• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dedebaşı’nda nargileli Hıdrellez kutlaması... ERKİN USMAN

Dedebaşı'nda nargileli Hıdrellez kutlaması...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.05.2010, 00:00
İzmir'de bu yıl Hıdrellez oldukça renkli geçti. Hemen hemen tüm belediyeler, semt ve muhit dernekleri, muhtarlıklar etkinlik düzenlediler. Halkımızın eğlence ihtiyaçlarını, inançlarıyla harmanlayıp renklendirdiler.
Bu yıl ilk kez olarak Karşıyaka'nın en köklü semti olan Örnekköy'de "Dedebaşı Hıdrellez Şenliği düzenlendi.İzmir'i Sevenler Platformu Sancar Maruflu'nun öncülüğünde İzmir Kahveciler Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı ile KASİAD Başkanı Osman Avcı'nın ev sahipliklerinde Şırnak eski valisi Kamil Acun'un, Kılıçlar Kıraathanesi sahipleri Ahmet-Serdar ve Fatih Kılıç'ların Anadolu Birliği Genel Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Av. Şehmus Kayapınar'ın, TRT Sanatçısı Dr.Mustafa Kilercioğlu'nun, CHP'li Karşıyaka Belediye Meclis üyeleri Şair Hüseyin Günlü ile Mehmet Ersoy'un, BOSİAD Başkanı Feyyaz Sungur'un, DP Genel Merkez Y.K Üyesi Süleyman Özsakallı'nın, DSP adına Mehmet Yıldırım'ın, AKP adına Tanıl Aksoy'un, CHP adına Yalçın Erdoğan'ın, İzmir'deki hemşehri dernekleri başkanlarının, Anadolu Kaplanlarının, Esnaf odaları başkanlarının, mahalle muhtarlarının ve çok sayıda STK temsilcilerinin bir araya gelmeleriyle muhteşem bir Hıdrellez Şenliği yaşandı.
* * *
Dedebaşılı Osman ve Oğulları Örnekköy Roman Orkestrasının sahne aldığı gecede Fasıl, TSM,THM içerikli zengin bir repertuar izlendi.Emekli TRT Sanatçısı Mustafa Özaltınok ağır klasik şarkılarıyla takdir topladı.Dr.Mustafa Kilercioğlu'nun, Av. Şehmuz Kayapınar'ın, Kamil Yüce Hoca'nın, Hüseyin Günlü'nün ve Sabahattin Kaya'nın şiirleri çok beğenildi.Ünlü Folklor Hocası Adnan Uzuntuna'nın Ege Zeybekleri Grubu çok alkışlandı.
Muhittin gençlerinden Murat Kılıç'ın Harmandalı ve Çiftetelli Gösterisi görülmeye değerdi. Şiirler, anılar, nostalji,müzik ve halk oyunları ve türkülerle renklenen ve geç saatlere kadar süren Hıdırellez Şenliğinde Ege'nin çeşitli illerinden 300 kadar "nargile üstadı" bir araya geldi.
Başındaki ünlü kalpağıyla Sancar Maruflu, Osman Avcı, İsmail Hakkı Kırdı ve Ahmet Kılıç gelen konuklarla tek tek ilgilendiler. Konuklara Küçükavcı Kurukahvesi, özel yapım ev limonatası, Karşıyaka'nın ünlü Sami Bey lokması, çiğ köfte, börek gibi yöresel, otantik tatlar ikram edildi. Örf, adet ve geleneklerimizin yaşatıldığı, KASİAD Başkanı Osman Avcı'nın Kaptanzade Ali Rıza Bey'in Rast Kantosu ''İpek siyah mantolum, beyaz beyaz yakalım..." şarkısının söylemesiyle tamamlanan Dedebaşı Hıdrellez Şenliği'nin her yıl düzenlenmesi kararlaştırıldı. .

hayattan
Bu defile kaçırılmaz
Planlayıcısı ve tasarımcısı Ayşegül Moda Tasarım atelyesi...
Sponsorların başında Atalay Noyaner ile Rönesans Ajans var.
Bu defile "Dr. Behçet Uz Vakfı" yararına gerçekleştiriliyor ve bu gösterinin ana teması da "Deniz Yıldızı" oluyor.
İşte size "Deniz Yıldızı"nın hikayesi...
***
Şair ve bilim adamı Lauren İseley, sahilde yürüyüş yapıyordu. Uzakta danseder gibi hareketler yapan bir adam dikkatini çekti. Merak edip hizla ona doğru yürüdü.
Yaklaşınca bir gencin yerden bir şey alıp attığını, sonra birkaç adım koşup aynı hareketi sürekli tekraaladığını gördü.
Biraz daha yaklaşıp genci selamladı ve aralarında şu konuşma geçti:
- Ne yapıyorsun böyle?
- Okyanusa deniz yıldızı atıyorum.
- Deniz yıldızı mı?
- Evet... Güneş yükseldi ve sular çekiliyor. Eğer onları hemen suya atmazsam ölecekler.
- Ama görmüyor musun ki, kilometrelerce sahil van, baştan aşağı deniz yıldızı ile dolu, ne farkedecek?
Genç adam eğilerek yerden bir deniz yıldızı daha aldı ve denize fırlatırken:
-Bakın... Onun için fark etti.
***
Bu ilginç defile 11 Mayıs 2010 (yarın) İnciraltı Turkuaz salonlarında.
Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Müdürü İlknur Şenol Varhan
İzmirlileri bu muhteşem defileye davet ediyor.
İletişim telefonu: 441 35 51

küpe
Dost, hem iyi görünen, hem de iyi olan insandır.
Eflatun

fıkra
Kaçıncı

Genç kadın şikayetini anlatıyordu:
"Birincide yoruluyorum, ikincide göğsümde ve bacaklarımda ağrılar başlıyor, üçüncüde bayılacak gibi oluyor, kalp çarpıntılarım artıyor."
Doktor:
"Peki birinciden sonra neden vazgeçmiyorsunuz?" diye çıkıştı.
Genç kadın devam etti:
"Nasıl vazgeçerim doktor, apartmanın beşinci katında oturuyorum."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA