• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gandi Kemal’le örtüşme ERKİN USMAN

Gandi Kemal'le örtüşme

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.06.2010, 00:00
CHP'de "Gandi Kemal"in gelişi ile bir canlılık var.
Bu açık seçik ortada.
Ancak bu canlılık somut projelerle ve halkı ilgilendiren bazı yaklaşımlarla geliştirilirse sonuca ulaşır.
Bu yılların siyasette bize verdiği "ders."
"Kapılar açılsın", "Her isteyen gelsin", güzel de...
Solun önemli liderleri hem Bülent Ecevit hem de Deniz Baykal bu açılan kapılardan partinin "hastalandığını" söyleyip sonra, "temizlik operasyonu" yapmadı mı?
İkisi de yanlış aslında!
Gelenlerin partiye katkıyı esas almaları temel felsefe.
Yani... Sadece "koltuk sevdası" değil.
Bir de belediye başkanlarının, meclis üyelerinin, il genel meclis üyelerinin bu kadar siyasetle içi içe olmaları ne denli doğru.
Seçimlerden sonra parti rozetinden çok, "halka hizmet" rozeti önde olmalı...
Halkın görüşü böyle.
Bazı başkanların son "asarız, keseriz" demeçlerini okuyunca korktum doğrusu.
Ve hemen sokağa çıktım. Kahvede, vapurda, lokantada insanlarla konuştum.
Ne gördüm; "vatandaş bundan rahatsız."
Bir de siyaseti zamanı ve yeri geldiğinde yapanlar var, ona göre tavır koyanlar.
İşte bu bakış açısının ortaya çıkardığı bir gerçek, bizim Hakan Tartan'ın çizgisi Kemal Kılıçdaroğlu ile de daha iyi örtüşüyor gibi.
Halkın dilindeki bu. Diğerlerine ders çıkarmak düşüyor.

hayattan
Olmak veya olmamak

Sanatı bilimden üstün tutan bir bilim adamı şöyle diyor:
"C. Colomb Amerika'yı keşfetti. C. Bernard karaciğerin bir özelliğini buldu. C. Colomb ve C. Bernard olmasaydı Amerika kıtası da, karaciğer de yine vardı.
Belki bunların ayrımına varamayacaktık ama bunlar var oluşlarını sürdürecekti.
Oysa bir Hamlet için durum hiç de böyle değil. Shakespearesiz Hamlet kesinlikle olmazdı. Balzacsız bir Goriot Baba'nın. Tolstoysuz bir Savaş ve Barış'ın olamayacağı gibi...

kentten
İşte azmin örneği

Doğuştan görme engelli olan Cem Cansız, tüm engelleri aşarak hayata tutunmasını bildi. Geçirdiği kornea nakli operasyonunun ardından günlük ihtiyaçlarını giderebilecek kadar görmeye başlayan sanatçı, geçtiğimiz günlerde farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Cem Cansız, Bornova Türkü Kafe'de stand up gösterisi yaptı. Ameliyat olmadan önce başından geçen ilginç hikayelerini anlatan Cansız, hem güldürdü hem de düşündürdü. Farklı etkinliğe Cansız'ın kornea nakli operasyonunu gerçekleştiren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kornea Nakli sorumlusu Doç. Dr. Sait Eğrilmez de katıldı. Dr. Eğrilmez ve Cansız kısa bir süre stand up gösterisini birlikte sürdürdü.

kentten
Bayraklı Belediyesi işadamı yetiştiriyor

Bayraklı Belediyesi, kurs alanlarını artırarak eğitimlerini sürdürüyor. Son olarak Doğançay'daki arıcılık kursunu başarıyla bitiren kursiyerler mezun oldu. Son derslerine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile birlikte giren kursiyerler, sertifikalı arıcı olarak yollarına devam edecek.
Ve Başkan Karabağ'dan arıcılara mesaj:
"Siz arılarınızı toplayıp bal üretmeye başlayın. Ben de ürettiklerinizi satmanız için yer vereyim. Bu işi bir meslek olarak yapmanız için gerekli destekleri sağlayayım."
Bayraklı Belediyesi kuaförlük, dikiş-nakış ve ahşap boyama gibi birçok meslek kursunun ardından, arıcılık kursuyla her yaştan vatandaşa eğitim hizmetleri sunmaya devam ediyor. Kurslarda öğrendiklerini ticarete dönüştürerek para kazanmaya başlayan birçok kursiyer, ürettiklerini Bayraklı Belediyesi'nin açtığı stantlarda satma imkanı buluyor.
Başkan Karabağ, "Henüz birinci yılımızı doldurmamıza rağmen binin üzerinde vatandaşımızı kurslarımızdan yararlandırdık" diyor.

küpe
Değişimi başlatanların ilk işi, alışkanlıkları ortaya çıkarmaktır, onları değiştirmeye çalışmak değil.
Gary Hamel

fıkra
İmdat zili

İmdat zili acı acı çalınca tren de zınk diye durdu. Vagonlardan biri raydan çıkmıştı. Ve genç bir adam telaşla kondoktöre koştu ve sordu:
"Ne kadar zaman kalırız burada?"
"Birkaç saat sürer."
"Aman etmeyin yarın nikahım var..."
Kondoktör delikanlıyı tepeden tırnağa süzdü ve cevapladı:
"Sakın imdat zilini siz çekmiş olmayasınız..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA