• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Batık kulüplere hayat veren adam ERKİN USMAN

Batık kulüplere hayat veren adam

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.05.2010, 00:00
Türkiye, İzmir, Manisa Gazeteciler Cemiyetleri, TSYD, AIPS, Basın Konseyi, Basın Konseyi Vakfı üyesi, Sürekli basın kartı sahibi, gazetecilik mesleğinde aralıksızın 40. yılını yaşayan bu dönemde, Hürriyet'te 15, Yeni Asır'da 3 yıl spor müdürlüğü yapan, en son çalıştığı Anadolu Ajansı'ndan emekli olan Avni Erboy'un bir başka işi de var. Nedir biliyormusunuz?
"Kapanmakta olan spor kulüplerine can vermek
***
Akhisarspor kurucularından olan ancak yaşı küçük olduğundan kayıtlara geçmeyen Erboy, Üniversite için geldiği İzmir'de gazetecilik uğruna faal sporculuğu bıraktı ama sessiz sedasız sporun hep içinde oldu. Basketbol Adamları Derneği Atakan Karakaplan'dan sonra Ediz Baksı'ya geçmişti. Başkan Baksı, sonunda tek kalınca derneği kapatmaya karar verdi ki, imdadına Erboy yetişti. Olağanüstü genel kurulla başkanlık görevini üstlendi. İzmir Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü'ndeki pürüzleri tek tek çözen Erboy, kısa süre içinde derneği Türkiye'nin basketbol camiasında en popüler, Türkiye'nin basketboldaki tek sivil toplum kuruluşu haline getirerek her yıl basketbol oskarları dağıtıp büyük ses getirdi.
* * *
Bostanlı'da mahalle muhtarı Mehmet Türker'den ikametgah alacağı bir gün muhtarın "Bostanlıspor kapanacak. Yardım et" çağrısı üzerine Bostanlıspor'a el attı ve 9 lisansiyer sporcuyla aldığı Bostanlıspor kulübünde 5 yıl içinde 12 branş, 250 sporcusu ve tesisleri olan bir ordu yarattı. Basketbol Takımı da 3 yıl üst üste İzmir şampiyonu oldu. Bu yıl Türkiye Bölgesel Basketbol Ligine (basketbolda 3. lig) katıldı. Badmintonda şampiyonlar yetiştirdi.
Bostanlıspor'u kardeş Azerbaycan'ın en popüler futbol kulübü olan, son şampiyon Bakü FC ile "Kardeş Kulüp" yaptı.
Bostanlıspor'un eski yönetimleri tarafından maliye ve hacizlerini teker teker de halleden Erboy, 5 yıl içinde en büyük desteği Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak'tan gördüğünü belirtirken "Allah ondan razı olsun. Bugün 250 çocuk spor yapıyorsa sayesinde" dedi.
* * *
Avni Erboy 65 yıllık tarihi Tarişspor'un kapanıp ligden çekileceği gün, kendisine gelen ve "Ne olursun, kulübün kapanmamasını, 200 futbolcunun sokağa dönmemizi önle" diyen futbolcu ve velilerin israrları üzerine aynı gün, önce Tarişspor'un kapanmasını önledi. Sonra da olağanüstü genel kurul ile yönetimi alarak, başkanlığı üstendi, futbol takımın Süper Amatör Ligde mücadele etmesini sağladı.
Erboy, şimdi yeniden canverdiği 3 kulübü yaşatmak için vargücüyle uğraş veriyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA