• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
7 Türk ressamı Paris’te ERKİN USMAN

7 Türk ressamı Paris'te

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2011, 00:00
22-27 Kasım 2011 tarihleri arasında Grand Palais'te 7 Türk sanatçısı, Filiz Pelit, Nurhilal Harsa, Ahmet Yeşil, Serdar Leblebici, Hakan Esmer, Peruze Yiğit, Korkut Uluğ eserleriyle Societe National des Beaux-Arts (SNBA) standında yer alacak.
Dünyayı resim üzerinden algılayan ve kendini resmin özel dilini kullanarak var eden bu yedi sanatçı dünya görüşlerini tanımlayan birer büyük eserle sergide yer alıyorlar.
* * *
Her yıl Paris'te Grand Palais'da düzenlenen "Art En Capital 2011" sergisi, 22-27 Kasım tarihleri arasında dünyanın dört bir yanından gelen sanatçıları ve eserlerini bir araya getiriyor. Dünyanın en saygın sergilerinden biri olarak kabul edilen bu sergi, Societe Nationale des Beaux- Arts (SNBA), Societe des Artistes Français, Salon des Artistes İndependants, Comparaisons, Salon du Dessin et dela Peinture ql'eau tarafından düzenleniyor.
Grand Palais dönemin büyük ustaları Paul Gaugen, Turner gibi, sanat tarihine malolmuş farklı dönemlerin önemli sanatçılarına düzenlenmiş kapsamlı sergileriyle ünlenmiş büyülü bir saraydır. Yıllık sergi programlarında aralarında "Fiac" gibi çok önemli sanat organizasyonlarına da ev sahipliği yapan Grand Palais ve açılacak olan "Art En Capital" sergileri Paris'in sanat ortamında çok özel bir yere sahiptir. Resim dünyasının önde gelen isimlerinin altı aylık dönemler aralığında burada sergiler açması Grand Palais'i sanat dünyasında çok özel bir yere taşıyor.

hayattan
Ege-Koop'un Van çıkarması

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve kurmayları önümüzdemi hafta başında Van'a gidiyor.
Aslan bu gezi öncesi "Siyasetçilerin biraz da olsa çekilmelerini bekledik" diyor ve deprem bölgesinde kapsamlı bir inceleme gezisi gerçekleştireceklerini vurguluyor ve ekliyor:
"Yaraları gücümüzün yettiğince sarmaya çalışacağız. 'Biz ne yapabiliriz?' sorususuna, geçirdiğimiz tecrübelerin ışığında cevap arayacağız. Hemen belirteyim, buralara hizmet götürmekte kararlıyız."
* * *
Bu gelişmenin ardından bir not daha...
SONAR araştırma firmasının elemanları toplumun çeşitli katmanlarında, çeşit çeşit insana sordular.
"Hüseyin Aslan'ı güvenilir bir kişi olarak görüyor musunuz?"
Ankete katılanlardan "Fikrim yok..." diyenlerin veya cevap vermek istemeyenlerin oranı yüzde 36.6...
"Güvenecek kadar tanımıyorum" diye konuşanlar yüzde 21.5...
Kısmen güvenilir bulanlar yüzde 5.5...
"Güvenilir değildir" diye konuşanlar ise yüzde 2.2...
Ege-Koop Başkanı için "Evet... Güvenilir bir kişidir" diye cevaplandıranların oranı ise yüzde 40.2.

küpe
Akıl noksanlığı iki türlü olur. Biri delilikten, öbürü cahillikten.
Eflatun


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA