• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çeşme için demir alma zamanı geldi ERKİN USMAN

Çeşme için demir alma zamanı geldi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.08.2013, 00:00
"Çeşme sadece İzmir'in değil, aynı zamanda Türkiye'nin amiral gemisi konumundadır. Ancak, Çeşme yeni ufuklar, yeni rotalar için bağlı olduğu limandan demir almalı" söylemiyle CHP Çeşme Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Hakan Dalokay, seçim sürecine girilmişcesine çalışmalarını sürdürüyor. Dalokay, yüksek mimar ve şehir plancısı...
Adaylık sürecine giden yolda Çeşmelilerin sıcak ilgi ve sevgisini görmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Dalokay, her gün onlarca Çeşmeli ile görüşüp sorun ve dileklerini dinlediğini ifade ediyor.
"Öğrendiğim ve yaşadığım her şeyi güzel ülkemin bana sunduğu fırsatlara borçluyum. Bu nedenle ülkeme ve Çeşme'ye hizmet için yola çıktım" diyen Hakan Dalokay, sözlerini şöyle sürdürüyor:
"Çeşme'de sorunları ve çözümleri herkes biliyor. Önemli olan halkın ve bilimin onayladığı çözüm projelerini uygulamaktır."
* * *
Ankara'nın eski Belediye Başkanlarından Vedat Dalokay'ın oğlu olan Hakan Dalokay, 1962 Ankara doğumlu. Yaklaşık 35 yıldan bu yana Çeşme ve Çeşmelilerle özdeşleşen Hakan Dalokay, çok sevdiği ilçede büyük ölçekli yatırımlara ve ilklere imza attı. Bazıları kendisi gibi mimar olan babası Vedat Dalokay'la birlikte hazırladığı mimari projelerle onlarca ödül ve başarının sahibi oldu. Halen Şişli Belediyesi İmar Komisyon Başkan Yardımcısı olan Hakan Dalokay, yüksek mimar ve şehir plancısı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

kentten
Tekstilci babanın oğluna nasihati

Bu kentin popüler tekstilcilerinden İ.Ü'nin sosyetik alem içindeki adı: Gecelerin mimarı...
Güzel eşi Z.Ü. de çevresinin neşe kaynağı.
Bir altın suyu dalgası halinde omuzlarına dökülen saçları ve bu güzelliği tamamlayan vücut yapısı ile şu günlerde Çeşme gecelerinin gözdesi Z.Ü. aynı zamanda yakışıklı bir çocuk annesi.
* * *
İşte bu genç çocuk on sekiz yaşına bastığı gün, babasının ofisine çağrıldı.
Baba, oğlunu karşısına oturttuktan sonra uzun uzun nasihat vermeye başladı.
"Oğlum bak artık, babanın öğütlerine kulak verme günü geldi, çattı. İş hyatında pek kabiliyetin yok. Bu işe yatkın da değilsin. Ama çirkin çocuk sayılmazsın. Bu sebeple bütün hayatın boyunca kazanamayacağın parayı, beş dakika içinde, bir memurun karşısında atacağın bir imzayla kazanabilirsin."
Çucuk merakla sordu:
"Nasıl olacak bu iş?"
Baba cevapladı:
"Haydi bakalım, marş marş... Git kendine zengin bir kız ara va onu ayarla..."
Sosyete şimdi bu diyaloğu konuşuyor.

ege'den

Edremit kaymakamı veda ediyor

Edremit'te üç yıl görev yapan ve şimdi İstanbul Pendik'e atanan kaymakam Osman Tunç veda ziyaretlerine başladı. Kaymakam Tunç, Akçay Belediye Başkanı CHP'li Cahit İnceoğlu'na da veda ziyaretinde bulundu. Kaymakam Osman Tunç, Edremit'te görev yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, görevi boyunca beldeleri ve köyleri ile ilçenin her noktasına hizmet götürebilmek için mücadele ettiğini ifade etti. Akçay Belediye Başkanı CHP'li Cahit İnceoğlu da ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, "Sayın Kaymakamımızın ilçemizde görev yaptığı dönemdeki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinde başarılar diliyorum" dedi.

küpe
Sanat, insan tarafından meydana getirilmiş tabiattır.
Owen Meredith

günün fıkrası
Unutmuş
Adamcağız büyük bir otelin kapısının dışında kaldırıma yüzükoyun yapışıp kalmıştı. Yoldan geçen biri, "Bir yerinize bir şey olmadı ya?" diye sordu.
Adam "Hayır" diyerek hemen doğruldu.
"Otelinizden çıkarken bir şeye basıp kaymış olacaksınız. Değil mi?"
"Hımmm... Hayır... Yalnız, ödedeğim pusulaya servisin dahil edilmediğini unutmuşum."

laflama
* Oy bahçenize ben giremedim yavrum ama gazelden değil, baban kurt köpeği salmış ondan.
* Bence karşılıksız aşk Yar-ağacı'nda sallanmaktır biraz da!
* Her şeyi akışına bırakacağım bırakmasına ama, ah bir de içimdeki ırmaklar kurumasaydı eğer!
* Yalan makineleri, Canım Türkiyemde çalışmaz, hata verir, error verir... En çok belgesel izlediğini söyleyen yurttaşların yaşadığı amma velakin, reyting listelerinde dandik dizilerin atbaşı gittiği bir ülkeye yalan makinesi mi dayanır hiç?
* Aşık Veysel "Güzelliğin on para etmez" demiş ya. Eksik olan kısmı ben tamamlayayım. "Yüzündeki makyaj olmayınca!"
* Atma martini bre Hasan. Serseri kurşunlar atıp, cana kıyan maganda olma!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA