• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Anadolu kültürleri yarın Seferihisar’da buluşuyor ERKİN USMAN

Anadolu kültürleri yarın Seferihisar'da buluşuyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.10.2010, 00:00
Organizasyonun adı, Seferihisarlılar Fuarı...
Bu yıl ilk kez düzenlenecek bu fuar, Türkiye'nin farklı kültürlerini bir araya getirecek.
Seferihisar'ı oluşturan farklı kültürlere sahip insanların birbirlerini tanımaları ve kaynaşmalarının amaçlandığı fuar organizasyonunda Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelerek ilçeye yerleşmiş derneklerin mensupları bir araya gelecek.
* * *
Organizasyonun amacı farklılıklardan yola çıkarak benzerlikleri bulmak ve bir arada yaşamanın zenginliğini keşfetmek.
Fuar süresince Karadenizliler, Yozgatlılar, Tokatlılar, Afyonlular, Ahıska Türkleri, Doğu ve Güneydoğu illeri birer gece düzenleyerek, yöresel tatlarını, sanatçılarını ve adetlerini sergileyecek. Ayrıca kurulan stantlarda her bölge 6 gün boyunca fuar alanını ziyaret edenlere kendi özelliklerini anlatacak. Fuarın son gününde ise "Seferihisarlılar Gecesi" düzenlenecek.
* * *
Organizasyon boyunca Afyonlular Karadenizlilerle birlikte horon tepecek, Ahıska Türkleri'nin mantısını Tokatlılar, Yozgatlılar ilk kez yiyecek. Doğu ve Güneydoğu'nun tatları hayatlarında hiç Doğu illerine gitmeyenlerde, eşsiz bir damak zevki bırakacak. En son gün ise hep birlikte Seferihisar'da yaşamamın keyfi çıkarılacak.
* * *
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Seferihisar'da Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelmiş çok sayıda vatandaş bulunduğunu belirterek şöyle diyor:
"Farklı yörelerin insanları kendi içlerinde ve birbirlerine kenetlenerek yaşıyorlar. Farklı kültür ve geleneklerinin aslında bizim zenginliğimiz olduğunu anlatabilmek için her birinin kendini en iyi şekilde ifade edeceği bir zemin yaratacağız. Böylece hem yabancılaşmayı ve toplumların birbirini dışlamasını engelleyeceğiz hem de entegrasyonu güçlendirip toplumsal barışa katkıda bulunmuş olacağız. Herkesi Seferihisarlılar Fuarı'na bekliyoruz."
* * *
Fuarın açılışı 23 Ekim Cumartesi günü saat 18.00'de yapılacak. Saat 21.00'de ise Karadenizliler Gecesi düzenlenecek. 24 Ekim'de Yozgatlılar Gecesi, 25 Ekim'de Tokatlılar Gecesi, 26 Ekim'de Afyonlular ve Ahıska Türkleri Gecesi düzenlenecek. 26 Ekim gecesi Afyonkarahisar, 27 Ekim'de Doğu ve Güneydoğu illeri, 28 Ekim Perşembe günü akşamı ise Seferihisarlılar Gecesi düzenlenecek.

hayattan
Bir eğitim yolculuğundan...

1953 yılında kapılarını açan İzmir Koleji bugünkü Bornova Anadolu Lisesi'nin çekirdeği sayılır.
1955'teki Maarif Koleji bu yolculuğun ikinci etabının adıdır.
Son durak da Bornova Anadolu Lisesi...
Bu eğitim yolculuğunun ilk halkasında yer alan ve mezuniyetlerini gerçekleştiren ilk öğrencilerin yıllık buluşmalarına tanık olduk.
Hepsi, İzmir ve Ege'nin iş dünyasında, sosyal hayatında önemli yerlere gelmiş kişilerdi.
Kordon Otel salonlarındaki buluşmada Kolej yıllarından anılar gündeme getirildi, hoşça vakit geçirildi.
Bu ilginç toplantıyı gerçekleştirenler Sadrettin İşçimenler, Avni Ersoy, İlhan Gürel, Nejat Ünsal, Ural Çizgenakat, Metin Çolak, Otan Buldanlığolu, Nejat Tatari, Alaettin Kahramanoğlu, Ersin Konuk, Hamdi Tanık'tı. Uğur Mayoş ve Muzaffer Bozyaka da konuk...

kentten
Dr. Kızılcan için ilkyardım kursu

Kısa adıyla KARSAD (Karşıyaka Spor Adamları Derneği) genç yaşta kaybettiğimiz, gerçek Karşıyakalı Dr. Tibet Kızılcan anasına bir ilkyardım kursu düzenledi.
Kurs, yarın saat 14.00'te Bostanlı sahilindeki Yasemin Kafe Toplantı Salonu'nda gerçektirilecek ve katılımcılara sertifikaları verilecek.
Kurs ücretsiz ve 75 kişi ile sınırlı. Başkan Dr. Bülent Zeren, kurs ile ilgili olarak, "Bilindiği gibi ilkyardım hayat kurtarır. 'Dr. Tibet Kızılcan İlkyardım Kursu' ile Tibet'i yaşatacağız, o da nice insanları" dedi. Zeren şöyle devam etti: "Karşıyaka Spor Kulübü'nde uzun yıllar yöneticilik ve Voleybol Şube Başkanlığı yapan, yüreğinde insan sevgisi hiç eksilmeyen, 1998 yılında genç yaşta kaybettiğimiz Karşıyaka sevdalısı, büyük Karşıyakalı, büyük insan Tibet Kızılcan'ı asla unutmayacağız."

küpe
Kendimize göre düşünürüz, kurallara göre konuşuruz, adetlere göre davranırız.
F. Bacon

fıkra
Nereden anlamış

İki sarhoş arabada gidiyorlardı. Direksiyon kullanan sordu:
"Şehre yaklaştık mı?"
"Evet, pek az yolumuz kaldı."
"Peki nereden anladın?"
"Nereden olacak, gitgide daha çok insana çarpıyoruz da ondan!



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI