• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Burhan Özfatura listeleri değerlendiriyor ERKİN USMAN

Burhan Özfatura listeleri değerlendiriyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.04.2011, 00:00
Burhan Özfatura, İzmir siyasetinin kilometre taşlarından biri...
İzmir'in bu Belediye eski Başkanı, siyasi partilerin aday listelerini şöyle değerlendiriyor:
"Kılıçdaroğlu çok büyük bir tasfiye yaptı. 101 vekilden 64'ünü liste dışı bıraktı. 30-40 yıldır milletvekilliğini bir meslek haline getirenleri saf dışı etti. Vitrini tamamiyle yeniledi. Bence isabetli davrandı. Yıllardır CHP'yi bloke eden kadroları değiştirmiş oldu."
* * *
Özfatura'nın CHP milletvekili listelerindeki yeni isimler için değerlendirmesinden ilginç bir nokta:
"Haberal, Balbay, Oktay Ekşi, Sinan Aygün, Emine Ülker Tarhan gibi isimlerin yarar sağlayacağına inanmıyorum.
Engin Alan'ın aday yapılması MHP'ye oy ve paun kaybettirecek. Çetin Doğan gibi bazı isimlerin bağımsız aday olmasına sevindim. Zira bu vesile ile gerçek tablo ortaya çıkacak, arkalarında kaç kişi olduğu görülecek. Aynı durum İzmir'de Doğu Perinçek için geçerlidir."
* * *
Peki, AK Parti'de durum ne?
Özfatura, iktidar partisinin İzmir kanadı için görüşlerini açıklarkan şöyle diyor:
"Ömür Kabak, Necip Kalkan, Mehmet Bayındır gibi isimlerin değerlendirileceğini düşünmüştüm. Ama, temayül yoklamaları da hiç nazara alınmamış."

İzmirli'lerin imza günü yarın
İzmirli yazarlar Zühal-Yücel İzmirli'nin "Makedonya'dan Esen İmbat" ve "İzmir'de Bir Manastır Çınarı" adlı romanlarında, hem göç hem de cumhuriyet döneminin eğitim tarihine tanıklık eden Hasan Tahsin Abakan ile Halim Erker'in yaşam öyküleri anlatılmaktaydı. Yaklaşık beş yıllık bir çalışmanın ürünü ve üçlemenin sonuncusu olan "İzmir'in İncisi" Kırmızı Kedi Yayınevi'nden çıktı.
Okuyucu ile İzmir Kitap Fuarı'nda ilk kez buluşacak "İzmir'in İncisi"nin içeriği kitabın arka kapak tanıtım yazısında şöyle verilmiş:
"Kurtuluş Savaşı yıllarında, Karşıyakalıların başlarından geçen olayları okudukça milli duygularınız coşacak; bir ilçe halkının birlik ve beraberlik içinde verdiği eğitim mücadelesi ve azmi sizleri duygulandıracak; okul binalarını dolduran çocukların, geçmişteki anılarını dinlerken, o cıvıltıların içine dalıp onlardan biri olacak; kendini ülkesinin çocuklarına adamış ünlü öğretmenlerimizin çalışma azmini ve yurdumuzu cahillikten kurtarma çabalarını okurken, onlara daha da saygı duyacak; büyük eğitimci Hilmi Ziya Apak'ın yaşam öyküsünde otuzlu, kırklı, ellili yılların Karşıyaka'sının sokaklarında gezip belki dans edecek belki de bir tiyatro sahnesinde oynayacaksınız.
Zühal-Yücel İzmirli, bu yeni romanlarını yarın 13.00-15.00 arasında Kırmızı Kedi Yayınevi standında okuyucuları için imzalayacaklar.

fıkra

Uçmak

Şeyhin birine sormuşlar:
"Sizin gökte uçtuğunuzu söylüyorlar, doğru mu?"
Şeyh şu cevabı vermiş:
"Tabii ki hayır. Biz uçmayız ama, müridlerimiz bizi uçurur."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI