• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
2104’te turizmde beklentilerimiz ERKİN USMAN

2104'te turizmde beklentilerimiz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2014, 00:00
Bunu, Türk turizminin duayenlerinden Güman Kızıltan'a sordum.
Cevabı da kısaca şöyle oldu:
"Turizm etki tepki arenasıdır. En ufak bir olay, siyasi hata ve ekonomik durum veya eksikliklerden etkilenir. O kadar ki, bunu düzeltmek yıllar alır. İşte misalleri... Avrupa ve Afrika ülkelerinde yaşanan sıkıntılar. Turizmde yeni stratejilerin ve değişimlerin ortaya konulması gerekir. Kolay değil, elli senelik birikimlerimiz bizleri ikaz etmektedir.
Türkiye yatırımları ile yeniden yapacağı, özellikle sağlık ve teremal tesisleri ile atılım ihtiyacı içindedir. Bunlar için, altyapı ve hukki durumlar ile mevzuat eksikliklerinin tamamlanması çalışmaları ne yazık ki, çok yavaştır. Acaba uluslararası arenadaki kaoslar ve tepkiler mi bizi ayıltacaktır?"
* * *
Kızıltan'a göre, yeni turizm alanları ve çeşitlendirmelerin hazırlanması şart. Bir başka husus ise, şimdiye kadar hedef kitle aldığımız orta gelir grubu yanında, zengin turist, yani iştira gücü yüksek sınıfın hedef alınması ihtiyacıdır.
Güman Kızıltan'a bir soru daha:
"Peki bu nasıl yapılacak?"
Cevap:
"Öncelikle, disiplinli bir turizm sektörü, eğlencelerin ve tesislerin ön planda, kalite ile lüksü birleştirmesi gerekiyor. 2014 yılı Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarının ve siyasette takip ettiği dünya politikaları itibariyle bir hayli yadırganacağı bir yıl olacaktır. Reklam ihtiyacı büyük ölçüde hissedilecektir. Ayrıca, Türktiye ihracatının üretim eksikleri de olabielecektir. Bu nedenle turizm gelirlerinin önemi artacaktır."

hayattan
Yeni yıla İstanköy'de Çökertme ile girdiler

Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda Türkler ve Yunanlılar yeni yıla 'Hronya Polla / Nice Yıllara' diyerek birlikte girdi.
Bodrum'dan kalkan Asım Kaptan ve Kartepe gemileriyle Kos-İstanköy adasına geçen Türkler çeşitli mekanlarda ve otellerde düzenlenen yılbaşı gala yemeklerine katıldı. Bütün yaz boyunca Türklere hizmet veren Eleni ve Teo Perenti ailesinin işlettiği şehir merkezi sahilindeki Kalymnos Restoran ise Türklere özel mönü hazırladı.
Mekanı tamamen dolduran misafirler Grup Rebetes'in seslendirdiği Türkçe ve Yunanca parçalarla gecenin geç saatlerine kadar eğlendiler. Programlarına 'Benim Güzel Manolyam' ile başlayan Grup Rebetis, daha sonra 'Çiftetelli, Telli Turnam, Ah Ali'm, Bir Dalda İki Kiraz, Esmerim Güzelim ve Ya Mustafa Mustafa' adlı parçaları seslendirdi. Hep bir ağızdan seslendirilen Çökertme ve Leylim Ley parçalarıyla gecede eğlence zirveye çıktı. İstanköy Müslüman Kültürel Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Mazlum Payzanoğlu da ailesiyle mekanda eğlenenler arasındaydı.

küpe
Borcunu ödememek kararıyla alışveriş yapanlar için, fiyatın önemi yoktur.
Cervantes

günün fıkrası

Hangisi?

Plaj bekçisi genç kızı çok cüretkar bikinisi içinde görünce, yanına yaklaştı.
"Fransız olduğunuz anlaşılıyor" dedi ve ekledi:
"Bizde böyle iki parçalı mayo giymek yasaktır."
Fransız kızı şaşırdı ve o şaşkınlıkla "Peki öyleyse, hangisini çıkarayım?" dedi.

geçmişten

Kralın vasiyeti

İsveç Kralı 5. Gustav vesiyetnamesine, "Öldüğüm zaman" sözleriyle başlamıştı. Biraz düşündükten sonra 92 yaşındaki Kral, bu iki kelimeyi sildi ve şöyle başladı:
"Eğer, günün birinde ölürsem..."

laflama
* Aslında o sözün aslı şöyle olmalı. Körler sağırlar Türkiye'de birbirini ağırlar!
* Eeee bazıları da, 'kraldan çok kraliçeci olur'. Mesela ben!
* Ahhh çocuklar. Hanginiz futbol oynarken topu göğe attı bakayım? Bak, ozon delinmiş!
* Bir varmış, bir yokmuş. Sosyal medyada birbirine laf sokup duranlar çokmuş!
* Sordum sarı çiçeğe "What is your name?"!
* Yedi düveye bakmaktan acizsin. Yedi düvele kendini nasıl kanıtlayacaksın hacım!
* Bütün gün konu komşu gezip dedikodu yapıp, 'fitne' çıkaracağına, spor soluna git fitness yap kadın!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA