• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AK Parti’ye yeni bir Arınç daha! ERKİN USMAN

AK Parti'ye yeni bir Arınç daha!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2012, 00:00

Babası, Fazlı Arınç hakiki Demokrat Parti'nin önemli isimlerinden biriydi. Fazlı Arınç, Demokrat Parti'nin il yönetiminde bulunmuş ve ardından milletvekili olarak Meclis'te İzmir'i temsil etmiş, son durağı da Yassıada olmuştu.
Turan Arınç işte böyle bir babanın oğlu.
O da babasının misyonunu benimsedi. Adalet Partisi'nden başlayıp Doğru Yol çizgisinde yürüdü. Bu partilerde il başkanlığı yaptı ve o da babası gibi milletvekili olarak Ankara yollarına düştü. Hemde en genç milletvekili olarak.
Turan Arınç köşede bucakta kalacak bir siyasetçi değildi.
Bir süre dinlendikten sonra, İzmir'in siyaset gündemine yerleşiverdi.
***
AK Parti kulislerine düşen bir haber:
"Turan Arınç'ın AK Parti'ye katılması an meselesi..."
Ve ardından bir not:
"Bu hareketin ucunda bir bakan var. Turan Arınç'la Karşıyaka'daki bir cafedeki buluşma iki saate yakın sürdü. Neşeli bir masaydı. Masadaki üçüncü kişi de eski bir ANAP'lı ve şimdi AK Partili bir siyasetçi."
AK Parti'nin önemli isimlerinden biri de şöyle bir değerlendirme yaptı:
"Partimiz bir Arınç daha kazanıyor."

kentten
Bu otelin her odasına bir yazar adı verildi

Gençler arasında oldukça popüler olan, Siyah Nefes ve Mavi Dağ kitaplarının yazarı Gülşah Elikbank'ın işletmeciliğini üstlendiği Mini Fuar Hotel, Kahramanlar'da...
Genç yazar, Türk edebiyatının 15 usta isminden izin alarak her birinin adını otel odalarında ölümsüzleştirmek üzere yola çıkmış ve özellikle gençlerin okuma alışkanlıklarını artırmayı hedefliyor.
Yaşar Kemal, Ayşe Kulin, Ahmet Ümit, İnci Aral, Hakan Günday, Buket Uzuner gibi isimlerin destek verdiği otel projesinde, her oda, yazarının portresi, eserlerinin bilgileri, kitap kapakları ve kitapları ile süslendi.
Otele isimleri verilen yazarlardan Hakan Günday'ın ilk öyküsünü yazdığı daktilo, yazarların el yazıları ve bazı özel eşyaları da otelde görücüye çıkıyor.
İzmir'e yerleşeli henüz dört ay olan yazar Gülşah Elikbank'ın bu projesini özellikle İzmir'de gerçekleştirmek istemesi, şehre olan aşkından kaynaklı.
Otelin resmi açılışının İzmir Kitap Fuarı'nın açıldığı güne denk getirilmesi de ayrıca önemli. Genç yaşında, hem yayınlanmış dört romana hem de böylesi iddialı projelere imza atan yazar, bizlerin de desteğini hak ediyor.

küpe
Her acının bir tatlı, her tatlının da bir acı yanı vardır.
Emerson

günün fıkrası
Tersi olmuş

İki küçük kedi okuldan dönmüşlerdi. Anneleri sordu:
"Bugün okulda ne öğrendiniz?"
İkisi birden:
"Yabancı dil öğrendik..."
"Yaaa! Peki, yabancı bir kelime söyleyin bakalım."
"Hav hav..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA