• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Göztepe’yi taşıyan adamdı ERKİN USMAN

Göztepe'yi taşıyan adamdı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.07.2010, 00:00

İşte maziden tatlı bir anı. Göztepeli futbolcular ve Bilgin Şenyuva (Sağdan üçüncü, Danimarkalı Nielsen'le bardak kaldıran) bir arada. Hüseyin (merhum), Halil Kiraz, Fuji Mehmet, Nevzat Güzelırmak, Özer Yurteri ve Ali İhsan Okçuoğlu (merhum), Cumhurbaşkanlığı Kupası'yla.
Bilgin Şenyuva, "Efsane Göztepe'nin" en önemli ayaklarından biriydi.
Çünkü, 1963-1970'lerde uçakla seyahat kısıtlıydı. Bilgin, servis aracıyla Göztepelileri hem Türkiye içindeki deplasmanlara taşıyor hem de yurtdışındaki Avrupa Fuar Şehirleri Kupası maçlarına.
***
Örneğin, 4 gün 4 gece süren maceralı bir otobüs yolculuğundan sonra İtalya'nın Bologna kentine gitmişler. İtalyan ekibinin Alman yıldızı Helmut Haller, İzmir'den otobüsle geldiklerini öğrenince, "Siz çılgınsınız. Ben böyle uzun bir otobüs yolculuğuna kesinlikle gitmezdim" diyerek, Göztepeli futbolcuların kulüpleri için yaptıkları fedakarlığı övmüştü.
***
Bilirsiniz kulüp çalışanları, kulübe hizmet veren kişiler, futbolcu ve yöneticilerle öylesine içiçe olur, öyle günler yaşarlar ki, kimi zaman o takıma olan sevgileri öteye bile geçer.
Bilgin Şenyuva böyle bir kişiliğe sahipti. Göztepe için ağlamış, Göztepe için zafer şarkıları söylemişti bu Kahramanlar'da doğan, Nevzat Güzelırmak gibi Göztepe'yi hayat ağacı sayan Bilgin.
* * *
Son zamanlarda Çankaya Kale Arkası'nda bir balıkçı dükkanı açmış, oğlu Selim'le yaşamını sürdürmeye devam etmişti. Ne zaman gitseniz konu Göztepe idi ve Bilgin, "Nerede o eski günler" diye başlar, sarı-kırmızılı takımın Avrupa'daki başarılarını, Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı nasıl kazandıklarını sanki yeniden yaşıyormuşcasına heyecanla anlatırdı. Acı haber geldi, Bilgin Şenyuva da ebediyete göçmüş. Dürüst insandı, gerçek bir Göztepeliydi.

hayatta
Sakız ile Çeşme "Ege'nin ikilisi"

Yunanistan "Yeşil pasaportlu Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldırdı" ve bu kararın getirdiği tablo şöyle oldu:
"Başta Sakız ve Midilli olmak üzene Ege adalarına yapılan seferler ciddi ölçülerde arttı. Özellikle Çeşme'de perşembe ve Alaçatı'da cumartesi günün kurulan pazarlara adalardan akın var."
***
Çeşme pazarında olsun, Alaçatı pazarında olsun adalardan gelen Yunanlılar için özel defter hesapları var.
Taksit işliyor, veresiye mal da var.
Madam Eleni'nin, Madam Adlin'in ve ada komşularının buralardaki kredileri büyük.
***
Yılda ortalama 45-50 bin Yunanlı turisti Çeşme'ye
getiren Ertürk'ler, şu günlerde Ertürk 2 feribotunu da devreye soktular.
Şimdi hergün Sakız'a gidip-gelme var.
***
Nezihe Ertürk, işletmenin yetkili isimlerinden biri. Yunanistan'ın yeşil pasaportlu Türkler için başlattığı uygulamanın meyvelerinin gün ışığına çıktığını vurguluyor ve ekliyor:
"Bu uygulama süratli olmalı ve kapsamı da genişletilmeli."
Nezihe Ertürk'ün Çeşme turizmi için görüşleri de özetle şöyle:
"Çeşme turizmi önce yılın 12 ayına yaygınlaştırılmalı. Bunun yanında Çeşme sadece İzmirlilerin ve Türklerin tatil yeri olmaktan çıkartılmalı, buraları dünya turizmine açılmalı. Çeşme bunu hak ediyor."

fıkra
Ne sanmış?

Brezilyalı iki arkadaş meyhanede gevezelik ediyordu. Biri:
"Ne dersin, geçen gece arkadaşlarla beraberken eve hırsız girmemiş mi..."
"Eee, sonra ne olmuş?"
"Ne olacak!.. Adama acıdım. Karım onu duyunca, benim eve döndüğümü sanmış da!.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA