• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Her atkı geleceğe büyük bir katkı ERKİN USMAN

Her atkı geleceğe büyük bir katkı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.01.2014, 00:00
1912 Karşıyaka Derneği on yıl önce kurulurken, amaçlarından en önemlilerinden biri "Karşıyaka ve KSK'nin tarihi ve kültürel değerlerini araştırmak, yaygınlaştırmak ve korumaktı."
Ve, ardından gelen ikinci hedef de şuydu: "Ulusal ve uluslararası düzeyde Karşıyaka ve KSK sevgisini yaygınlaştırmak, yoğunlaştırmak, KSK camiamızı ve taraftar kitlemizi genişletmek, dayanışmayı arttırmak."
* * *
KSK-1912'nin Genel Başkanı Sait Gürsoy, "Derneğimiz işte bu amaç doğrultusunda Karşıyaka'mızda bulunan ilk ve orta öğretim kurumlarında Karşıyaka ve KSK tarihini anlatarak, Karşıyaka kültürü ve KSK sevgisini pekiştirmek için bir seri seminerler düzenleyecek" diyor.
Gürsoy'un verdiği bilgiye göre; 1912-KSK'yi temsilen bir heyet Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve KSK ile koordineli olarak okulları ziyaret edecek, dernek büyüklerinin de içinde yer alacağı komiteler görsel ve basılı materyaller ile çocuklara Karşıyaka ve KSK tarihini, kültürünü anlatarak okul yaşamlarına dokunacak ve onlara yeni ufuklar açacak. Diğer yandan bu ziyaretlere katılacak sporcular ve antrenörlerin de çocuklarla buluşmaları sağlanacak.
***
Sait Gürsoy'u dinlemeye devam:
"Karşıyaka'daki okullara yapacağımız bu ziyaretlerde çocuklarımıza birer adet yeşil-kırmızı atkı dağıtılması planlanmıştır. Yapılan piyasa araştırması ve pazarlıkla atkıyı 7 liraya mal edeceğiz. Hedefimiz ilk etapta 2 bin öğrenciye ulaşmak."

hayattan
İnsan uyurken mi hayatta, hayattayken mi rüyada?

2013'ün dikkat çeken romanlarından Uykusuzlar'ın yazarı Gülşah Elikbank, 11 Ocak Cumartesi günü, saat 14.00'da Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde, Konak Belediyesinin konuğu olacak.
Etkinliğin moderatörlüğünü ise Kitap ile Sohbet'in yaratıcısı İletişim Uzmanı Yasemin Sungur üstlenecek.
Yasemin Sungur, Elikbank'ın Uykusuzlar romanının en ilgi çeken bölümlerinden kesitler sunacak ve okurlarla yazarı hoş bir sohbetin içine çekecek.
İzmirli yazar Gülşah Elikbank, Uykusuzlar romanında okurlarıyla rüyaların gizemini, bilinçli rüya görmenin önemini ve kehanet içeren rüyaların sırrını paylaşmıştı. Uykusuzlar romanı için İnci Aral, "Elikbank, gerçek ya da düşsel roman kahramanlarını aşkları, çelişkileri, açmazları, olağan ya da olağandışı rüyaları, rüyasızlıkları ve insanlığı tehdit eden sorunlara çare arama çabaları temelinde anlatıyor. Uykusuzlar'ın özeti ve sorduğu evrensel değerdeki soru ise şu: Hepimiz aynı rüyayı görebilsek, dünya daha güzel bir yer olabilir mi?" yorumunu yapıyor.

kentten

Karabağlar'da trafik ihmali

Karabağlar-İnönü Caddesi bağlantısı için Kaymakkuyu'da kavşak çalışması yapılıyor. Trafik doğal olarak sıkışık.
Pota okuru Altan Lale'nin yorumu şöyle:
"O kavşaktan dönüş yapamayanların bir sonraki kavşağa yöneleceği ve orada bir yoğunluk olacağı belli. Ama maalesef bu şehrin trafiğini güya yönetenlerin ciddi önlem alamaması yüzünden trafik Orcaner kavşağında hergün her saat kilitleniyor."

küpe
Kanunlar bilgiler için konmuştur, ama haksızlık etmesinler diye değil, haksızlığa uğramasınlar diye...
Epikuros

fıkra
Olur mu?

Yahudinin biri Katolik olmuştu.
Papaz:
"Pekala... Demek şimdiye kadar işlediğin günahlar için pişmanlık duyuyorsun. Öyle mi?" dedi.
"Evet, muhterem peder..."
"Peki kabahatlerini, kusurlarını affettirmeye, borçlarını ödemeye hazır mısın?"
"Yaaa" dedi eski Yahudi ve ekledi:
"Şimdi meselenin rangi değişti muhterem peder. Din konuşması mı yapıyoruz, iş konuşması mı?..."

laflama
* Eller gider aya, biz bineriz hala tramvaya!
* Güneş falan toplama benim için. Ağzını topla yeter he vallahi!
* "Türkiye bir mozaiktir" lafına gıcık oluyorum. Bence Türkiye olursa bir mozaik pasta olsun. Ve her yurttaş eşit bir biçimde, bu pastadan payını alsın!
* Uzun ince bir yoldayım. Hay aksi; aşırı hız yapmaktan radara yakalandım!
* Peygamberimiz "İlim Çin'de de olsa gidip alınız" demiş. "Çin malı ne varsa gidip alın" dememiş ki!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA