• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir projeleri ve Büyükşehir Belediyesi ERKİN USMAN

İzmir projeleri ve Büyükşehir Belediyesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2012, 00:00
Ege Kültür Vakfı (EKV) tarafından İzmir için geliştirilmiş ve olgunlaştırılmış iki kültür projesi var.
Bunlardan ilki, bir liman ve kıyı kenti olan İzmir'de kurulması şart olan bir Deniz ve Denizcilik Müzesi.
İkincisi ise Konak'ta, katlı otopark ve çevresinin bir "Sanat ve Kültür Forumu" olaraka düzenlenmesi.
Deniz ve Denizcilik Müzesi, denizin ve denizciliğin yaşam ve ekonomi, hatta kültür ve sanat için önemini kent ve çevre halkına hatırlatmak ve onların ufkunu bu muazzam dünyaya açmak için bulunması elzem olan bir kurum. İzmir kenti denizin kıyısında olup nedense denizle fazla kaynaşmamış olan bir büyük kent. Ne yazıktır ki kent insanını deniz ile kaynaştıracak, kıyı şeridi düzenlemesi dışında, ciddi bir proje de ortada yok.
* * *
Konak Sanat ve Kültür Forumu ise, Konak'ta katlı otopark ve çevresinin bir kültür ve sanat merkezi olarak düzenlenmesi ve kente kazandırılması projesi. Bu projede katlı otopark altındaki çarşının bir "Sanatçılar Çarşısı olarak geliştirilmesi, Milli Kütüphane'ye bir ek bina inşa edilerek bu çok önemli ve değerli milli kültür kurumuna "Halka Açık Kütüphane niteliğini tekrar kazandırmak, bir sanatçılar açık parkı oluşturmak.
Bu projelerin uygulayıcısı ve sahibi ancak Büyükşehir Belediye Başkanlığı olabilir, olmalıdır da. Eğer EXPO gibi bir hevesimiz varsa, kentin ulaştırma altyapısının gelişmesi için nasıl aşırı bir gayret içinde isek, kültür altyapısı için de aynı duyarlılığı göstermek durumundayız.

spor
Helal olsun Akigolar'a

Taraftar temsilcileri spor kamuoyunda genellikle agresif ve fanatik olarak tanınır. Ama aralarında kulüplerine hizmet için duyarlı, bu konuda tarihe dayalı kültür yayınlarına yönelen örnek gösterilecekler de var. Akhisarspor Taraftarlar Derneği'nin kuşe kağıda bastırmış olduğu kulübün geçmişini yansıtan, hizmet edenleri yadeden Nostalji Futbol Albümü 1923-1975 geçti elime. Gerçekten titizlikle hazırlanmış, İbrahim Macana, Emin Ali Otal ve Mesut Silici'nin önderlik ettikleri girişim Spor Toto Süper Lig'te oynayan tek ilçe takımı olan Akhisar'ın şanına yakışmış.
* * *
Albümde Damlacık'ta oynadığı sırada Akhisar'a özel maça giden Metin Oktay'dan tutun da, Akhisar'dan yetişen Ergun Öztuna (Puşkaş), Turgay Meto ve daha kimler var kimler? "İz Bırakanlar"da Refik Bıçakçı, Yılmaz Atabarut, Halil İbrahim Doğan, Ahmet Dutlulu (Akhisarspor'u belediye bünyesine alan başkan), Ömer İşçi ve Hüseyin Eryüksel başkanlar olarak yer alıyor. Şimdiki Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu'nun katkıları belirtilirken, Atilla Özcan'ın yaptığı katkılar unutulmamış.
Vefa dediğin işte böyle olur. Akhisar'ın Nostalji Futbol Albümü'nü herkes edinmeli.

hayattan

İzmir'deki Bosnalılar buluşuyor

İzmir Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdullah Gül'den dostluk gecesi için çağrı var. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile adı ve soyadı benzerliği yaşayan dernek başkanı İzmirli Abdullah Gül, "Dostluk gecelerimizi geleneksel hale getirdik" diyor ve başta Bosna Hersek Fahri Konsolosumuz Kemal Baysak olmak üzere Bosna ve Karadağ'ın büyükelçi ve konsolosları ile bu ülkelerde yaşayan soydaşlarımızdan katılımlar olacağını vurgulayıp devam ediyor:
"Türkiye'nin her bölgesinde yaşayan Boşnaklar var. Bağlı bulundukları dernekler aracılığıyla katılım için haber gönderdiler. Atalarımızdan gelen kültürü yaşatmaya çalışıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olacağız. Boşnakları seven herkesi yarın Balçova Termal Tesisleri'deki gecemize bekliyoruz. Ayrıntılı bilgi almak isteyenler 457 67 68 numaralı telefondan bilgi alabilirler."

küpe
Kitaplarım en iyi dostlarım, en sadık sevgililerimdir.
Lytton

fıkra
Çıplaklar kampı

Dursun ile Temel plaj yakınlarında dolaşırlarken kapısında "Yasak" yazan bir levha ile karşılaşmışlar. Kampın çevresi duvar ve örgülerle çevrilidir. Dursun yana doğru eğrilir, içeriye doğru bakar. Dursun sorar:
"İçeride ne var?"
Temel: "İnsanlar..."
"Kadın mı, erkek mi?"
"Nasıl anlayayım, hiçbiri elbise giymemiş ki..."


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI