• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu proje şimdi İzmir’e lazım ERKİN USMAN

Bu proje şimdi İzmir'e lazım

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2011, 00:00
Bugünkü konuğumuz CHP Buca Belediye Meclis Üyesi Güngör Kaya...
Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın deprem riskine karşı işi şansa bırakmamak için Dokuz Eylül Üniversitesi ve İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile imzaladığı "Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması" projesinin İzmir'in geleceği için atılmış çok önemli bir adım olduğunu söylüyor.
* * *
Kaya, "Bu proje bir ilk" diyor ve ekliyor:
"Bu projenin İzmir'de yapılmış ve yapılmakta olan yapıların deprem güvenliği açısından ne kadar sağlıklı olduğunu bilimsel olarak ortaya çıkaracak."
Kaya'ya göre, "Mevcut Yapı Stoku Envanterinin Oluşturulması" projesine jeologların, jeofizikçilerin, mimarların ve makine mühendislerinin de aralarında bulunduğu çok bilimli görevlilerinde destek verip bu projeyi çok iyi takip etmesi gerekiyor.
Güngör Kaya, İzmir ilinin de fay hattı üzerinde bulunduğunu söylüyor.
İzmir'in fay hattı üzerinde olmasından dolayı yapılacak yapıların çok sağlam ve şiddetli depremlere dayanıklı olması zorunluluğuna dikkat çeken Kaya, "İzmir'deki olası deprem gerçeği doğrultusunda yerel yönetimler ve ilgili kurumlar zemin tiplerine göre imar planları yapmalıdır" diyor.

çimen'den
Yeni yılı karşılarken

2011'in sonuna geldik. Dünya bir hayli sarsıldı bu yıl. Nice sonlar gördük, şaşaa ile başlayan. Ülkeler, savaşlarla kırmızıya boyandı. Koltuklar el değiştirdi, değiştirildi.
90'lı yılların sonunda, televizyondan canlı canlı Irak Savaşı'nı seyretmiştik. 2011'de ise Japonya'da gerçekleşen depremin ardından yaşanan tsunami faciasını. Ekonomi yerlerde sürünmeye, pek çok ülke imdat çağrısını dile getirmeye başladı bu yıl.
* * *
Ülkemiz de nasibini aldı bu olumsuz rüzgardan. Ne genceceik yürekler sustu, silahlı çatışmalarda. Deprem nedeniyle durdu nefesler. Evsiz barksız, kar altında küçücük bedenler.
İnsanoğlu işte, iyiden çok kötüyü hatırlama meylinde böyle zamanlarda. Yine de yeni yılın geleceğini bildiğimizden olsa gerek, yüreklerimiz kıpır kıpır. Umudumuz çiçek açtı, heyecanımız coştu. Şimdiden başladı güzel dilekler, sevilenlere söylenmeye.
* * *
Her ne kadar olumsuzluklar hatırımıza gelse de geleneği bozmamak gerek. Eski çıkarken kötü olan ne varsa geride bırakmalı ve yeni girerken mutluluklar temenni edilmeli. Sağlık en baştaki dileğimiz, kim nerede olusa olsun. Sonra mutluluk, bereket, huzur ve farkındalık.
"Beyaz bir sayfa açmak" deyimi tam yeni yıllar için söylenmiş olsa gerek. Temiz başlayalım bu deftere ve yazdığımız her kelime iyi niyetle, neşeyle, güzelliklerle yerini bulsun. 2012 yılında kalbimiz sevgiyle dolsun.
Çimen Erengezgin

küpe

Cesaret ölmekle değil, yaşamakla ölçülür...
Alfleri

fıkra
Yanlış yorum

Küçük torun dedesine yaklaşarak:
"Bir ricam var..." dedi.
"Söyle çocuğum ne istiyorsun?"
"Gözlerini yummanı..."
"Neden?"
"Annemle babam, dede gözlerini yumarsa zengin olacağız, diyorlar da..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA