• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yanardağ külü ve İzmir ERKİN USMAN

Yanardağ külü ve İzmir

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.04.2010, 00:00
İzlanda'da indifa eden ve kül bulutları Avrupa'da hayatı ve hava trafiğini felce uğratan Eyjafjaffajökull Yanardağı, İzmir'i ziyaret eden 9 ülkenin öğretmen ve öğrencilerden oluşan 80 kişiyi de esir aldı.
Avrupa Birliği'nin Comenius Programı çerçevesinde Norveç, Hollanda, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya ve Yunanistan'dan gelerek, İzmir'de otel ve evlerde ağırlanan öğrenciler, ülkelerinin hava sahaları kül bulutları yüzünden trafiğe kapanınca perişan oldular.
* * *
Pazar günü İzmir'den ayrılmaları gerekirken uçak seferlerinin iptaliyle son derece güçlükler yaşayan konuk öğretmen ve öğrencilerden sadece Yunanlılar şanslıydı. Uçakla Atina'ya ulaştılar. Proje Koordinatör Müdür Yardımcısı İsmail Belge diğer öğrencilerin dönebilmeleri için çeşitli alternatifler arandığını, Macarların otobüsle İstanbul'a, oradan da Budapeşte'ye döneceklerini söylüyor.
Belge, bazı öğrencileri Çeşme-Sakız-Atina üzerinden göndermeye çalıştıklarını bu konukların büyük bölümünün, çaresizlik içinde ülkelerine otobüsle dönmeyi göze aldıklarını sözlerine ekliyor.

hayattan
Tanıklıklarla 12 Eylül...

Zeliha Akçagüner, Sevda Kuran Akdaş, Rengin Akgün, Gülser Han Akkaş, Buket Akkaya, Zeynep Alanç, Gülseren Alçı, Zeynep Avcı, Kısbes Seyhan Aydın, Aysel Bayramoğlu, Meral Bekar, Deniz Beydilli, Gülsüm Cengiz, İncila Çalışkan, Gönül Çatalcalı, Aytül Çelik, Sevim Korkmaz Dinç, Nilgün Erdem, Ayşen Göreleli, Filiz Gülmez, Ayşe Aysel Güntürkün, Feyza Hepçilingirler, Müberra Kuruca Işıksoluğu, Sultan Kadın, Gülsen Kadıoğlu, Sedef Kandemir, Nebihe Karasu, İkbal Kaynar, Emel Kayın, Seviye Merih, Ayçe Miçoğulları, Emine Azboz Mimoğlu, Alime Mitap, Gülsüm Öz, Aynur Seyrek, Nevzat Süer Sezgin, Dürsaliye Sahan, Hüsnan Şeker, Şenay Tavuz, Zübeyde Seven Turan, Oya Uslu, Filiz Yalçın ve Kamile Yılmaz bir araya gelerek, "Bizler anılarımızı paylaşarak 12 Eylül'le yüzleşmeye çalıştık, ya siz..." sorusunun ardından Kadın Yazarlar Derneği olarak, "Tanıklıklarla 12 Eylül" kitabını yayınladılar ve 15. Tüyap İzmir Kitap Fuarı'nda stant açtılar.
Karşıyaka Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Basın ve İletişim Komisyonu Başkanı Handan Bilek, Komisyon Üyeleri Oya Kon, Yıldız Gezen, Handan Gence, Filiz Gürsoy, Birsen Güntuğ ve Karok yöneticisi Asuman Atakişi, Kadın Yazarlar Derneği standına destek ziyaretinde bulundular. Günümüzde hızla yayılan 'Pozitif Kadın Ayırımcılığı'na böylece bir katkı daha verilmiş oldu.

kentten
Bir TRT'cinin trajikomik hayatı

TRT'de 35 yıl görev yapan, bunun büyük bölümünü İzmir Haber Müdürlüğü'nde muhabir ve Haber Müdürü olarak tamamlayan, 2007 yılında emekli olan meslektaşımız Orhan Baykal'ın TRT'deki traji-komik olayları anlatan "Donsuz Geceler Sayın Seyirciler" adlı kitabı yeni çıktı ve kitapçı raflarında yerini aldı.
Baykal bu adı neden seçtiğini şöyle anlatıyor: "Ersin İmer hava durumunu sunarken, klasik formatından çıkarmış, küçük hoşluklarla seyirciye samimi bir dile aktarıyordu. Soğuk bir kış gününde bütün yurtta sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşeceğini, şiddetli don olayına rastlanacağını belirtiyor ve muzip muzip gülerek "Hepinize donsuz geceler dilerim sevgili seyirciler" sözleriyle bülteni kapatıyordu."
İşte Baykal da hem Ersin İmer'i anmak hem de TRT'deki traji-komik bir olayı öne çıkarmak açısından bu adı uygun bulmuş kitabına.
TRT televizyonunun tek kanal olduğu yıllar bir bakıma Türkiye'nin de siyasal, sosyal yaşamına koşut olayların yaşandığı yıllardır. Orhan Baykal işte anılarıyla hem TRT'de yaşadıklarına bir pencere açıyor hem de Türkiye'de yaşanan olaylara ışık tutuyor.

küpe
Yalan ne kadar büyükse, inanan o kadar çok olur.
Hitler

fıkra
Soyulduk
Salamon tatile çıkmış, ortağını arıyor:
"İşler nasıl?"
"Her şey gayet iyi. Ancak sana kötü bir haberim var."
"Ne oldu?"
"Soyulduk."
"Saçmalama Mişon, aldıklarını yerine koy."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA