• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İşitme engelliler için özel okul ERKİN USMAN

İşitme engelliler için özel okul

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2011, 00:00
Bu proje de siyaset dışı...
Bostanlı Esnaf İşadamları Derneği Başkanı Feyyaz Sungur, "Bu da bizim Çılgın Projemiz" diyor ve ekliyor:
"Adı Sosyal Sorumluluk Projesi... 20 Mayıs 2011'de Atakert Turistik Tesisleri'nde Karşıyaka İşitme Engelliler Dayanışma Derneği yararına bir gece düzenlenecek. Bu gecenin amacı toplumsal birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek hem de toplumun yarası olan işitme engellilere lise yatırılmasını sağlamak."
* * *
Hedefini böyle açıklayan Feyyaz Sungur, bu konuda duyarlı işadamları, sivil toplum örgütleri ile konuştu ve kolları sıvadı.
Feyyaz Sungur toplmumun bu kesimini temsil edenlerle birer birer görüştü ve sonra şöyle bir açıklama yaptı:
"Karşıyaka'da 270, İzmir'de 4 bin işitme engelli kardeşimiz liseyi okuyamadığı için üniversite okuyamıyor veya lise için başka illere gitmek zorunda kalıyor. Bizler sorumluluk bilinciyle el ele vermek zorundayız. Ve herkesi bekliyoruz. Görüşmeler sonucu devlet tarafından okul yeri gösterildiği takdirde bu yarayı kapatmak için çalışmalar başlayacak."
* * *
Bu konuda Mavişehir Plus Dergisi adına Orçun Uygur, Mavider Başkanı Ali Yücelten, BESİAD, KASİAD Osman Avcı, DEGONED Ramazan Hafızoğlu, ŞEFİAD Kenan Kahraman, Ata Koleji Gökhan Çelenk, Fatoş Alpoğan, Fatih Filiz, Dağ İnşaat Hakan Dağ bu konuda verdikleri destek ile projenin büyümesinde önemli rol oynadılar.

Nesrin Ulema: İlaç kuyrukları kalktı

AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Nesrin Ulema, Ödemiş'te CHP'nin 600 lira yardım vaadini eleştirdi, "Bizim bugün verdiğimiz 600 liradan daha fazla" diyor ve ekliyor:
"AK Parti iktidarının bugün dar gelirlilere yaptığı eğitim, sağlık ve sosyal destek hizmetlerini toplarsak 600 liradan çok daha fazla yardımda bulunduğunu görürüz.
Nesrin Ulema, AK Parti yardımlarını katıldığı bir ev ziyaretinde şöyle anlattı: "AK Parti iktidarında başta sağlık ve eğitim alanlarında önemli hizmetler yapıldı. Çocuklarımızın kitap ihtiyaçları karşılandı. Çocuklarını okutamayan ailelere maddi destek sağlandı. Köyden kente doğum yapmaya gelemeyenler doğumdan bir ay önce evinden alınıp hastaneye götürülüyor ve doğum yaptıktan sonra evine kadar gönderiliyor."
Ulema'nın anlattığına göre, 18 yaşına kadar sosyal güvencesi olsun olmasın herkes devletin sağlık güvencesi altında. Hiç kimse hastane kapılarından geri gönderilmiyor. İlaçlar ucuzladı, ilaç kuyrukları kaldırıldı.
Nesrin Ulemayı dinlemeye devam:
"Ekonomide elde ettiğimiz başarı dünyada konuşuluyor. Amacımız ülkemizin ve halkımızın ekonomik seviyesini daha da yükseltmektir. AK Parti vaat etmiyor yapıyor, bizim farkımız bu. İnsanlarımız arasında ayrımcılık yapmıyor, herkesi kucaklıyoruz. Ulaştırma eski Bakanımız geldi burada 3 büyük baraj açtı. Bunların her biri istihdam yaratan ve bölgeye ekonomik katkı sağlayacak olan hizmetler.

Bakana boyozlu kahvaltı

Bu ilginç buluşma yarın sabah 09.30'da.
Yer: Fevzipaşa Bulvarı üzerindeki Cafe Smyrna...
Davet sahibi: İzmi Halıcılar Derneği Başkanı Nacı Ölçen.
Konuk: Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay.
Bu proje kapsamında, İzmir milletvekili adaylarının hemen hemen hepsi var.
1.5 ay öncesine dayanan hazırlık devresi var bu işin.
Projede, adaylara İzmir ekonomisinin itici güçlerinden biri olan halıcılık sektörünün konumunu ve sorunlarını anlatmak var.
İlk buluşma bir bakan seviyesinde olacak, bunu diğer kahvaltılar izleyecek.
İzmir'de geçirdiği günler içinde Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, boyozu sevdi. Bunu öğrenen Halıcılar Derneği Başkanı, boyozcuları göreve çağırdı ve "Ertuğrul Bey'i memnun edeceğiz" parolasını verdi.

küpe

Önemli olan sevmektir, yoksa sevgili değil. Sarhoşluk söz konusu olunca, şişenin önemi yoktur ki...
Musset


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI