• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demokrasi Müzesi İzmir’e yakışacak ERKİN USMAN

Demokrasi Müzesi İzmir'e yakışacak

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2013, 00:00
27 Mayıs 1960 ve 12 Eylül 1980 darbelerinden ve aradaki mini darbe yoklamalarından en çok etkilenen kentlerin başında İzmir geliyor.
Ege ve dolayısı ile İzmir'de binlerce kişi cezaevine atıldı. Bir o kadarı de işkenceden geçirildi.
27 Mayıs 1960 darbesi en büyük tepkiyi İzmir'de buldu.
Darbecilerin destek verdiği her siyasi girişim İzmir'de tosladı.
Allahsız gardiyanlar cuntası ve çevresindeki yalakalar İzmir'de ağızlarının payını acı şekilde aldılar.
İzmir, Demokrat Parti'nin devamı olan Adalet Partisi'ne sahip çıktı.
12 Eylül 1980 darbecileri de İzmir'de umduklarını bulamadılar.
Ege'nin bu ateşli kenti, Cumhuriyet yıkıcılarını elinin tersi ile itti.
Cuntacıların anayasalarına 'Hayır' dedi.
Bu kentte demokrasi bir daha kazanmıştı.
* * *
Yıl 2013...
Ortada, darbeci eylemlerine paralel olarak tırmanan ve 30 bine yakın insanımızın yaşamına malolan PKK terörünün izleri vardı.
İşte bu aşamada bir İzmir çocuğu ortaya çıkıyor, bu gerçekleri gelecek kuşaklara ders olması bakımından somutlaştıracak, Türk demokrasisinin maruz kaldığı en ağır bunalımlar ile en acı dönemi yansıtacak bir girişime sahip çıkıyor:
"Bu gerçekleri İzmir'de kuracağımız Terör ve Demokrasi Müzesi'nde yansıtacağız" diyor.
Bu iddialı ve onur verici girişimi müjdeleyen de Hüseyin Aslan...
* * *
Ege-Koop Genel Başkanı, 12 Eylül 1980 darbesinin 27 Mayıs 1960 ve 12 Mart 1971 müdahalelerinden çok daha fazla olumsuz ve derin izler bıraktığını söylüyor ve ekliyor:
"386 bin insan, evini, yaşadığı toprakları terk etti. 5 bin 500 polis ve askerimiz şehit oldu, bin 500 sivil yaşamını yitirdi. Sadece İzmir'den 185 gencimiz şehit oldu. Toplum olarak ciddi bir travma yaşadık. İşte bu nedenle, tüm bu yaşananları unutturmamak, gelecek kuşakları hem darbe hem terör konularında bilinçlendirip, bir anlamda ders almalarını sağlamak görevimiz diye düşünüyoruz. Terör ve Demokrasi Müzesi'nin, demokratik tavır ve vatanseverlik konusunda her zaman öncü bir kent olmuş İzmir'e yakışacağına inanıyoruz. Çünkü geçmişinizi bilmeden, yaşananları süzgeçten geçirmeden geleceğe yürüyemezsiniz."

ege'den

Çeşme'de yeni araçlara tam not

Çeşme Belediyesi 600 bin liralık bir yatırımla 4 yeni araç aldı, filosunu güçlendirdi. Test sürüşüne katılan Başkan Tütüncüoğlu, araçların performans ve konforuna tam not verdi.
Çeşme Belediyesi, hizmet ve ulaşım filosuna 4 yeni araç daha ekledi. Şehirlerarası seyahatlere de uygun bir otobüs, engellilerin kullanımı için özel olarak tasarlanmış, eğimini değiştirerek engelli rampasının açısını azaltabilen bir mini otobüs ve iki adet beş koltuklu araçla birlikte hizmet aracı sayısını 119'a çıkardı. Belirlenmiş aralıklarla belediyenin araç filosunu yeniledikleri, güçlendirdiklerini ve geliştirdiklerini belirten Başkan Tütüncüoğlu, yeni alınan araçların vatandaşa verilen hizmetin kalitesini yükseltilmesi amacıyla edinildiğini vurguladı.

küpe
Bir kimsenin hem büyük hem de iyi olması pek enderdir.
T. Fuller

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI