• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tercihi ne olacak? ERKİN USMAN

Tercihi ne olacak?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.12.2012, 00:00
Bucalılar 25 yıldır İsmail Bekiroğlu için böyle düşünüyor:
"Özü sözü doğru adam..."
ANAP İlçe eski Başkan Yardımcısı, Demokrat Parti Teşkilat eski Başkanı, CHP'li Niyazi Öner. Yenigün mahallesinin namı diğer berber Niyazi ağabeyi. İsmail Bekiroğlu'nu Buca Belediyesi'nde olan bir işinden dolayı 24 yıl önce tanıdığın, ondan bir daha hiç kopmadığın ve tanıyan birinin de kopmasının mümkün olmadığını belirtiyor ve ekliyor:
"1999 yerel seçimlerinde aday olduğu MHP'nin Konak'ta 434 bin seçmenle 30 bin oy, Karşıyaka ve Bornova'da toplam 462 bin seçmenle 30 bin oy alırken, Bekiroğlu MHP Buca'da 152 bin seçmenle 30 bin oy almıştı.
İzmir'in tüm ilçelerinde CHP, MHP'den yaklaşık 3 kat fazla, DYP, MHP'den 2 kat fazla oy alırken, Buca'da İsmail Bekiroğlu ile MHP, CHP'nin yaklaşık 2 katı, DYP'nin de 4 katı fazla oy almıştı."
* * *
"2004 yerel seçimlerinde Genç Parti'den aday olan İsmail Bekiroğlu, Türkiye genelinde en yüksek oyu almıştı. İki seçimde de Buca gibi büyük bir ilçede partisinin 3 katı oy alan Bekiroğlu adı, Buca'nın 3.
büyük partisi olarak tescillenmişti" diyen Niyazi Öner, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Buca'nın her noktasında çok sevilen, özellikle varoşların ve gecekondu halkının Buca'da en güvendiği kişi olan Bekiroğlu, Buca'da yapılan tüm anketlerde büyük farkla öne çıkmasının sebebi, 1989 yılından beri halkının iyi ve kötü günlerinde yanında olması. İki seçimde de 5. partilerden aday olan Bekiroğlu, bu kez kazanarak rekor kıracak. Peki, tercihi ne olacak?

hayattan

Paris'e sanat çıkarması

Her yıl Aralık ayında Louvre Müzesi Carrousel du Louvre, Salle de Notre salonunda gerçekleştirilen Societe National des Beaux-Arts'a 11 sanatçıyla katıldık. Bu yılki sergi konseptimizi "Figüre Dokanaş/Toucher une Figure" olarak belirledik. Sergide resim dalında eserlerin boyutları 150x100 (dik) cm. oldu. Seramik ve heykel dalında eserlerde figürden yola çıkan eserler sergilendi. 10 farklı ülkeden 600 sanatçının resim ve heykelleri sergilendi. Geçen yıl 16 bin kişinin gezdiği sergi, bu yılda yoğun bir ziyaretçi akınına ugradı.
* * *
Bu yıl delegasyon olarak Brezilya, Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti, Kore, Macaristan, Japonya, Hollanda, İsviçre ve Türkiye katıldı. Sergiye katılan ülkelerin Paris'teki dış misyon şefleri Uluslararası Güzel Sanatlar Sergisi komitesi tarafından davet ediliyorlar ve sergiyle ilgili düşüncelerini kürsüde ifade edip ülkesinden katılan delegasyona desteklerini gösteriyorlar.
Açılış günü Paris Büyükelçiliği Birinci Müsteşarı Ali Onaner yaptığı konuşmada sergiyi düzenleyen komiteye teşekkür etti ve katılan sanatçıları kutladı. Gelecekte yapılacak çalışmalar için başarı dileğinde bulundu. Türkiye'den sanatçıların eserlerinin diğer ülkelerin eserleri arasında görmekten mutluluk duyduğunu belirtti. Açılışta özel hazırlanan Türkiye Delegasyonu sergi kataloğu dağıtıldı. Parisli sanatseverlerin yoğun ilgisi yanında İzmir Rotary'den gelen 40 kişilik topluluğun ziyaretinden mutlu olduk. Her yıl artan bir istek ve azimle, özenerek, belli bir konsept çerçevesinde elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmak hedefimiz oldu.
2012'de Türkiye Delegasyonu olarak katılan sanatçılar:
Ahmet Yeşil (resim), Filiz Pelit (resim), Hakan Esmer (resim), Kemal Uludağ (seramik), Korkut Uluğ (resim), Nurhilal Harsa (resim), Peruze Eruze Yiğit (resim), Semih Kaplan (resim), Serdar Leblebici (resim) Ümit Yiğit (resim) ve Yıldız Yılmaz (heykel).

küpe
Anneler her şeyi görmeseler bile kalpleriyle duyarlar.
Ostrovski

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI