• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Medikal turizm İzmir’i uçurur ERKİN USMAN

Medikal turizm İzmir'i uçurur

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.01.2012, 00:00
EXPO-2020'nin ana konusu, sağlık...
Tanıtım çalışmalarının temelinde de "sağlık" yatacak.
Ve şimdi İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteği ile "Medikal Turizm Sektör Araştırması" başlatılıyor.
Bu çalışmaların başında da Ege Kuruluşları Derneği var.
Dr. Tuğrul Şahbaz, Dr. Özlem Erdem, Dr. Aydın Çubukgil'den oluşan komite bu çalışmaları koordine edecek.
Dr. Tuğrul Şahbaz'dan bir değerlendirme: "İzmir'de medikal turizm denince akla termal tesislere İskandinav ülkelerinden gelen turistler anlaşılıyor. Oysa medikal turizm bundan ibaret değil. Sağlık Bakanlığı verilerine baktığımızda İzmir'in Türkiye'deki sağlık turizmi hizmetleri içindeki payının yüzde 1.3 civarında olduğunu ve Türkiye'de 6. sırada olduğunu görüyoruz. Oysa 2 üniversite hastanesi ve özel-kamu fark etmeksizin doktor ve sağlık çalışanı kalitesinin yüksek olduğu diğer sağlık kuruluşlarıyla İzmir, çok daha fazla yabancı hastaya hizmet sunabilir."
Şahbaz'ın anlattıklarına göre, sağlık turizmi amacıyla İzmir'e gelecek olan yabancı hasta sayısının artması sadece sağlık kuruluşlarına değil, oteller, seyahat acentaları, esnaf ve ticaret erbabının da kazanmasını sağlayacak. Dr. Şahbaz'ı dinlemeye devam: "Biz ESKD olarak, herkesin kazanacağı bir işin peşindeyiz. 3 ay içinde İzmir'deki sağlık kuruluşlarının bir resmini çekeceğiz. Elde edeceğimiz veriler büyük çoğunluğu derneğimizin üyesi olan İzmir'deki sağlık kuruluşlarının bu alanda kendilerini geliştirmelerini sağlayacak. 3 ay sürecek olan proje bittikten sonra, elimizdeki rehberi İngilizce ve Türkçe olarak yurtdışı pazarlara yollayacağız. İzmir'i tanıtmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen yeni projeler hazırlayacağız."

kentten

Karabağ güven tazeliyor

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a geçen hafta belediyede yaşanan gelişmelerle ilgili ziyaretler devam ediyor.
Karabağ'ı Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili Sakine Öz, Kula CHP İlçe Başkanı Halit Eryılmaz ve yönetim kurulu üyeleri ile Bayraklı Kulalılar Derneği Başkanı Veli Topal ziyaret etti.
Manisa Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Sakine Öz, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ'ın her zaman arkalarında olduklarını, bu yaşanan olayların siyasi olduğunu söyleyerek, "Başkana güvenimizin sonsuz" dedi.
Kula Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Halit Eryılmaz ve yönetim kurulu üyeleri, "Hemşerimiz Başkan Hasan Karabağ tüm zorluklarla bu belediyeyi kurdu" diye sözlerine başladı. Eryılmaz, Başkan Karabağ'ın başarılı bir ilçe yarattığı için tüm çevrelerde rahatsızlık yarattığından bu gelişmelerin yaşandığını kaydetti. Tüm Kulalılar olarak Başkanımızın her zaman arkasındayız" dedi.

çimen'den

Dost dediğin kimdir?

Genelde okul sıralarında başlar arkadaşlıklar. O dönem, dostum dediğin sıranı ve sırlarını paylaştığındır. Okullar büyüdükçe, sırlar da büyür, paylaşımlar da. Sonrasında ilerleyen yaşlarla değişir çevrendekiler. Kendi evin, komşuların olur. Bu durumda dostun, hastalandığında sıcak çorba getirendir.
Yıllar geçer, değişim devam eder. Kimi tamamiyle çıkar hayatından, kimi ömür boyu yanındadır, kimiyse uzakta da olsa kalbinde. Eskiler de olur hayatında yeniler de.
Yerli yerine oturunca hayatın, sorarsın kendine: Dost kimdir diye?
Artık cevap farklılaşmıştır. Bunca yaşanmışlıktan, öğrenilen derslerden ve kendini bilmeye yöneldikten sonra 'Dost': Şehrin öbür ucunda olsa da ihtiyacın olduğunu anlayıp, en kısa sürede yanına gelendir. Sen bir şey söylemesen de telefonun ucundan, sesinin tonundan, ne halde olduğunu anlayandır. Tatilinde evini barkını sana açandır.
Dünyanın neresinde olursa olsun, seni merak edip arayandır. Caddede karşıdan karşıya geçerken, elini uzattığında sana doğru uzanan eldir. Bazen saatlerce kendini paylaştığın, bazen sessizce oturduğundur. İçini dışına çıkartmasına yardımcı olduğundur.
Dost, kalemine ilham olandır. Değişimlerine destek olup, gelişimine katkı sağlayandır. Sadece sen olmana izin verendir. Olduğun gibi seni kabul edendir. Gözün gözüne değdiğinde, sessizce yüreğine akandır. Özü özünün içinde eriyip, bir olandır.
Dost dediğin, saf sevgiyi, beklentisizce sana sunandır.
Çimen Erengezgin

küpe

Alışkanlıklar bırakılmazlarsa, zamanla en çok gerek duyulan şeyler olur.
St. Augustus


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA