• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de keskin viraj ERKİN USMAN

CHP'de keskin viraj

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.01.2011, 00:00
"CHP'nin ve Türkiye'nin geleceğini bugün yapılacak MYK belirliyecek." Bu sözler üniversiteli gençler, hocaları, sendikacıların bulunduğu Bostanlı Barınağı'nda gelenekleşen toplantıda Ahmet Kadıbeşegil'in sözleri.
CHP uzmanı olarak bilinen Kadıbeşegil, değerlendirmelerini şöyle sürdürdü:
"CHP genel başkanı bugün önemli bir sınav verecek. Yeniden örgütlenme çerçevesinde MYK'nın atayacağı adaylar, genel merkezin oluşturulmasında ele alınan kıstaslar mı olacak, yoksa illerdeki kendilerine göre düzenlemek isteyenlerin mi?
Kılıçdaroğlu, illerde parti üst düzey yetkililerin önereceği isimlerle örgütlenmeye giderse CHP ne tabanda ne kamu oyunda bir mesafe alamıyacaktır. Bu da iktidar hedefi olan partinin en büyük handikapıdır.
İllerde 'patronaj' olayını kaldıran genel merkezdeki oluşumu yansıtacak atamalar CHP'yi hedefe ulaştıracaktır.
Aksi yaklaşım CHP'yi hem genel hem yerel iktidardan uzaklaştıracak en önemli faktördür.
Kişisel ihtiraslarını ön planda tutan kişilerin, böyle bir dönemde örgütün başında olması CHP'nin hedeflerine ulaşmasını önleyecek en önemli etken olacaktır.
MYK bugün bunları göz önüne alarak karar almalıdır. Belediye başkanlarının, Parti Meclisi üyelerinin kişisel yaklaşımları ile değil.
Kılıçdaroğlu, genel merkezde uyguladığı operasyonu örgütlerde yapamazsa, başarı beklemesin.
Kılıcçdaroğlu bu virajı almayı başarırsa Türkiye'yi şaşırtacak bir sonuç alacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın."

hayattan
Elif bebeği durduramıyorlar

Daha önce köşemde Elif Naz Akkıran'ı yazdığımda 11 aylık 19 kiloydu ve Dokuz Eylül Hastanesi'nde tedavi görüyordu.
Dört ay geçti ve Elif bebek şimdi 15 aylık 28 kilo olmuş.
Yani 7 yaşında bir çocuğun kilosuna sahip.
Geçen gün onu çok seven gazeteci amcası Ahmet Aydın Akansu'nun yanına uğramışlar. Ahmet kardeşim anne ve baba Akkıran çiftini çok üzgün görmüş. Anne Filiz Hanım'ın Elif bebeğin aşırı kilosundan dolayı bel ağrıları başlamış.
Baba Ercan Akkıran, evladının yemediği halde her geçen gün kilo almasından endişeli ve "Ahmet Bey, tıp dünyasında inanılmaz derece büyük gelişmeler yaşanıyor. En ölümcül kanser hastalığına bile neredeyse çözüm bulunacak. Ancak bebeğimizin kilo sorununa hala çözüm bulunamadı" diye dert yanmış.
Evet Elif bebeğin babasının söylediği gibi tıp dünyası öyle bir gelişti ki neredeyse ölüme bile çare bulunacak. Elif Naz'ın kilo alması neden önlenemiyor?

ege'den
Edremit'te ağaç budamaları!

Ege'de "Koşar adım bir tur"un Edremit ayağı...
Belediye Başkanı Tuncay Kılıç'tan ilginç bir girişim. Edremit'te Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yol kenarları ve yeşil alanlardaki ağaçların budanan dallarını dar gelirli vatandaşlara yakacak olarak dağıtıyor.
* * *
Yol kenarlarında, park ve bahçelerde, yeşil alanlarda kurumuş, tehlike arz eden, budanması gereken ağaç dallarını büyük bir titizlikle yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü elde edilen odunları dar gelirli vatandaşa ulaştırıyor.
Belediye Başkanı Kılıç, budama çalışmalarının, ağaçların gençleştirilerek, yeniden verimli hale gelmelerini sağlamak ve gelişimini kuvvetlendirip sağlıklı kılmak için yapıldığını vurguluyor ve şöyle diyor:
"Budamalardan elde edilen odunlar Edremit Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne daha önceden başvurarak adresleri belirlenen dar gelirli vatandaşlarımıza ulaştırılıyor. Soğuk kış günlerinde dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için belediyemiz yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor."

küpe
Kadınlar genç erkeklerin metresi, orta yaşların arkadaşı ve ihtiyarların hastabakıcısıdır.
Bacon

fıkra
Para

Temel, Cemal'in evi önünden geçerken, onun karısını pencerede görmüştü.
"Cemal evde yok midur?"
"Yok..."
"Al penu içeru..."
"Beni orospi mu sandun..."
"Para vereceğimi kim söyledu..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA