• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cura’lar gibisi dünyada pek az ERKİN USMAN

Cura'lar gibisi dünyada pek az

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.02.2011, 00:00
Yaşayan en eski çoçuk doktoru, pediatri dalında hocaların hocası unvanına sahip, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı kurucusu 89 yaşındaki Prof. Dr. Sabiha Cura Özgür'ü yitirdik. 1957'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Kliniği'ni kuran ve 1989'a kadar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı'nı yürüten Sabiha Hoca'yı, Muhittin Erel Amfisi'nde düzenlenen törenin ardından ve Alsancak Camii'nde kılanan namazdan sonra, hayatını adadığı, canından çok sevdiği Çeşme'de toprağa verdik.
* * *
Sabiha Cura Özgür'ün, sadece Türk çocuklarına değil, dünya çocuklarına şahsı ve vakıflar aracılığıyla yaptığı hizmetler hiç unutulmayacak.
Cura ailesinin Türk tıbbına yaptığı katkılar saymakla bitmez. İzmir'in en tanınmış hekimlerinden biri olan Hüseyin Hulki Cura'nın aşıladığı tıp hizmet ve heyecanı tüm Cura'ları ve akrabalarını sarmış. Ailenin soyağacına bakarsak, profesörlerden, doktorlardan geçilmiyor. Prof. Dr. Sabiha Cura'nın eşi de Prof. Dr. Tuğrul Özgür. Kardeşlerinden biri, koyu Altaylı, Prof. Dr. Orhan Cura da, Ege Üniversitesi Kulak, Burun, Boğaz Ana Bilim Dalı başkanıydı. Diğer kardeşi Alphan Cura da üniversitenin sayılı profesörleri arasında. Diğer doktorlar: Prof. Dr. Ahmet Ertat, Prof. Dr. Cenk Cura, Prof. Dr. Zümrüt Başbakkal, Dr. Naci Özgür, Dr. Beril Cura, Dr. Özden Cura.
* * *
Cura'lar için Çeşme'nin ayrı bir önemi var. Daha Şantiye Plaj Evleri yokken ve Ilıca Plajı'nda sadece bir kafeterye varken tek ev Cura'larınki idi. Şimdi Dost Pide'nin yanından başlayıp denize kadar uzanan o tarihi, muhteşem villa, özellikle Sabiha Hanım ve kardeşi Orhan Bey'in vazgeçilmez tutkusuydu. Hocaların hocası Sabiha Özgür de bu tatil cennetinde toprağa verilmeyi vasiyet etmiş.
Mekanın cennet olsun hocam, hayat verdiğin, vermeye çalıştığın çocuklarınla birlikte.

kentten
Komşu huuuu! Başkan geldi!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediyenin çalışmalarını yerinde incelerken, makamından çok vatandaşların evleri, kahvehaneler ve işyerlerinde zaman geçiriyor. Son olarak Ali Evren'in Emek mahallesindeki evine konuk olan Başkan Karabağ, sokağa girinci kapılar açıldı ve orada oturanlar birbirine seslendi:
"Komşu huuuu! Başkan geldi."
Başkan Karabağ'ın geldiğini duyan kadınlar evin salonunu doldurdu.
Cumhuriyet Parkı ile Emek mahallesine yatırımlar yaptıklarını ve bunun devamının geleceğini söyleyen Karabağ, "Semt Evi ile burada yaşayan kadınlarımızın istediği el işi, dikiş-nakış, kuaförlük gibi kurslar açılacak. Belediyemiz bu semt evleriyle halka daha da yakın olacak. Sizler de bu kurslara yazılarak sertifikalar almaya hak kazanacak ve bu sertifikalarla yeni iş kapılarına başvurabileceksiniz" dedi.

laflama
* Kim demiş düşenin dostu olmaz diye? Düşen mini etekliyse hele!
* Ekmek bulamazlarsa, kredi kartıyla marketten satın alsınlar!
* Yahu Nuriye Tatlısı bile varmış, evlendik evleneli senin sözlerin niye acı Nuriyem?
* Ahhhh haylaz oğlum ahhh! Eskiden "alemci" idin, şimdilerde "sanal alemci".
* Nazar etme ne olur, borsaya gir senin de olur!
* Flaş Gelişme... Maalesef bir flaş gelişme yok bugün!
* Armudun sapı, üzümün çöpü... Ne lan bu evin hali hanım?
* Bu oğlan tekne kazıntısı olduğundan, gemici oldu herhalde hanım!
İbrahim Ormancı'dan

küpe

Kusursuz arkadaş aramak, dost edinmeyi istememek demektir.
De Sacy


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI