• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyi ki varsın TEV ERKİN USMAN

İyi ki varsın TEV

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.04.2010, 00:00
Emekli vali ve Türk Eğitim Vakfı İzmir Şubesi Başkanı Hüseyin Öğütçen'in heykeli 19 Nisan 2010 günü Balçova Kaplıcalarının girişine dikilirken, protokolde başta İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere tüm protokol yerini almıştı. Davetliler açılışta öyle bir grup vardı ki onların mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Bunlar TEV Bursiyerlerinden seçilmiş bir grup öğrenciydi. Bunların ortak özelliği, fakültelerinde okudukları sınıflarında başarı açısından ilk üçte olmalarıydı.
Örneğin Tıp Fakültesinde 4. sınıfın birincisi, hukuk Fakültesinde 2. sınıfın birincisi, İşletme de üçüncü sınıfın birincisi gibi...
***
Törende TEV Genel Müdürü Turgut Bozkurt ve Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal öğrencilerle TEV İzmir Şube Başkan yardımcısı Dr. Fatih Tanfer tarafından tanıştırılıyor ve okullarındaki başarı durumları anlatılıyordu. TEV bursiyerleri de Genel Müdürlerinin sorularında da cevap veriyorlardı. Kendine güvenen şahsiyetli ve okuma arzusuyla dolu öğrenciler sorulara açık yüreklilikle konuştular.
***
"Ana veya babalarının ne iş yaptıkları" sorulduğunda bu başarılı öğrenci grubunda üç tanesi şoförlük, iki tanesinin annesi hizmetli, bir tanesinin babası teknisyen ekonomik durumu en iyi olanın babası da tek maaşlı bir öğretmendi. O kadar dürüst ve samimi cevap veriyorlardı ki hem Turgut Beyin hem de Güsel hanımın gözleri dolmuştu.
Bunun iki sebebi vardı. Birincisi öğrencilerin başarısı ikincisi ve asıl olanı 1967 yılında kurulan TEV'in misyonuna uygun öğrenci seçimlerinin sevinci idi.
TEV kurucuları başlangıçta "Bizler ülkemizde eğitim görmek isteyen, fakat buna maddi gücü yetmeyen ve bu alanda her türlü ilgi ve yardımı görmeye değer gençlerimizn okuyabilmesi, sosyal adaletin gerçekleşmesini sağlayacak tedbirlerin başında gelen fırsat eşitliğini sağlamak" düşüncesini tüm Türkiye'deki bursiyerlerinde olduğu gibi bizzat İzmir de de görmüşlerdi.
TEV kuruluşundan bu yana 174.176 yurtiçi burs vermiş, yurtdışı burs sayısı ise 1246 olmuş.
2010/2011 yılındaki devam eden bursiyer sayısı 8500 idi. Merak ettik "İzmir ve Ege'mizde ne kadar öğrenci burstan yararlanmıştır" diye sorduk.
Ortaya müthiş bir gurur tablosu çıktı.
İzmir 13.236, Manisa 3189, Aydın 2776, Denizli 2855, Muğla 2052, Uşak 1325, Balıkesir 3832, Çanakkale 3092, Kütahya 2964, Afyon 6952 bu öğrenci sayısına şapka çıkarmamak mümkün mü?
***
TEV 'in yaptıkları bununla da kalmıyor Türkiye'nin dört bir yanında pek çok kalıcı ve önemli esere de imza atıyor.
14 İlköğretim Okulu
2 Anadolu Lisesi
2 Öğrenci Yurdu
1 Çok amaçlı Toplum Merkezi
1 Çıraklık Eğitim Merkezi
1 Kütüphane
1 Tevitöl ( TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi )
Bugüne kadar 174.176 bursiyer bu kadar eser, Tev Yönetim Kurulu, Genel Müdürü Turgut Bozkurt, Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal ve en önemlisi hayırsever bağışçıları mutlu olmasında kim olsun? Törende sevinç gözyaşlarının ve mutluluk tablosunun sebebi bu olsa gerek.
İyi ki varsın Türk Eğitim Vakfı

pazar keyfi
Cenaze çelengi

Bir kalp doktoru ölmüştü.
Canaze töreninde güllerden bir kalp, ortasına da tabutu yerleştirmişler.
Herkes, doktorla ilgili anılarını anlatmış, ona son vazifelerini yapmışlar ve defnetmişler.
Bu hüzünlü tablo yaşanırken kenarda kikir kikir gülen bir adama gülme nedenini sormuşlar.
Cevap şu:
"Ben jinekologum. Kendi cenaze törenimi düşünüyorum da..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA