• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’de değişim olacak mı? ERKİN USMAN

CHP'de değişim olacak mı?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.07.2011, 00:00
Yemin krizi ile ciddi bir sarsıntı yaşayan ve dengelerin hala tam olarak oturmadığı CHP'de bir süredir İl Başkanı ve yönetimin değişeceği konuşuluyor.
Seçimlerde beklenenin altında bir sonuç elde edilen CHP'de 'kılıç'lar da çekilmiş durumda.
Genel Merkez'e rapor üstüne rapor gidiyor.
Seçimlerle ilgili saptamalar üç aşağı beş yukarı aynı: Adayların yeterince etkin olmaması, örgütler arası çekişmeler, Büyükşehir Belediyesi'nin başta ulaşım ve metro olmak üzere çeşitli konularda halka yaşattığı sıkıntılar, Susam- Kocaoğlu'nun 'Allah seni milletvekili yapanın cezasını versin'e dek uzanan kavgası...
Bu gelişmeler gölgesinde AK Parti ile CHP arasında artı 3 puan noktasına inen makas.
Elbette CHP'de gündem bu. Değişim de bu yüzden tartışılıyor.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişim için net bir tavrı yok. Zemin yokluyor, bilgi topluyor.
Ancak CHP bu; kulisler hızlı. Şimdiden eski Başkan Rıfat Nalbantoğlu'nun, eski İl Sekreteri Yekta Varnalı'nın, Serdar Sandal'ın, Kazım Umdular'ın ismi kulislerde yankılanıyor.
Bekleyelim, görelim!

kentten
Karşıyaka Rotary'de uluslararası başarı yılı
Rotary kulüplerinde çalışma dönemi haziran sonunda kapanır. Görev devir teslimi yapılır ve temmuz ayının ilk toplantısından itibaren yeni başkan ile yönetim kurulu iş başına gelir.
Karşıyaka Rotary Kulübü, 2010-2011 dönemini tarihinin en büyük başarılarıyla geride bıraktı. Kulüp bu dönemde, 26 yıldır sürdürdüğü Torunlar Atletizm Yarışması nedeniyle Uluslararası Olimpiyat Komlitesi (IOC)'nin 2010 yılı Gençleri Spora Teşvik Ödülü ile onurlandırılırken, bunu ve diğer başarılı çalışmaları değerlendiren Uluslararası Rotary'den de "Başkanlık Takdirnamesi" aldı. Dönem başkanı Peri Pınar Şengezken'den (sağdan beşinci) görevi, yine bir bayan Başkan, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Kemal Baysak'ın gelini Mimar Banu Baysak (sağdan yedinci) "çıtayı yükseltme" hedefiyle devraldı. Fotoğrafta eski yeni başkanlarla, 2010-2011 dönemindeki çalışmaları kulüp tarafından ödüllendirilen komite başkanları ve üyeler.

Semah ve flamenko!
Siyasetin hızlı günlerinde İzmir'de farklı bir sanat rüzgarı esti.
Sufi ve flamenko gösterisi. Bir yanda resim, bir yanda Mevlana'nın sema dansı eşliğindeki hoşgörüsü ve yanıbaşında isyanın, başkaldırının, özgürlüğün sesi flamenko.
Türkiye'de bir ilkti.
İzmir'in çağdaş kent görünümüne uygun sosyal etkinlikler ve sanatsal gösteriler düzenleyen Konak Belediyesi, bu konuda öncü oldu.
A. Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde binlerce sanatsever görkemli bir gösteri izledi, sema, flamenko buluşması ile 'sevgi tablosu' ayakta alkışlandı.
Türkiye'nin ve İspanya'nın ünlü sanatçıları yıllarca unutulmayacak bir etkinliğe imza attılar.
Vizyon farkını ortaya koyan Konak'ın sevilen Başkanı Dr. Hakan Tartan'ı kutlamak gerek.
Hemen bir notu ekleyeyim; gösteriden çıkanlar, bir yandan 'muhteşemdi' derken, bir yandan da acaba 'flamenko ve semah buluşması sağlanabilir mi?' diyorlardı.
Başkaldırı ve isyanın yanında 'eline, diline, beline dikkat' diyen bir hoşgörü ve barış felsefesi.
Öyle ya; mükemmelde sınır yok!
Benden Başkan Tartan'a iletmesi.
Olur mu? Olur..

küpe
Fakir zenginin aynasıdır.Fakat, ağzından çıkan her nefes aynayı buğulandırır.
Mevlana

fıkra
Nerede o sigara
Genç öğrenci, kasa
banın rahibine gidip derdini döktü:
"Muhterem peder. Geçen gün ilk kez bir sigara içtim. Doğrusunu isterseniz sigara içmekle kalmadım. Öyle bir sigara idi ki, arkadan bir duble viski içmeme, bir kızla ilk kez günah işlememe yol açtı."
Delikanlı, sözünü henüz tamamlamıştı ki, yaşlı rahip atıldı:
"Çabuk söyle, nerede o sigara?"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI