• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yavru Ayhan’a yakışır seminer ERKİN USMAN

Yavru Ayhan'a yakışır seminer

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.12.2010, 00:00
Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şubesi, Altay'da filiz verip Galatasaray'da harikalar yaratan ve Türk futbol tarihinin en önemli isimleri arasında yer alan Ayhan Elmastaşoğlu (Yavru) için yarın saat 09.30'da Halkapınar Atatürk Stadı altındaki salonda, "2010 Güney Afrika Dünya Kupası'nın Teknik ve Taktik Analizi" konulu bir gelişim semineri düzenlenecek.
***
Ayhan Elmastaşoğlu, Alsancak Gazi İlkokulu bahçesi, askerlik şubesi arkasındaki saha ve şimdiki Swiss Otel'in (Eski Efes Oteli) bulunduğu yerdeki eski İzmir nikah dairesinin arkasındaki sahanın tozunu yutarak yetişti.
Büyükler arasında top koşturduğu için ona sevgiyle bakanlar, "yavru" lakabını takmışlardı.
Elmastaşoğlu ailesinin 4 ferdi de futbolcuydu. Ağabeyi Enver, İzmir Demirspor'da forma giyerken, Nail, Ayhan ve Ayfer üç kardeş bir arada Altay'da oynamanın zevkini yaşadılar.
* * *
Ayhan, Namık Kemal Lisesi'nde başarının doruğuna çıktı parladı. Mavi-lacivertli lise takımı, Göztepe'nin efsaneleri kaleci Ali Artuner, Nevzat Güzelırmak ve Ertan Öznur'la birlikte, "Türkiye Liseler Şampiyonu" olmuştu. Ayhan'ın Altay'da şans bulmasının da ilginç öyküsü var. Eskiden takımlar maçlarını cumartesi ve pazar üstüste oynarlardı. Altay'ı o sıralarda İtalyan antrenör Remondini çalıştırıyordu ve cumartesi günü takım yenilince, Profesyonel Şube Başkanı Sıtkı Erboy'a (rahmetli), "Gençlerimiz varsa bir hazırlık maçı ayarlayın, durumlarını görecek ve başarılı olanları (A) takıma alacağım" dedi.
YETO (Yüksek Ekonomi Ticaret Okulu) ile maç bağlandı. Ancak rakip takım sahaya 10 kişi gelmişti ve 11'i bir türlü tamamlayamıyordu. Tribünde oturan Ayhan'a, "Soyun onlardan oyna" dediler, YETO, Altay'ı 7-1 yenerken, Ayhan Elmastaşoğlu 6 gol attı. Remondini, "Kim bu çocuk, hemen transfer edelim" dedi. Altayda lisanslı olduğunu öğrenince de ertesi gün (A) takımın İstanbulspor'la oynadığı maçta ilk 11'de yer aldı.
Ayhan, ünlü kaleci Sabih'e iki gol atıp takımını 2-0 galip getirince, başarı kapıları ardına kadar açıldı. Galatasaray'da tam 12 yıl mükemmel futbolunun yanı sıra efendiliği ile hep zirvede kaldı. 20 kez milli formayı giydi. Moskova'da 100 bin kişi önünde Rusya'yı 2-0 yendiğimiz maçta "Buldozer Fevzi" ile zafere imza atan golün sahibiydi. Yavru Ayhan'a bu seminer doğrusu çok yakıştı. TÜFAD İzmir Şubesi'ne de tebrikler.

İtalyan aşkı ve mutfağı
Levantenlerin İzmir yaşantısında, gerek ekonomik, gerek sosyal, gerekse de spor alanlarında unutulmaz hizmetleri var.
Şunu söylemek gerek, yaşadıkları kentin yaşam kesitinde pek çok olumlu imzaları var. Ekonomide Avrupa ile İzmir arasında önemli bir köprü görevi yaptılar, yapıyorlar.
* * *
Üstelik de gönül bağı kurduklarıyla hayat bağı da kuruyorlar. İzmir'in eski ünlü basketbolcularından Ali Er Cambazoğlu da güzel kızını Bragiotti ailesine gelin vermiş.
Zeynep Bragiotti de yazarlığa olan merak ve yeteneğini, Binnur Akhun Önen'le birlikte İtalyan mutfağının en seçkin yemeklerinin tarifleriyle tanıtıldığı 'İtalyan Mutfağına Dair Bir Serenat-İTALYAN AŞKI' adlı bir eserde konuşturmuş.
* * *
Kitapta sadece yemsek tarifleri değil, Levantenlerin İzmir göçünün ilginç anekdotlarını da bulabiliyorsunuz. İşte size yemek kitabından en kısa bir tarif: Ricotta fritta. 300 gram ricotta peyniri (marketlerde bulunur), 1 yemek kayığı parmesan peyniri, rendelenmiş. 1 yemek kaşğı yağ, 1 yumurta, tuz, karabiber. Tüm malzemeyi karıştırın, birbirine iyice yedirin. Kızartmak için tavanızın tabanını sıvıyağ ile kaplayın ve kızdırın. Karışımdan bir kaşık kadar tavaya dökün. Peynir karışımının her iki tarafını da iyice kızartın. Afiyet olsun.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA