• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Terör şehitleri için Anıtköy kurulsun ERKİN USMAN

Terör şehitleri için Anıtköy kurulsun

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2012, 00:00
Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp bir kent bilimci... Bu teklifi dört yıl önce de yapmıştı.
Prof. Alp: "Destek yurt içi ve dışından çığ gibi gelmişti. Bizler için canını veren bu vatan evlatları için belli ki insanımız çok duyarlı, çok kadirşinas. Hesap açıldı mı, para gönderelim diyenler oldu. Bu ilgi, bu vefa insanı sevindiriyor, onurlandırıyor. Bizi biz yapan bu duygu galiba... Neticeye gidemedik, unutuldu... Ancak ben unutmadım. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde Şehitlerimiz için irili ufaklı anıtlar yapıldı. Ancak 'Terör Şehitleri için Anıtköy'ün teması farklı, 'yaşayan bir yerleşke' olacak. Şehitlerimiz, bölücü terör kurbanları orada ebediyen yaşayacak. Duyarlı günlerimizde tüm ülkeden gidip orada toplanalım."
* * *
Prof. Alp'i dinlemeye devam:
"Yahudi Soykırımı ve sözde Ermeni Soykırımı için onlarca anıt ve müze yapıldı. Berlin'dekini gördüm, meslekdaşım ünlü Yahudi mimar Daniel Libeskind tasarlamıştı. Kudüs tekini gördüm, yine meslekdaşım ünlü Yahudi mimar Moshe Safdie tasarlamıştı. İkisi de müthiş, insanın tüyleri ürperiyor. Sanki Nazilerin gaz odalarına, insan fırınlarına siz giriyorsunuz.. Müzeden çıkınca dünya görüşünüz değişmiş oluyor. Vietnam Savaşı'nda ölenler için Beyaz Saray'ın yakınında bir anıt yapıldı. Biz de yiğit askerlerimizin gücünü, onlara şükranlarımızı, onlara bağlılığımızı, onları hiç unutmadığımızı herkese gösterelim. Dosta, düşmana, dünyaya ibret olsun. Ben 'Terör Şehit ve Gazileri için Anıtköy'ün projelerini çizebilirim. Sayın Cumhurbaşkanım, Başbakanım, devlet büyüklerimiz, güçlü patronlarımız, sivil toplum örgütlerimiz var. Bir ucundan tutsunlar, destek olsunlar, bana yer göstersinler. Hemen, şimdi... Şehitler vurulunca değil, unutulunca ölürler..."

hayattan
Kürt Rıza da hastaneye kan vermek için koştu!

Foça'daki kanlı pusu ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'nden yapılan, "Özellikle 0 RH (-) kan aranıyor" anonslarından on-onbeş dakika geçmişti. İzmir ayaktaydı...
Kan bağışı yapmak isteyenler için Kızılay'ın mobil araçlarla gönderdiği çadırlar dolup taşmaya başlamıştı. Binlerce İzmirli bu çadırlar önünde sıraya girmişti.
Taksi şoförleri buraya getirdiği İzmirlilerden para almıyordu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi de otobüsler tahsis etmişti. Teröristlerin saldırısında yaralananların yardımına koşanlar arasında Eşrefpaşalıların yakından tanıdığı Kürt Rıza da vardı. Hemen en önde...
Kürt Rıza'nın yanında kızları Zeyno ve Berfin de vardı.
***
Hataylıların "Parisli Kürt" dedikleri Muzo da kan vermek için sıraya girenlerdendi.
İsmi okununca "Helal olsun..." dedi ve çadır içindeki sedyeye uzandı.
Terör ile Kürt Gerçeğini bir adaya getirmek için kurulan tezgah İzmir'de tutmamış, hatta geri tepmişti.

kentten
Aydın Erten'i anıyoruz

Bundan 12 yıl önce, genç yaşta yitirdiğimiz Aydın Erten'i bugün anıyoruz.
Konak Belediye Başkanlığı ile "68'liler Platformu"nun ortaklaşa düzenledikleri anma töreni bugün saat 11.00'de Gültepe Toros Mezarlığı'nda gerçekleştirilecek.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI