• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Konak’ta muhtarlar keyifli ERKİN USMAN

Konak'ta muhtarlar keyifli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.07.2013, 00:00
İzmir'in lokomotif ilçelerinin başında gelen Konak'ta Başkan Hakan Tartan'ın ekibinin yaptığı çalışmalar yüzleri güldürmeye devam ediyor.
İşte o ekibinin içinde yer alan önemli bir birimin çalışmalarını paylaşalım sizlerle.
Efendim, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'ın talimatıyla Konak ilçe sınırlarındaki mahalle muhtarlarının talepleriyle ilgilenmek için yeni bir bakış açısıyla oluşturan "Muhtarlar Masası Birimi" mahallelerdeki sorunlarının çözümünü kolaylaştırıyor ve ilçe sınırlarında görev yapan muhtarların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Konaklı 113 mahalle muhtarının yüzü gülerken tabii diğer ilçelerdeki muhtarlar bu durumu kıskanmıyor değil dersek yanılmış olmayız.
Biliyoruz ki bugün Türkiye'de ödüllere doymayan bir başkanının ekibi de başkanının hızında olmak zorunda.
Gerçekten de öyle...
Konak Belediyesi vatandaşların sorunlarının çözümü noktasında çok güzel çalışmalara imza atıyorlar...
Mahalle muhtarlarının aracılığıyla aktırılan tüm sorunları birebir ilgilenerek kısa sürede çözüme ulaşmasını sağlayan bu birim deyim yerinde pire gibi çalışıyor.
Hiçbir sorunu atlamıyor, yok saymıyor.
Muhtarlardan gelen şikayet ve istekler önce bilgisayar ortamında kayıt altına alınıyor ardından şikayet ve sorun ilgili birimlere anında iletilip, çözüm aşamalarında zaman kaybının önüne geçiliyor.
Başkan Tartan gibi, ekibi de 'Konak halkının sorunu bizim sorunumuzdur. Halkımızın yüzünün gülmesi için sorunları kısa zamanda ve kalıcı olarak çözmeliyiz' ilkesiyle çalışıyor.
* * *
Bu da zaten Başkan Hakan Tartan'ın Türkiye'nin en başarılı belediye başkanlarından biri olmasının asıl sırrının ekip çalışmasına verdiği önemin olduğunu gösteriyor.
Merak edip araştırdık, 'Konak ilçesinde görev yapan muhtarların yüzünü güldüren, diğer ilçelerdeki muhtarları ise imrendiren bu birimin çalışanları kimler?' diye.
Karşımıza güler yüzlü, sevgi dolu, sıcak ve sempatik yapısıyla ve çevresinde de çok sevilen pırıl pırıl Özlem Şengezken ve Bahar Öner adında iki hanım kızımız çıktı.
İkisini de yürekten kutluyoruz...
'Önce insan, Önce Konak Halkı' anlayışıyla çalıştıkları ve başkanları Hakan Tartan'ın yüzünü kara çıkarmayıp halkının sorunlarına kısa zamanda çözüm bulunmasına katkı koydukları için...

kentten
Turizm ve bir kültür köprüsü

İspanya'nın Avila şehri Belediye Başkanı Miguel Nieto ve Tudela şehri Belediye Başkanı Luis Casado'nun da aralarında bulunduğu İspanyol kafile, 2. Sefarad Mirası Toplantısı için İzmir'de temaslarda bulundu. Sefarad Mirası Resmi Heyeti, toplantı programları dahilinde Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler'i de ziyaret etti.
Heyet, turizmcilerle birlikte bölgedeki Sefarad mirasını açığa çıkarmak ve turizm alışverişi sağlamak amacıyla ETİK Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler'den destek istedi. Kültürler arası bir köprü olan turizmin hoşgörü içerisinde sektörün taleplerini dinlemekle yükümlü olduğunu belirten İşler, Sefarad heyetine ETİK olarak destek sözü verdi.
* * *
Ülkelerin kültür miraslarına turizm camiasının sahip çıkması gerektiğini belirten Başkan İşler, turizmcilerin bu anlamda kültürler arası bir bağ olan turizmin barış ve hoşgörü elçileri olduğunu söyledi. İşler şu ifadelerde bulundu:
"Yaklaşık 500 yıl önce engizisyondan kaçarak ciddi bir bölümü Osmanlı İmparatorluğu'na sığınan Yahudilerin torunları olan Sefaradlar, Konak Belediyesi'nin önderliğinde İzmir'de ağırlanıyor. Kendi geçmişlerini canlı tutmak ve turizm alışverişi sağlamak isteyen Sefaradlara ETİK olarak destek olmaya hazırız. Aynı zamanda bu bizim için de çok önemli bir görevdir. Çünkü kültürleri birleştiren önemli unsurlardan biri, ülkelerimizde bulunan tarihi eserleri yaşatmak, sergilenebilmesini sağlamaktır. Sektör temsilcisi bizlerin bu anlamda kültürler arası bir bağ olan turizmin barış ve hoşgörü elçileri olduğuna inanıyorum."

küpe
Cimrilik insan deliliklerinin en gülüncüdür.
Montaigne

günün fıkrası

Meğerse

Operada kadın kocasını kolundan dürterek önlerinde oturan yaşlı bir beyi gösterdi.
"Adama bak uyuyor!"
Adam sinirlenerek cevap verdi:
"Hay Allah! Beni bunun için mi uyandırdın?"

laflama
* Ben superman olmak istemem hacım fenomen olayım kafi!
* Tatlıcılıktan emekli oldum. Tadında bıraktım yani!
* Ok çıkarsa yaydan, tavşan korkmaz ayıdan!
* Geçti Bor'un pazarı... Sür eşeğini AVM'ye!
* Üzümü ye, ayak bağını sorma!
* Eskiden oğlum "Baba bana masal anlat" derdi. Büyüdü şimdi de "Moruk bana masal anlatma" diyor!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA