• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Öğrencilerin otobüs çilesi ERKİN USMAN

Öğrencilerin otobüs çilesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.10.2013, 00:00
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2013-2014 döneminde 2 bin öğrenci sayısına ulaştı. Bu sayının 1300'ü üniversitenin Çiğli Balatçık'ta bulunan ana yerleşkesinde eğitim görüyor. Ancak artan öğrenci sayısına rağmen hiçbir iyileştirmeye gidilmeyen otobüs seferleri, üniversiteye ulaşmak isteyen öğrenciler için adeta çileye dönüşüyor.
Ana yerleşkeye ulaşmak için 595 numaralı Hava Üssü Lojmanları-Bostanlı İskele hattı ile 817 numaralı Balatçık-Çiğli Aktarma Merkezi hattı kullanılıyor. Mevcut iki adet otobüs hattı bulunmasına rağmen sefer sayısının yetersiz kalması özellikle sabah saatlerinde derslerine yetişmek isteyen öğrencilerin duraklarda yoğunluk yaşanmasına sebep oluyor.
* * *
Üniversitenin Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Sabuncular, "Biz Ağustos ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na başvuruda bulunduk. Artan öğrenci sayımızdan bahsederek yeni bir ring hattı veya mevcut sefer sayılarına eklemeler yapılmasını istedik" diyor ve ekliyor:
"Büyükşehir Belediyesi gönderdiği resmi bir yazı ile yeni hat tahsisinin mümkün olmadığını, hatların servis sıklıklarının ise periyodik olarak yapıldığını, hat ve yolculuk analiz sonuçlarına göre değişiklik yapılabileceğini belirtti."
Üniversitenin Öğrenci Konseyi Başkanı Hemşirelik Bölümü öğrencisi Sümeyye Zehir, öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları bir dilekçe ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilettiklerini belirterek, "Sabah 07.30-09.30 saatleri arasında gelen otobüsler ilk durak olan Bostanlı İskelesi'nde tamamen dolduğundan binemiyoruz. Bir sonraki otobüs 20 dakika sonra kalkıyor. Bu sebeple derslere geç kalıyoruz" diyor.
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencisi ve Fakülte Temsilcisi Turgut Kambur, üniversiteye ulaşımda çektikleri sıkıntıları Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere birçok kuruma başvuruda bulunduklarının, ancak dönüş alamadıklarının altını çizerek sorunun herkes tarafından bilindiğini, ancak çözüm üretecek kurumların bir türlü harekete geçmediğini belirtti.

hayattan
Efsane assolist: Güzelırmak

Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin köşe yazarları için düzenlediği gece Alsancak Endülüs Restoran'da yapıldı, büyük ilgiyle karşılandı. TRT kökenli saz üstatlarının oluşturduğu Endülüs Fasıl Grubu eşliğinde yazarlar coştu, coşturdu. Göztepe'nin efsane oyuncularından yazarımız Nevzat Güzelırmak'ın Türk Sanat Musikisi ile ne kadar içiçe olduğunu herkes ilgiyle karşıladı. Erşan Yetişir'le her şarkıya eşlik eden Güzelırmak'ın renk kattığı geceyi, gazeteci-şair Okan Yüksel ile yine gazeteci-şair Haşim Şahin harika şiirleri güzelleştirdi.

kentten
İzmir değerli bir müzisyeni kaybetti

İzmir Senfoni Orkestrası kontrbas sanatçısı ve Türkiye'nin önde gelen caz müzisyenlerinden Kürşat And geçirdiği ikinci kalp ameliyatının ardından hayata veda etti.
Ankara doğumlu Kürşat And müziğe kemanla başladı, İzmir Devlet Konservatuvarı Kontrbas Bölümü'nden mezun oldu. Caza okul yıllarında ilgi duydu ve Tuna Ötenel, Ali Perret, Erol Pekcan, Muvaffak Falay, İmer Demirer, Neşet Ruacan, Peter King, Jean Loup Longnon gibi pek çok caz ustasıyla çaldı, konserler verdi, uluslararsı festivallerde yer aldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nda görev yapmayı sürdürmekteydi.
İzmir'de hemen hemen tüm müzisyenlerin tanıdığı, İzmir'in kontrbass dehası İzmir'in yetiştirdiği önemli müzisyenlerden olan Kürşat And'a Hakk'tan rahmet, ailesi, sevdikleri ve İzmir müzisyenlerine başsağlığı diliyoruz.
Kürşat And'ın cenazesi dün Ulukent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

küpe
Aşk bir defa ayaklar altında çiğnendikten sonra, bir daha doğrulamayacak kadar nazik bir çiçektir.
George Sand

günün fıkrası
Daha önce görecekmiş

Genç bir kız caddede dileniyordu. Elinde tuttuğu teneke kutuyu bir ara yanından geçen yaşlı bir beye uzattı.
Yaşlı adam sordu:
"Bu iane kimin yararına?"
Kız teranesini tekrarladı:
"Acıyın, Allahınızı severseniz ona bu yardımı yapın..."
Yaşlı adam bunun üzerine başını salladı ve, "Bu takdirde kutunun içindeki bütün paraları bana verin" dedi.
Kız şaşkındı.
Yaşlı adam devam etti:
"Kendisini sizden önce göreceğime göre, ianeleri bizzat teslim ederim."



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI