• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2012 zor yıl olacak ERKİN USMAN

2012 zor yıl olacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2011, 00:00
Yeni yılı birbuçuk ay sonra karşılayacağız.
Bakalım 2012 neler getirecek?
İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Üyesi Ayten Karadağ'ın görüşlerine bakarsak yeni yıl
"tatsız sürprizlere" gebe...
Ayten Karadağ, 2012 yılında vergi artışlarında esas alınacak yeniden değerlemenin Bakanlar Kurulu'nun, mevzuatın kendisine tanıdığı yetkiyi kullanmazsa, çeşitli vergi, harç ve cezalar, yeni yılda yüzde 10,26 oranında artacağını belirtiyor.
Karadağ, Türkiye'de risklerin ve belirsizliklerin hala devam ettiğini ve bu durumun da ekonomiyi daha da etkileyeceğini de vurgulayıp ekliyor:
"Kanunlarda, Bakanlar Kuruluna belirli limitler içinde bu tutarlarda değişiklik yapma yetkisi de tanınıyor. Aynı politikanın devamı halinde, motorlu taşıtlar vergisi (MTV), damga vergisi, çevre temizlik vergisi, harçlar, trafik ve vergi cezaları, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yüzde 10,26 oranında artabilir'' * * * H
Ekonomist Ayten Karadağ şöyle devam ediyor:
"2012 yılı beklenen değerlendirme oranına göre 1-3 yaş grubunda yer alan ve motor silindir hacmi 1300 cm3'e kadar olan otomobillerin halen 436 lira olan motorlu taşıtlar vergisi, yılbaşında 480,7 liraya çıkacak.
Emlak vergisine tabi değerler ise 2012 yılında yeniden değerleme oranının yarısı kadar artış görecek.
Vergi, harç ve cezaların yeniden değerleme oranında artırılması durumunda fatura, gider pusulası gibi belgelerin verilmemesi ve alınmamasının cezası 190,02 liraya çıkacak.
Bugünkü yapısıyla vergi idaresi yönetiminin, ekonomik aktörlerle ilişki ve dış dünyayla kıyaslama açısından dışa kapanık olduğunu belirten Ekonomist Ayten Karadağ, Hükümetin en kısa zamanda vergi reformu için çalışma yapması gerektiğini de vurguluyor.

kentten
Muhtar muhtar gezen başkan:Abdül Batur

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ile muhtarların bayramlaşması ilginç sohbetlerle geçti.
Abdül Batur Narlıdere'nin onbir muhtarını tek tek ziyaret eden ve dertlerini dinleyen Abdül Batur, bayram çikolatası ikram etti, muhtarlar ile anı fotoğrafı çektirdi.
Abdül Batur, vatandaş ile Belediye arasındaki en sağlam köprü olan muhtarların öneri ve sıkıntılarını dinledi.
Batur "Muhtarlarımız halk ile bütünleşmenin en önemli yapı taşlarıdır" diye başladı konuyu doğalgaz için açılan yol yama çalışmalarına getirip ekledi:
"Biliyoruz, çok üzdük. Narlıderelileri ve sonuna kadar haklılar. Artık sona gelindi. Büyükşehir ekipleri 3 ayrı noktada çalışıyorlar. Göreceksiniz çok yakın zamanda bu yol konuları yerine, doğalgaz konforunu ve rahatlığını konuşacağız"
* * *
Tüm mahalleleri dolaşan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, kendisiyle sohbeT etmek isteyen Narlıdereli vatandaşlarında isteklerini geri çevirmedi. Güler yüzlü Başkan, güler yüzlü personel sloganı hayata geçiren Batur'a teşekkürlerini sunan Narlıdereli vatandaşlar, Batur'un bayramını kutlayıp desteklerini ve başarı dileklerini ilettiler.
***
Muhtar ziyaretleri sırasında Abdül Batur'un mahallerinde olduğunu duyan çocuklar, büyük bir sabırla muhtarlık kapısında bayramlaşmanın bitmesini beklediler. Narlıdere Belediye Başkanı ama, Çocukların Batur amcası ellerinden öpüp iyi bayramlar dileyen çocukların bu hareketi Abdül Batur'u duygulandırdı. Çocuklar ile anı fotoğrafı çektiren Batur, miniklerin bayram harçlıklarını da unutmadı. Narlıdere Belediye Meclis salonunda birim müdürlerine, Belediye işci temsilcisine tek tek söz veren ve bayram mesajlarını dinleyen Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, tüm belediye personeli ile bayramlaştı

laflama
* Dağ fare doğurdu, babası kim be?
* Tavşan dağa küsmüş, paparazziler hemen ona mikrofonu uzatmış.
*Sora sora Bağdat bulunurmuş. Yalan... Soruyorum, soruyorum hanım kravatlarımı bulamıyor hala...
* Beni tu-kaka ilan ettiniz.Bakın. çocuk bezi fabrikası kurdum ben de...
İbrahim Ormancı'dan

küpe
Gençlik, kolay mutluluklar için paralak bir çağdır.
Albert Camus

fıkra

Eşek bara girerse!

Eşeığin biri bara girmiş ve barmenden bir duble rakı istemiş. Rakısını içip hesabı ödedikten sonra giderken barmen arkasından seslenmiş:
"İşe bak yaaa! Şurada yirmi senelik barmenim, bir eşeğin içmek için bara geldiğini ilk defa görüyorum."
Bunu duyan eşek cevap vermiş:
"Bir eşeğin biri gelişi ilk kez olabilir ama, bir duble rakıya 50 milyon hesap ödeyişi son kezdir. Bunu niç unutma dostum..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI