• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP kulislerinde koşar adım bir tur ERKİN USMAN

CHP kulislerinde koşar adım bir tur

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.11.2012, 00:00
Yerel seçim zamanında yapılacak olsa da seçim tarihi büyük bir hızla yaklaşıyor. Bu yüzden İzmir ilini kapsayan yerel seçim kulisleri üstüne yazmak farz oldu. İlçelerde aday adayı olmak isteyen kimilerinin avucunun içi kaşınmaya başladı bile. Geceleri düşlerinde, gündüzleri de gezerken hayallerinde başkanlık koltuğuna oturduklarının düşlerini kuruyorlar. Kulislerde yerel seçimde aday yapılması için gerektiğine inanılan ve konuşulan isimler kimler?
Kulislere kulak verelim ve ilçelerde revaçta olan isimleri yazalım;
Aliağa: Hakkı Ülkü, Balçova: Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Bayındır: Hüseyin Tamer Yanık, Bergama: Mevcut Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bornova: Mevcut Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, Buca: Makine Mühendisi Güngör Kaya, Konak: Büyükşehir'e aday olmazsa Hakan Tartan, yoksa Sedat Uzunbay, Bayraklı: Mevcut Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Çiğli: Makine Mühendisi Umut Barış Ballıkaya, Karabağlar: Avukat Şehmuz Kayapınar, Gaziemir: Mevcut Belediye Başkanı H. İbrahim Şenol, Güzelbahçe: Erdal Karademir, Karşıyaka: Ali Engin, Çeşme: Muhittin Dalgıç, Seferihisar: Mevcut Belediye Başkanı Tunç Soyer, Selçuk: Özcan Işık, Tire: Mustafa Güngör, Torbalı: Mevcut Belediye Başkanı R. İsmail Uygur, Urla: Prof. Dr. Mesut Gönen, Kemalpaşa: Rıdvan Karakayalı, Menderes: Bülent Rüzgar, Menemen: Mevcut Belediye Başkanı Tahir Şahin, Narlıdere: Mevcut Belediye Başkanı Abdül Batur ve Ödemiş: Mehmet Eriş...

kitap
Bir kabus senaryosu

Uğur Belger bir inşaat yüksek mühendisi. 1940 yılında Çanakkale'de doğdu. İlkokulu İzmir'de, ortaokulu Kayseri Talas'ta, lise meslek lisans öğrenimini İstanbul Robert Koleji'nde tamamladı.
İnşaat Mühendisliği lisans diplomasını Robert Kolej Mühendislik Okulu'ndan, lisansüstü diplomasını da ABD'de Geogia İnstitute of Technology'den aldı.
Umut Bilge, mahlası ile yayınladığı altı şiir kitabı vardır.
Uğur Bilger, İzmir'de mühendis, mimar, yazar, ressam, ekonomist ve şairlerin oluşturdugu Simge Grubu'nun da önemli bir ferdi.
***
"Kabus Senaryosu" üzerine bir değerlendirmeden satırbaşları:
* Bu kitabın yazarının hiçbir ulusa ve onun fertlerine karşı önyargısı ve kalıplaşmış bir görüşü yoktur.
* "Dost acı söyler" düsturuna saygı göstermek gibi bir zorunluluğu da şiar edindiğinden acıları dile getirmekten çekimemiştir.
* * *
Uğur Belger'in bu kitabı için iletişim adresi:
"Zeus Kitapevi
111 Sokak 9-B
Buca/İzmir
Telefon: 0 232 442 20 09

kentten
Hatay'da bir platform

Yusuf Ziya Ulusoy, Hatay semtinde kabına sığmayan bir kanaat önderi.
Yaş seksenbire dayanmış ama, enerjisi yerinde, hala toplumsal üretim peşinde.
Ulusoy şimdi de, "Dernek, mernek gibi kurumlar için yığın yığın formalıte ve yüklü para lazım. En iyisi bir platform oluşturursun olur biter" diyor.
Hedefinde "yaşadığın kentin veya semtin hayrına girişimler varsa, kimsenin de bir diyeceği olmaz" diyerek birtakım adımlar atmak var.
Bu şekilde oluşturulan platformun yönetiminde Özden Demiraslan, Barış Kuyumcu, Fatma Erçin, Faruk Ütün ve Nazmi Gür var.
Yusuf Ziya Ulusoy'dan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a bir mesaj:
"Konak Belediyesi bize çıplak bir yerleşim birimi versin. Biz orasını dayatıp döşer ve binlerce kişinin yararlanacağı bir kültür merkezi haline getiririz."
***
Hatay Platformu'na 0 232 231 01 02 numaralı telefondan uluşabilirsiniz.

küpe
Dünya artık emek-yoğun, malzeme-yoğun, enerji-yoğun değildir; bilgi-yoğun olmaktadır.
Peter Drucker

laflama
* Trafik'te parolamız şu; "Edirne'den Kars'a... Dünya'dan Mars'a... Geçeriz ne kadar kırmızı ışık varsa..."
* Ne demek yaşam koçluğu dedikleri şey? Bir kınalı kuzu bulayım, koçu ben olayım. Olay budur!...
* Kim demiş güzelliğin on para etmez diye... Ben o güzelliğe servet harcadım!
* "Oğlum bak git" dersin tabii. Seni gidi kız budalası. "Kızım bak git" de sıkıysa!
* Şehirde dağ gibi sorunlarla boğuşup, dağlara çıkmayı unuttuk iyi mi?
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA