• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gaziantep’te bir Karşıyakalı ERKİN USMAN

Gaziantep'te bir Karşıyakalı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.06.2012, 00:00
Karşıyaka Erkek Lisesi mezunu Ekin Dağtaş, yardımcı antrenör olarak görev yaptığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı'nın, geçtiğimiz cumartesi günü oynadığı son maçta şampiyonluk ipini göğüslemesiyle büyük mutluluk yaşadı.
Beko Basketbol Ligi'ne çıkacak olan son takımın belirlendiği TB2L Play-Off Yarı Final mücadelesi üçüncü maçında Kaf Kaf'lı Ekin Dağtaş'ın takımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Konya 19 Mayıs Spor Salonu'nda Selçuk Üniversitesi'ni 75-80'lik skorla mağlup etti. Maçın bitimine 4 dakika kala koç Doğan Deniz'in diskalifiye olmasıyla yönetimi üstlenen Ekin, takımı mağlubiyetten galibiyete taşıdı.
İlk olarak 2007 yılında EBBL'de mücadelesine başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, iki yıl boyunca TB2L'ye yükselmeyi hedefledi. 2009-2010 sezonunda mücadele ettiği Bölgesel Lig'de, grup maçlarını yenilgisiz lider olarak tamamlayarak, yarı finallere, sonrasında da finallere kalmayı başardı. Final grubunda oynadığı 7 maçın 6'sını kazanarak Türkiye şampiyonu oldu ve o yıl TB2L'ye yükseldi.
TB2L'ye yükseldiği ilk sezonda mücadele ettiği 2010-11 sezonunda B grubunu 4. sırada tamamlayarak play-off'lara kalmayı başardı. Play-Off 1. turunda karşılaştığı Orman Gençlik Spor'u 76-57 ve 66-60 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Genç Banvitlilere 64-39 ve 78-70 yenilerek TB2L'deki ilk yılını tamamladı. Finalde Selçuk Üniversitesi'ni 3 maç sonunda mağlup ederek tarihinde ilk kez Beko Basketbol Ligi'ne yükseldi. Anımsanacağı gibi Gaziantep, adı hala belleklerde yerleşik Beslenspor ile baskette adını bundan 26 yıl önce duyurmuş, Beslenspor 1985-1986 sezonunda basketbol 2. liginde şampiyon olarak 1. lige yükselmişti.

bir kitap
Her yönü ile Alevilik

Alevilik nasıl bir inanç biçimidir?
Alevilerin Arap-Emevi kültür emperyalizmine karşı verdikleri onurlu yaşam mücadelesinin tarihi ve sosyal geçmişi nedir?
Bu mücadelenin sonucunda nasıl bir bedel ödemişlerdir.
Alevilik nasıl ve neden Oğuz Türk ve Türkmen toplulukları tarafından benimsenmiştir?
Aleviler hangi İslam anlayışının içinde veya dışındadır?
İbadetlerinin temelindeki Hak-Muhammed-Ali ve Ehlibeyt düşüncesinin öze neye dayanmaktadır?
Kuran'ı nasıl yorumlarlar? Cem ibadeti ne demektir?
Selçuklu ve Osmanlı egemenleri Alevileri hengi konumda görmüşler ve onları nasıl kullanmışlardır?
Anadolu Aleviliğinin şekillenmesinde yol önderleri kimlerdir? Bunlardan Hz. Hüseyin'in torunu Şah Arzuman kimdir? Anadolu'ya nasıl ve ne zaman gelmiştir? Alevi Türkmen Bayat boylarına neden yol önderi olmuştur?
* * *
Arzumanlı Dede Ocağı nasıl bir Alevi ocağıdır?
Anadolu'daki Dede-Talip ilişkileri ocak içinde bugünlere kadar nasıl ve kimler tarafından taşınmıştır?
Alevi toplumunun önemli çoğunluğunu teşkil eden Anadolu Tahtacı Alevileri kimlerdir?
Yanyatır Hacı Emirli Ocağı Tahtacılar için neden önemlidir?
Dur Hasan Dede ve Hacı Emir kimdir?
Hacı Çerkez Ethem'in Atatürk'e düzenlediği üçüncü suikast planı Aydın'ın Madran dağlarında yaşayan Ali ve Tahtacılar tarafından nasıl bozulmuştur?
"Alevi Açılımı"nın arka planında neler vardır?
Alevilik ders kitaplarında nasıl yer almıştır?
İşte bütün bu soruların cevapları, araştırmacı yazar Ali Bektaş'ın kaleme aldığı "Her Yönü ile Alevilik" adlı kitapta var.
* * *
İletişim telefonları:
0533 621 93 77 ( Ali Bektaş)
0538 698 50 30 ( İsmail Dede)


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI