• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Namık Kemal’de aşure keyfi ERKİN USMAN

Namık Kemal'de aşure keyfi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.05.2011, 00:00
İzmir'in sembol liselerinden Namık Kemal Lisesi'nde pazar günü Aşure Günü vardı. Yaz sezonuna girmek üzere olduğumuz şu günlerde genelde herkes yazlıklara ve mesire yerlerine akmasına rağmen Namık Kemal Liseliler yine de okullarına olan vefayı gösterdiler, hayli kalabalık bir mezunlar topluluğunu biraraya getirdiler. Okulun sembol isimlerinden TÜRFAD Başkanı Dr.Şaban Acarbay, Genel Başkan Yardımcısı Nevzat Güzelırmak, Genel Sekreter Ati Göksu, Gazi Hastanesi Başhekimi Dr.Salih Mertan, EKÜP Başkanı Okan Yüksel, İzmir Hamamcılar Derneği Başkanı Nafi Karaca, gazeteciler Gürkan Ertaç, Tayyar Özdemir, iş dünyasının önemli isimlerinden İsmail Kuloğlu ve okulun gülü Ahmet Gündöl (Kepçe Ahmet) bir çırpıda sayıverdiklerimiz. Göztepe'nin eski as oyuncularından İsmail Sütçü de aşure gününün ien iyi şekilde geçmesi için büyük emek verdi.

hayattan
Dahi antrenör oğlunu top toplayıcı yaptı

Adı: Jose Mourinho... Dünyanın en ünlü 3 antrenöründen biri.
İspanya'nın en gözde kulübü Beyaz Şimşekler'i, Real Madrid'i çalıştırıyor.
Mor-beyazlı kulüpten bir sezonda aldığı para bir sezonda 10 milyon dolar.
Sülalesi her gün altın tepside ıstakoz yese, aklına ne geliyorsa satın alsa bitiremez.
Ama oğlu Jose Mario Mourinho, dünkü Real Madrid-Getafe maçında top toplayıcılık yaptı. France Footbol dergisinin internet sitesindeki habere göre Jose Mario Mourinho, Real Madrid'in, sahası Santiago Bernabeu Stadı'nda Getafe'yi 4-0 yendiği lig maçında ilk kez top toplayıcı görevinde bulundu.
Jose Mario Mourinho, Madrid'in Canillas takımının minik takımında oynuyor. Herkes şaşırmış bu işe. "Böylesine büyük paralar kazanan bir adamın oğlunu top toplayıcı yapması ayıp değil mi ?" diye soracak olmuşlar.
Baba Mourinho son derece ciddi bir tavırla, "Para herşey değildir. İnsanların bir yerlere gelebilmek için ne sıkıntılar yaşadığını bilmesi, Hayat Dersi'ni öğrenmesi gerek" demiş. Bizim de bundan çıkaracağımız ders var mı dersiniz ?

hayattan

İTK Mezunları buluşuyor

İzmir Türk Koleji'nin günlerdir merakla beklenen "Bodrum Çıkarması" yarından sonra gerçekleştiriliyor.
Yani, 19 Mayıs 2011 perşembe...
İTK Mezunları Derneği yöneticileri "Bu gezinin tadı herkesin damağında kalacak" diyor.
Dernek Başkanı Bülent Tokalıoğlu "Bu tür geziler bir tür hasret giderme oluyor. Bazen aylardır ve hatta yıllardır göremediğimiz sıra arkadaşlarımızı, sınıf arkadaşlarımızı böyle etkinliklerde buluyoruz. Güzel bir organizasyon oluyor." derken yine Mezunlar Derneği yöneticilerinden Çimen Öztim henüz rezervasyon yaptırmamış olan İTK mezunlarına sesleniyor: "Çok az yerimiz kaldı. Haberiniz olsun..." Bir başka üye Ülkü Toker'in verdiği bilgiye göre, artık geleneksel hale dönüşen bu etkinliğin gala gecesinde Gelişim Orkestras sahne alacak.
Bodrum Mavi Otel'deki etkinlik için rezervasyon telefonları:
0232 232 63 89 ve 0533 746 12 59

küpe
İnsan ne ise, o olmayı reddeden tek yaratıktır.
Albert Camus

fıkra
Yazı tura

Bulut arkadaşı Arda'ya sordu:
"Okula mı gidelim, yoksa maça veya sinemaya mı?"
"Yazı tura atalım. Yazı gelirse sinemaya,tura gelirse maça,dikine gelirse okula gidelim."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA