• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
KSK’de 100. yıl heyecanı ERKİN USMAN

KSK'de 100. yıl heyecanı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.06.2011, 00:00
Karşıyaka Spor Kulübü'nün kongresi birkaç gün önce yapıldı, Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çalışkan başkanlığında yeni bir yönetim kurulu oluşturuldu. Kaf-Kaf'lar önümüzdeki yıl 100. yılını kutlayacakları için geniş tabanlı bir yönetim oluşturmak için kongreden onay aldı, yönetici sayısı 38'e yükseltildi.
* * *
Çalışkan, Karşıyaka Nikah Sarayı üstündeki Park Restoran'da medyaya bir yemek vererek, birlikte çalışacağı üyeleri tek tek tanıttı. Üyeler tek tek ayağa kalkarak yaptıkları işleri açıkladı. Kimisi işadamıydı, kimisi müteahhit, kimisi mali müşavir, kimisi ünlü şirketlerin CEO'su falan. Sıra bizim yeşil-kırmızılı camianın espri küpü Mustafa Başman'a geldi. Başman kısık sesle, "Karşıyakalıyım" dedi, davetliler yerlere yattı.
* * *
Daha sonra başkan Çalışkan'a niye böyle geniş bir kadro kurduğu soruldu. Çalışkan, camianın yıllardır hasretini çektiği Süper Lig'e vurgu yaparak, "Önümüzdeki sezon ana hedef, kulübün lokomotif branşını hedefe ulaştırmak. Napalım, kadroyu geniş tuttuk ki, eğer Reha Hoca (Kapsal) futbolculardan memnun kalmazsa aramızdan seçsin" sözleriylle olaya espriyle yaklaştı.

Deve yarışı kapıda...
Bu işin öncüsü de, Bayraklı Alpaslan mahallesinin medyatik muhtarı İbrahim Varol ve bir grup arkadaşı.
Geçtiğimiz kış, Ege'nin çeşitli belde ve ilçelerinde "Deve Güreşleri" düzenleyen Varol ve arkadaşlarının hedefinde şimde "Deve güreşlerini bir federasyon çatısı altında toplamak sonra da deve yarışlarını gerçekleştirmek var. At gibi develeri de yarıştıracığız. İran'da ve Suriye'de böyle yarışlar var."
İbrahim Varol örgütçü ve toparlayıcı bir yapıya sahip...
"Geçtiğimiz kış gerçekleştirdiğimiz deve güreşleri organizasyonlarımız büyük ilgi topladı. Deve güreşi bir Yörük geleneği. Bunu ciddiyetle sürdürmeliyiz. Bu güreşleri binlerce Egeli heyecanla izledi. İzmirli işadamı Mehmet Acar ağabeyimizin büyük yardımları oldu. Birçok yarışı Mehmet Acar'ın himayelerinde gerçekleştirdik."
* * *
İbrahim Varol'un bu atılımda yol arkadaşları da şöyle:
Menemen: Hasan Yeni Yıldız, Fatih Yanar (Belediye Başkan Yardımcısı)
Bayraklı: Veli Topal (Belediye Başkan Yardımcısı)
Bornova: Özer Öztürk.
Pınarbaşı: Rıfkı Başbunar, Erol Mutlu, Metin Atmaca.
Torbalı: Mehmet Yavaş.
* * *
Deve güreşleri ve yarışları için irtibat telefonları da şöyle:
0532 765 79 98
0532 413 76 75

küpe
Başarı, yapıcı konuşmaya sahip insan yeteneğinin sonucudur.
J. D. Mills

günün fıkrası

Çalışan kazanır

Mahir adlı çalışkan öğrenci, ünlü edebiyat öğretmeni Tahirü'l Mevlevi'den zayıf not almış, bunun üzerine tahtaya şunları yazmıştı:
"Vermezse Tahir, ne yapsın Mahir?"
Hoca hiç altta kalır mı? O yazıya şunları ekleyiverdi:
"Çalışsa Mahir, esirger mi hiç Tahir?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA