• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ANAP’lılar toplanıyor ERKİN USMAN

ANAP'lılar toplanıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.06.2013, 00:00
Bu topraklar üstünden bir ANAP geçti. Yani Anavatan Partisi...
En renkli ve işbitiren Başkanı da Turgut Özal.
Şimdi yerinde yeller esen o ANAP iktidarının en büyük özelliği işbitirici ve tamamlayıcı olmasıydı.
Özal, her konuyu pratik zekası ile çözen bir Genel Başkan ve Başbakan.
Çevresinde de onunla yarışan bakanlar.
Yıllar öncesinden kalan tozlu bir tablo veya fotoğrafta her bölgenin veya kentin kendine pay çıkaracağı anılar vardır.
İşte bir dönem ANAP'ın çeşitli kademelerinde görev yapmış partililer, milletvekilleri ve bürokratlar aradan yıllar geçmesine rağmen yine bir araya geliyor. Anılarla yüklü toplantılardır bunlar.
Ahmet Çetinbudaklar, TARİŞ'in unutulmaz Genel Müdürlerinden biri. Çetinbudaklar bu "ANAP Toplantıları"nı sektirmeyenlerden.
Büyük Efes Oteli'nin unutulmaz Genel Müdürlerinden biridir Münir Canlı. Tam bir görev adamıydı Canlı. O"nunla daha sonra ünlü Büyük Tarabya Oteli'nde de karşılaşmıştık.
Metin Taşkın ANAP'ın önemli isimleriniden biri.
Ve Süral Yahşi... "ANAP Toplantıları"ın koordinatörlerinin başında.
ANAP Hükümetlerinin değişmez bakanlarından Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Bekir Pakdemirli de babasının izinde.
***
İzmir'de "iz bırakan" ANAPlıların başındadır Burhan Özfatura. Bu unutulmaz Belediye Başkanı da, "ANAP Toplantıları"nın değişmez isimlerinden.
İsmi Yeşilyurt Devlet Hastanesi ile özdeşleşen Dr. M. Ali Önal da son toplantıya gelmiş ve ilgi odağı olmuştu.
O unutulmaz toplantıdan bir zengin köşe.
Hasan Vahdettin Tural, Günay Gündoğan, Lütfü Barak, Özgür Öztüre, Metin Kocakurt, Abdürrezzak Kartal geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen toplantınını renkli isimleri.
Ve "ANAP ekolu yaşayacak" sloganının yaratıcılarından bir demet. Kamil Eskitepe, Birol Özkardeşler, Halis Kırışma, Hakan Altınova, Halil Taşçı, M. Ali Sarızeybek, Recep İşli, Barış Gökoğlu, Engin Erol, Atilla Çemberci, Zeki Pordoğan, Cafer Çetinal, Sedat Güç, Sevda Erkan da oradaydı.
Şimdiden haber verelim. Bir sonraki ANAP'lılar Toplantısı önümüzdeki ay içinde Urla'da yemekli ve eşli olarak gerçekleştirilecek, tarihi de Temmuz başında ilan edilecek.

siyasetten

Buca AKP'de sürpriz aday

Ve, sonunda beklenen oldu. AK Parti Buca Belediye Başkan aday adayı olan İsmail Bekiroğlu, çalışmalarını kapı kapı gezerek sürdürmeye başladı.
Geçen haftaki ziyaretlerinde Çubuk ailesi de vardı. Musa Çubuk 84 yaşında, 65 yıldır siyasetle ilgileniyor. Demokrat Parti'nin kuruluşundan beri partinin içinde. Özellikle Şirinyer'de çok tanınan ve saygı duyulan bir kişi olan Çubuk, "25 yıldır Buca halkının hizmetinde olan Bekiroğlu, Buca'nın 43 mahallesinin her noktasında aynı tanınıyor, aynı seviliyor. Bucalılar o'nun insanlığını, yardımseverliğini, dürüstlüğünü, ayak oyunlarıyla kaybettirilen seçimlerden sonra durmadan çalışmasını takdir ediyor. Bucalılar tarihinde en büyük desteği Bekiroğlu'na verdi. Beşinci partilerden aday olan Bekiroğlu, ikinciliğe kadar yükseldi. Üçüncü partiden aday olsaydı, Buca'da başka birinin seçim kazanma şansı yoktu" dedi.
Buca İşçi Partisi Üyesi ve eski yönetici olan kızı Gülay Çubuk ise, "Bucalı için Bekiroğlu denilince, particilik biter. Her partide olduğu gibi İşçi Partisi'nde de çok sayıda Bekiroğlu taraftarı var. AK Parti Buca'da Bekiroğlu ile tarihi bir rekora imza atacak" dedi.
Kulislerin efendisinden bir not:
Buca'da STK'ların büyük çoğunluğu AK Parti ve Bekiroğlu'nu desteklemeye hazırlanıyor. Bazı STK'ların adını duyunca, başta CHP'lier olmak üzere herkes şoke olacak.

hayattan

Değişen dünya ve çıkmaz!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın yeni raporu'na göre geçtiğimiz yıl dünyamızda ki ortalama yaşam süresi 70 yıl...
Açlığın daha görünür yaşandığı Afrika'da 48 ülke var ve toplam nüfus 900.000. Ve bu bölgede ki ortalama yaşam süreleri ise 54 yıl civarında...
Gelelim doymaya...
Bugün buğdaya ulaşamayanlar da dahil tüm dünya bireylerini 2050'de doyurabilmek için buğday üretiminin yüzde 60 artması gerek...
Durum bu...
Ancak bir gerçek daha var...
Dünyaya 2 milyar daha kişi ekleneceğine göre sınırlayıcı durumlar bizi zorlayacak demektir...
İklim değişimi, tarım ilaçları, yeraltı sularımızın kirlenmesi ve azalması, gübrelerde ki değişim, hormonlu tohumların, gıdaların üretiminin artması, kimyasalların daha çok kullanılması gibi gibi...
Peki bu çıkmazdan biz nasıl çıkacağız?

küpe

Papağan söyleneni anlamaz ama, aklında tutar.
Lessing

fıkra

İki arkadaş meyhanede epeyce içmişlerdi. Veli, Ali'ye:
"Biliyor musunuz. Tepesi üstü durduğum vakit, kanım başıma hücum ediyor. Ama ayak üstü durduğum vakit, hiçbir şey olmuyor!" dedi.
Ali dudak büktü ve ekledi:
"Bundan tabii ne var. Ayaklarının içi boş değil ki..."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA