• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sadri İşçimenler’e evlat sürprizi ERKİN USMAN

Sadri İşçimenler'e evlat sürprizi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.05.2012, 00:00
Sadri İşçimenler İzmir'in en renkli simalarından birisidir. İş alemindeki etkinliği kadar sportif alandaki başarısı da herkesçe bilinir. Karşıyaka Kulübü'nde sporculuk, başkanlık, yöneticilik yaptı, Futbol Federasyonu'nda da İzmir'i temsil etti. Sadri ayrıca hayırseverliğiyle de ünlüdür, dost canlısıdır. Geçenlerde 70 yaşına bastı. Evlatları Yıldız, Beliz ve Muhittin ona son derece hoş bir sürpriz yaş günü partisi hazırlayıp Alyans Kulübü kapattılar. Tüm arkadaşlarını, samimi dostlarını da davet ettiler ve tembihlediler: "N'olur babamızın haberi olmasın..."
Sadri İşçimenler kulübe girince aile fertlerini, dostlarını, arkadaşlarını bir arada görünce şaşırdı, duygulandı, gözleri yaşardı. Bornova Koleji'ndeki sınıf arkadaşları onu plaketle ödüllendirdiler. Askerlik arkadaşı gazeteci Gürkan Ertaç ile kadim dostu gazeteci Erkin Usman da, Sadri'ye anı plaketiyle jest yaptılar. İşte sürpriz partiden iki görüntü...

siyasetten
Kılıçdaroğlu'ndan sonra kim?

"İzmir il kongresi seçimleri, CHP için bir turnusol kağıdı olacaktır." Bu sözlerin sahibi "Karanlıklar Prensi" Ahmet Kadıbeşegil.
"Barınak" toplantısında CHP'deki son gelişmeleri değerlendirirken şunları söylüyor:
"İl başkanlığı konusunda her gün yeni spekülasyonların ortaya atıldığı İzmir'de 'atanmış'ların
egemen olma savaşında, bana göre en doğru olan, hangi koşullar altında seçilmiş olurlarsa olsunlar delegelerin seçtiği ilçe başkanlarının tavrıdır. Örgütün seçtiği ilçe başkanlarının ortak olarak arkasında duracağı 'isim' yeni CHP'yi yansıtabilir. Bunun için eski CHP'nin versiyonlarına geçit vermemenin yolu budur. İzmir CHP'de yenilenmenin yolu ilçe başkanlarının kararına bağlıdır.
Bu gelişmeler sırasında ilke ve sosyal demokrasiye söylemlerinde yer vermeyenlerin (kanatçı!) görüntüsü ile sürece müdahil olması da ayrıca düşündürücüdür. Geçmişte ellerini 'ateşe sokmaktan kaçınarak maşa kullananların' karşı oldukları kişilerin arkasında saf tutmaları 'acaba bir kurultay delegeliği pazarlığı mı var' sorusunu akla getiriyor.
* * *
Unutmayalım ki eski CHP'de, sol kanadın ileri uç unsurları olanların ve benzerlerinin şu andaki siyasi çizgileri göz önüne alındığında, bu davranışlar bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılması konusunda ne düşünüyor?"...
"Sayın Kılıçdaroğlu'nun halefi Metin Feyzioğlu'mudur?"
Kılıçdaroğlu, bunları açıklığa kavuşturmalıdır. Çünkü İzmir il kongresinin temelinde bu soruların yanıtları yatmaktadır. Böylece kendi adı kullanılarak yapılan spekülasyonlara da son vermiş olacaktır. İzmir il kongresi CHP'nin geleceği için bir turnusol kağıdı olacaktır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA