• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Mavişehir’e vapur ERKİN USMAN

Mavişehir'e vapur

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2010, 00:00
"İzmir deniz ulaşımında 50 yıl öncesinin vapur tarifeleri uygulanıyor. İzmir'in nüfusu 50 yıl önce 300-350 bindi. Bugün ise 3.5-4 milyon... Yani tam on misli. On misli hizmet verilecek yerde, elli yıl öncesinin ölgün tarifelerini sığınma var."
Bu iddianın sahibi, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt'tan başkası değil.
Bozkurt, İzmir'de yaşayanların denizden kopartıldığını ileri sürüyor ve ekliyor:
"Körfez'deki vapur trafiğinin Bayraklı'nın yanı sıra Alaybey ve Mavişehir'e doğru yaygınlaştırılmasının yerine, hatların kısıntıya tabii tutulduğunu görüyoruz. İzmir nüfusundaki artışa paralel olarak deniz trafiği yaygınlaştırılacağı yerde, kısıtlanıyor."
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı, Mavişenir ve Alaybey'e vapur işletilmesi için kampanya açacaklarını söylüyor ve ekliyor:
"Vapurlar, otobüsler olmasaydı, bu trafiği ne güzel idare ederdik kafası, İzmir'de belediyeciliğin bütün icraatına oturmuş."
***
Siyaset gereği, bazı fırçalamaları bir kenara koyarsak, "Mavişehir'e vapur seferleri" gerçek anlamda bir ihtiyaç...
Hem de çoğu öğrenci binlerce Mavişehirlinin beklediği bir organizasyon.
Mavişehir'den Belçova'daki Ekonomi Üniversitesi'ne giderken üç vasıta değiştiren gençler, Dokuz Eylül Üniversetisi'nin Balçova sağlık tesislerine giden öğrencilerin dört gözle bekledikleri atılımdır bu...
Gerçekleştirecek olanlara helal olsun...

kentten
Yazarlık atölyesi, bir ilk

İzmir'in tanınmış yazarlarından Melih Ergen'in yönetiminde başlayacak "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi" çalışmaları Karşıyaka'ya yeni yazarlar kazandıracak. Bu ay içerisinde KAROK'ta başlayacak olan bu çalışmalar, Karşıyaka'da da bir ilk olacak.
Bir dönem gazetemizde de yaptığı seri röportajları yayınlanan Melih Ergen, uzun yıllar tiyatro ile ilgilendi, Demokrat İzmir Gazetesi'nde tiyatro üzerine yaptığı denemeleri yayınladı. Bir süre Güneş Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. İzmir Sanatçılar Derneği'nin başkanlığını yürüttü. Aynı yıllarda "Yeni Sanat" adlı bir derginin çıkarılmasında öncülük yaptı. TRT-1 ve Radyoaktif'te sanat programları hazırlayıp sundu.
Bu dersleri dört yıl boyunca Akademi Ege adlı bir kurumda da sürdüren Ergen, edebiyat derslerinin yanı sıra yaratıcı yazarlık kursları vermeye de devam etti.
Melih Ergen'in ayrıca Can Yayınları'ndan yayımlanmış olan, "Fotoğrafın Arka Yüzü" adlı bir romanıyla, "Tünel" adlı bir öykü kitabı var.
Bilgi için: 0 232 330 99 93

kentten
Ayhan Sicimoğlu ile Peru

İzmir'de bir yıldır devam eden Art 10 Fikir Atölyeleri ve Teras Söyleşileri'nde ilk dönem farklı dünya medeniyetlerini ele aldığı keyifli ve eğlenceli söyleşileri ile dikkat çeken Ayhan Sicimoğlu, atölye mutfağında katılımcılarla birlikte hazırladığı ülke içkileri ve müzikleriyle İzmirliler'e "hastasıyız" dedirten ve en çok ilgi gören isimlerden...
Yeni dönem atölyesine Art 10 Teras'ta yoğun istek üzerine Küba ile başlayan Ayhan Sicimoğlu'nun Art 10 Seyahat Atölyesi, 7 Aralık'ta Peru ile devam ediyor. Üstelik bu kez Sevilen İsabey Bağ Evi'nde,
"Ödüllü Sevilen Şarapları"nın degüstasyonu da yapılacak.
Bu çok özel atölye çalışmasının en büyük özelliği "butik" olması.. Katılım max 25-30 kişi de, yani sınırlı sayıda tutuluyor ki, katılımcılar için verimli olması amaçlanıyor, Ayhan Sicimoğlu da bir konuya dair sorularını yöneltebiliyor.

küpe
Başarıyı kibar bir adam gibi, felaketi ise adam gibi karşıla.
Brikenhead

fıkra
İskoç gösterisi
Cimriliği ile tanınmış İskoçların sınavları da ilginç. İskoçya'da polis okulundaki bir sınavda, polis adayına sordular:
"Büyük bir olay çıktı. Kalabalık birbirine giriyor, silahlar patlıyor. Bu olayda toplanan halkı nasıl dağıtırsınız?"
"Hemen boynuma bir kutu asar, bağış toplamaya başlarım..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA