• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ömür Kabak’tan, Aziz Kocaoğlu’na çağrı ERKİN USMAN

Ömür Kabak'tan, Aziz Kocaoğlu'na çağrı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.06.2010, 00:00
AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak "Aziz Bey ile bir masa atrafında oturup İzmir'in sorunlarını konuşalım. Sonra elele verip Ankara yollarına düşelim" diyor ve ardından ekliyor:
"Aziz Başkan bu samimi teklifime bakalım ne diyecek?"
***
Ömür Kabak'a dün sordum:
"Şu gün için İzmir'in en önemli sorunu ne?"
Ak Parti'nin bu genç İl Başkanı hemen yanıtladı:
"Lider eksikliği..."
Ve, devam ediyor:
"Bugün 8 Haziran 2010...İzmir'in vizyon sahibi karizmatik bir lidere ihtiyacı var. İzmir'i şaha kaldıracak, uçuracak bir lidere... Yani bu kent insanları özledikleri bir Belediye Başkanını özlemle arıyor."
Ömür Kabak'a bir soru daha...
"Bu aşamada yapılması gereken ne?"
Cevap şöyle:
"Aziz Bey ile bir masa etrafında oturup projeler üretmet istiyorum. Ben iktidar partisinin İzmir il başkanıyım. Birlikte İzmir için çalışalım, diyorum. Birlikte Ankara'ya gidelim, İzmir'i yeniden yapılandıralım."
"Bunu başarabilecek misiniz?"
Cevap:
"Samimiyetle çalışacağız. Ancak bu güne kadar bunu başaramadık. Belki bizde de kusur vardır. Ancak her elimizi uzattığımızda, partimize karşı sıkılmış bir yumruk ile karşılık gördük. Bir de , somut projeler bize söylenmiyor. Devamlı bir hayali irtica tehlikesinden bahsediyorlar, (Siz İzmir'e düşmansınız) suçlaması ile karşılaşıyoruz. Artık, ideolojik kamplaşma dönemi bitti. İzmir'i uçuracak projeleri
tartışmamız gerekiyor."

kentten
Büyük Rumeli Buluşması İzmir'de

17 dernek ve 2 federasyon yöneticileri önümüzdeki günlerde bir araya gelecek ve Eylül ayında, Alsancak stadında gerçekleştirilecek "Büyük Rumeli Buluşması"nın detaylarını görüşecek.
Bu haberi, İzmir Makedonyalı Göçmenleri Birleştirme Derneği Başkan vekili Şaban yaprak verdi ve ekledi:
"Tüm Balkan göçmenlerini Alsancak Stadında biraraya getireceğiz. Bu organizasyonun adı Büyük Rumeli Buluşması olacak."
***
Şaban Yaprak'ın verdiği bilgilere göre; bu şölene Balkan ülkelerinden bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanlarının yanısıra Bulgaristan, Baatı Trakya, Kosova, Bosna Hersek'ten ünlü ses ve saz sanatçısı da geliyor.
Şaban Yaprak :" Amacımız, göçmen camiasını dağınık görüntü içinden kurtarmak ve Rumeli insanının nasıl kenetlendiğini göstermek" diyor ve bir büyük hedefi de açıklıyor:
"Bir da Meclis'e İzmir'den Rumelili milletvekili gönderebilsek..."

hayattan
Bilardo ama istekası yok

Futbolda 2010 Dünya Kupası cuma günü yapılacak Güney Afrika-Meksika maçıyla başlıyor. Ülkeler futbolcularını dopinglemek için akla hayale gelmeyecek promosyonlarda, tekliflerde bulunuyor. Kimi zaman bu teşvik edici "Gazlamalar" da ölçü kaçıyor.
İngiltere, Almanya ve Portekiz kupayı kazandıkları takdirde oyuncularına birer servet vadederken Hollandalılar kampa tüm futbolcu eşlerini çağırarak cinsel serbesti sağlıyor. Ama bunların hiçbiri Arjantin Menajeri Carlos Bilardo'nunkine benzemiyor. Bilardo başarı için adeta çılgınlık denilecek bir teklifte bulundu, "Bizi şampiyon yapacak futbolcuyla yatarım" dedi. Bilardo'nun bu teklifi Arjantin Kampında oyuncular arasında değişik yorumlara yolaçarken mavi-beyazlıların starlarından Carlos Tevez, Bilardo'ya gönderme yapmış:"Golü atarım ama benden uzak dursun. Çünkü tipim değil. Üstelik çok da yaşlı (71) demiş. Anlaşılan her bilardoda isteka bulunmuyor.

fıkra

Daha gelmedi

Bir İngiliz gazetesinde, bir din adamının ölümü şu şekilde bildirilmekteydi.
"Saygıdeğer Rahip X bu dünyadan ayrılarak gökyüzüne doğru yola çıkmıştır."
Aynı gazeteye günün ileri saatlerin bir yıldırım talgrafı ulaştı:
"Rahip X hala gelmedi. Merak içindeyim. Cennetin bekçisi Piyer..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI