat 18.00'de, Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Merkezi, 7. Kat. Benal Nevzat Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Sancar Maruflu, Okan Yüksel, Fikret Alan, Şadan Gökovalı, A. Neyzar Karahan ve birçok edebiyatçı dostları tarafından konuşmalar yapılacak ve şiirleri okunacak.

kentten

Bir cezalandırma yöntemi

Umran Bağlarbunarı Bostanlı Demirköprü'de oturan bir Karşıyakalı.
03.02.2010'da ilgililere 487 numaralı otobüs güzergahı ile ilgili mail göndermişti.. Bu güne kadar cevap vermek gereği bile duyulmadı. Demirköprü Sağlık Ocağından hareket eden 6323 sokaktan sonra Köy Hizmetleri ve Gode Cengiz parkınnın yanından Şehitler Bulvarına çıkan oradan da sahilden Bostanlı iskelesi ve Karşıyaka'da da sona eren güzergahı takip eden otobüs metro ulaşımı bahane edilerek bahsettiğimi güzergahla ilgisi olmayan bir güzergaha alındı.Umran Balarbunarı diyor ki:
"Günün her saati dolu olarak çalışan bu otobüsün güzergah degişikliği 6323 sokak , Gode Cengiz parkı, Uğur Mumcu parkı ve Şehitler Bulvarının arka taraflarında oturan insanların mağduriyetine neden olmuştur. Ayrıca bu bölgede oturan insanların Karşıyaka ile ilşkisini de kopartmıştır. Bu bölgede oturan insanlarla konuşmadan otobüsün doluluk oranlarına bile bakılmadan, demiryolundan sonraki tek durak bahane edilerek otobüsün güzergahını değiştirerek insanları cezalandırma yoluna gidilmiştir."

bir kitap
Herkes için karizma mı?

Hakan Urgancı, İzmir yerel televizyon kanallarından yetişen başarılı bir spiker. Sınavı kazanarak girdiği TRT'nin Ankara Televizyonunda Sayısal Gece, Bir Kelime Bir İşlem, Şans Yıldızı, 7. Gün, Pazardan Pazara, 23 Nisan Gala Programları, 2007 Eurovision Şarkı Yarışması ve İzmir'de yapılan Universiade programlarını başarı ile sundu. Beyaz cam önündeki başarı ve deneyimlerini kitaplara aktardı. "Ben Kim, Konuşmak Kim" adlı ilk kitabında kendinle bile matrak geçebilecek bir tevazu sergiledi.
* * *
Yeni çıkan ikinci kitabında ise kendinde karizma eksikliği hissedenlere sesleniyor. Şakacı bir üslubu var. "Herkes İçin Karizma" adlı kitabını yazmadan önce dünya çapında tanınmış kişisel gelişim uzmanlarının kitaplarını okumuş. "Karizma yakışıklılık, güzellik, sertlik, zeka değildir" diyen Hakan Urgancı, karizma konusunda çok ilginç saptamalarda bulunmuş. Dharma Yayıncılığın çıkardığı kitabı kitapçılardan bulabilirsiniz. Urgancı, şu anda İzmir'den yayın yapan TRT Turizm ve Belgesel Kanal'da "Memleketim" programının sunuculuğunu yapıyor.

küpe
İnsanoğlu savaşa son vermezse, savaş insanlığa son verecek.
John Kennedy

fıkra
Acelesi yok

Adamın biri arkadaşına sondu:
"Sen geçen sene çok güzel bir dulla evleneceğini söylemiştin.Bir daha bahsetmedin ondan. Ne oldu?"
"Hiiiççç."
"Yani, vaz mı geçtin evlenmekten?"
"Ne münasebet..."
"Peki ne bekliyorsun, öyleyse?"
"Kadının kocasının ölmesini..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA