• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demokrat Parti’de Tansu Çiller bilmecesi ERKİN USMAN

Demokrat Parti'de Tansu Çiller bilmecesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.12.2010, 00:00
Tansu Çiller, geçtiğimiz günlerde yapılan Demokrat Parti Manisa Merkez İlçe kongresine telgraf gönderdi. Telgrafı gönderdiği isim, ilçe başkanı değil, Demokrat Parti İl Başkanı Ümit Canuyar'dı .
Ümit Canuyar, Tansu hanımla ilk kabinesini kurulduğunda Rıza Akçalı'nın Çevre Bakanı olması nedeniyle ters düşen ilk milletvekili olarak biliniyor.
***
Ne Tansu Çiller ne de Ümit Canuyar, birbirlerine yaklaşmadı. Hatta, hatta Ümit Canuyar bir ara parti de değiştirme durumuna geldi.
İşte o aşamada, aralarında mesafe olmasına rağmen Demokrat Parti İl Başkanlığı'na seçilen Canuyar, partinin Cindoruk'la gitmeyeceğini tabanda gördü ve geçtiğimiz yaz döneminde yazdığı mektupla Tansu Çiller'i Demokrat Parti'nin başına geçmesi için davet etti.
***
Tansu Çiller, Ümit Canuyar'ın o mektubuna cevap vermemişti ama geçtiğimiz günlerde yapılan Merkez İlçe kongresi için yazdığı telgrafı Ümit Canuyar'a göndermesi de çok manidar karşılanmıştı. Manisa Büromuzun Şefi Ali Filizkan'dan bir değerlendirme:
"Ayakta alkışlanan sürpriz telgraf büyük heyecan yaratmıştı. Bu gelişmeyi bazı partililer, Tansu hanımın partinin başına gelmesi yönünde sinyal olarak nitelendirdi. Genel İdare Kurulu üyeleri Hüseyin Genç, Adil Aygül, İl Başkanı Ümit Canuyar, Tansu Çiller'i yapılacak Manisa İl Kongresi'ne de davet etme kararı aldılar."
* * *
Tansu Çiller'in Türkiye genelinde çok ender kongreye telgraf gönderdiğini söyleyen Ümit Canuyar, şöyle konuşuyor:
"Tansu Çiller'e karşı samimiyim. Tabandan çok istek var ve partinin başına gelirse barajı aşabileceğimizi tahmin ediyorum."
Ümit Canuyar'ın el yazısı ile gönderdiği mektup da çok anlamlı, Tansu Çiller'in ilçe kongresine gönderdiği telgraf da...
Şimdi herkes yapılacak genel kurul öncesi Tansu Çiller'in kararını merakla bekliyor.

"Nazlılar-2010" buluşması

Nazlı'ların yıllık aile toplantısı, geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi.
İzmir Hilton'un dördüncü katındaki bu büyük buluşmada dünyanın dört bir yanından gelen Nazlılar da yer aldı.
Salon tamamen dolmuştu.
Ailenin duayeni Dr. Halit Nazlı, yaptığı toplantıda önce herkese teşekkür etti.
1996 yılından bu yana sürdürülen bu toplantıların artık gelenekselliğe dönüştüğünü vurgulayan Halit Nazlı, "Bu toplantılar artık nesiller boyu sürdürülmeli..." temennisinde bulundu.
***
İşte, "2010-Nazlı" toplantısına katılanlardan bazıları... Vildan Nazlı, Günay Nazlı, Fehime Nazlı, Figen Nazlı, Günay Yücel, Tijen Kocakıran, Cihangir Kocakıran, Gülşah Kocakıran, Merve Kocakıran, Mehmet Nazlı, Şükran Nazlı, Sinan Nazlı, Murat Nazlı, Metin Nazlı, Fatoş Nazlı, Tevfik Nazlı, Umut Nazlı, Sinem Nazlı, Timur Yaykıran, Bilge Yaykıran, Talya Yaykıran, İpek Özkurt, Ömer Özkurt, Serra Özkurt, Ender Büket, Fuat Büket, Özgür Büket, Suat Büket, Fatoş Büket, Buse Buket, Birol Nazlı, Emine Nazlı, Fatih Nazlı, Cem Nazlı, Fadıl Nazlı, Ertem Güvendeğer, Birgül Güvendeğer, Neslim Doksat, Mustafa Şanlı, Birsen Şanlı, Hanzade Tanyalçın, Jan Mazur, Mükerrem Şanlı Mazur, Melodie Mazur, Mustafa Mazur, Semra Alptekin, Engin Alptekin, Galip Alptekin, Erdem Alptekin, Ebru Alptekin, Ziya Nazlı, Ayşen Nazlı, Kaan Nazlı, Berk Nazlı, Süha Nazlı, Tülin Nazlı, İrem Nazlı, Kerem Nazlı, Aybers Karabacak, Mahmut Karabacak, Hande Karabacak, Tankut Karabacak, Ebru Karabacak, Alpaslan Karabacak, Başak Karabacak, Sabri Ozan, Elvin Ozan, Sema Uzan, Serap Tuna, Selin Cansun, Burçin Cansun, Onur Cansun, Dilay Tuna, Mehmet Hürtürk ve Lebibe Kaya.

küpe

Mesut evlilik, kısa gibi gelen uzun bir konuşmaya benzer.
Andre Maurois

fıkra
Haber

Bir genç kız, bir de genç erkek, park kanepesinde oturmuş konuşuyorlardı.
Genç adam bir öpücük istedi.
Kız da, "Evlenmeden öptürmem" dedi.
Delikanlı da rica etti:
"O zaman lütfen, evlenince bana bir haber verir misin?"



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI