• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Partilerüstü çağrı... ERKİN USMAN

Partilerüstü çağrı...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.05.2012, 00:00
Bergama'nın CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Zeytindağ'ın AKP'li Belediye Başkanı Feridun Ergun, Yeniken'in MHP'li Belediye Başkanı Fikret Çam, Ayazken'in Bağımsız Belediye Başkanı Gürsel Altuğ, Yenişakran'ın AKP'li Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz , Göçbeyli'nin AKP'li Belediye Başkanı Esat Karacak ve Bölcek'in AKP'li Belediye Başkanı Tevfik Üreten, dün Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'in daveti üzerine Bergama'da bir araya geldiler.
Konu, Çandarlı'nın ilçe yapılmaması.
Parti ayrımı yapmadan, bölgenin sorununu dile getirmek ve seslerini Ankara'ya duyurmak isteyen başkanların ortak düşüncesi, Çandarlı'nın ilçe yapılması durumunda bölgenin en büyük ilçesi olan Bergama'nın gelişmesinin engelleneceği ve ilçenin köreltileceği yönünde.
Bu konuda başkanlar haklı. Çünkü Bergama, Akdeniz Üniversite tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yakın gelecekte il olacak kapasiteye sahip ilçelerden biri.
Liman projesinin tamamlanması ile bölgede önemli bir sanayileşme hamlesi ve buna bağlı bir ekonomik gelişmenin olacağını savunan başkanlar, bu gelişmelerin yansımasının sadece bir beldeye yönlendirilmek istenmesinin doğru bir tavır olmadığını savunuyor.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i dinliyoruz:
"Bu çağrımız, partilerüstü bir çağrıdır. Ayrımsız tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, meslek odalarını, muhtarlarımızı ve örgütlü tüm kesinleri destek olmaya çağırıyoruz. Bu çağrımız kişisel değil, toplumsal bir çağrıdır.."
Evet, parti ayrımı yapmadan bir araya gelen başkanların bu talebi, bakalım ne kadar ses getirecek ve Ankara bu sesi duyacak mı?
Bekleyip göreceğiz.

kentten
İzmir Türk Koleji'nin Eskişehir çıkarması

İzmir Türk KOleji Mezunlar Derneği'nin Eskişehir gezisi tek kelime ile harika geçti.
Burada hemen Eskişehir'in yanına bir de Beypazarı'nın eklemek lazım.
23 Nisan Bayramının hemen ardından düzenlenen bu geziye İTK Mezunları Derneğinin Yönetim Kurulundan Yonca Akmercanoğlu, Çimen Öztim ve Fügen Akçagül vardı. Bu gezinin sürpriz konuğu da Yonca AkmercanoğlU'nun kızı Zeynep'ti.
Gezinin diğer katılımcıları arasında Şahbu Metinkan, Ayşen Keten,Gamze Gediz, Fethiye Kırcalı, Özlem Tuna, Hanife Duru, Nurdan Özgüven ve Naz Duru da vardı.
Fügen Akçagül anlatıyor:
" Yılmaz Büyükerşen'ini yarattığı modern Eskişehir'i görmek için erken saatlerde yola çıktık. Eskişehir yolunda Kütahya çinilerini görmek de kaçınılmazdı. Unesco'nun Yaşayan İnsan Hazinesi ödülünü kazanan dünyaca ünlü sanatçımız Mehmet Gürsoy'un çini konağı gezildi. Daha sonra Porsuk nehri üzerinde inşa edilen Eskişehir turu yapıldı.
Avrupa kentlerinden uyarlanmış parklar, müzeler, hatta Porsuk nehri kenarında altın kumlu plajda tur atıldı.
Ayrılmadan önce, Yılmaz Büyükerşen'in yeğeni, Türk Koleji mezunu olan Iraz Hanım'a plaket verildi. Daha sonra Ankara'ya sınır kapısı olan Beypazarı yolu tutuldu."
* * *
Bundan sonrasını Yonca Akmercanoğlu anlatıyor:
"Beypazarı'nda İpek Yolu Konağı, Alaaddin Camii zeyaret edildi. Beypazarı Çarşısı görülmeye değer. Gülyen Tur ile gittik. Tolga Gülyen ve yardımcısı İrem Tümer'in yakın ilgileri herkesi memnun etti."

siyasetten

CHP'den manzaralar

CHP İzmir örgütü, İl Kongresi için gün sayıyor.
Kulisler coşku içinde...
Adaylar üzerinde, tartıymaların bini bin para.
Tam CHP işi günlerdeyiz.
Kapışan kapışana!
Basına yansıyan bir haber:
"İl Genel Meclis üyesi Hakkı Berksü Ankara'ya çağrıldı."
Ve ardından bir not:
"İl Başkanı Tacettin Bayır okey almak için Ankara yolunda..."
Bir kulis gözlemi...
"Ali Engin, ilçe kongrelerinin gözdesi gibi. Her kongrede dört çeker gibi..."
Ve, örgütü temsilen bir grup CHP'li de Ankara yolunda...
"Biz de Ali Engin'e omuz veriyoruz."

küpe
Zamanın azaltamadığı,yumuşutamadığı üzüntü yoktur.
Cicero


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA