• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sosyal medya tuzakları... ERKİN USMAN

Sosyal medya tuzakları...

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.01.2014, 00:00
Yıldız Teknik Üniversitesi bilişim danışmanlarından Işıl Boy'un internet güvenliği konusundaki açıklamalarına dikkat.
Işıl Boy, internet kullanımı ve özellikle sosyal medyanın, mahremiyete dair tehditlerine dikkat çekiyor ve özel hayatın, özelde kalmasını, sosyal paylaşım ortamlarında paylaşılmamasını tavsiye ediyor.
* * *
Dünyanın önde giden bilgisayar firmasının resmi verilerine göre her gün 2.5 kentilyon bayt veri üretildiğini belirten Işıl Boy, son zamanlardaki artışa dikkat çekerken, dünya üzerindeki bilgilerin yüzde 90ının sadece son iki yılda üretildiğini belirtiyor.
Işıl Boy'un açıklamalarından satır başları:
* İnternet, 1960'lı yıllarda Amerikan Savunma Bakanlığı ve bazı Amerikan üniversiteleri tarafından yürütülen bir proje sonrasında icat edildi. Amaç neydi? Bilgiye erişmek.
* Dikkat etmemiz gereken başka bir husus ise herhangi bir siteye üye olurken sosyal medya siteleri üzerinden "Facebook ile üye ol" ya da "Twitter ile üye ol"a kesinlikle tıklanmamasıdır. Aksi halde bu üçüncü şahıslar sizin adınıza paylaşımlar yapıp profil bilgilerinizi güncelleyip başka insanları bile takip edebilirler.
* Çoğunuzun bildiği gibi twitter'da takipçi satın alabileceğiniz siteler bulunmaktadır ve bu sitelere para ödeyerek takipçi sayınızı artırabilirsiniz.
* En önemli konu da kendilerini korumak konusunda bize ihtiyaç duyan çocuklarımızı, sosyal medyanın olumsuz etkilerinden korumaktır. Bilindiği üzere sosyal medya araçlarını kullanmak için yaş sınırı 13'tür. Bu yüzden lütfen 13 yaşın altındaki çocuklarınızı sosyal medyadan uzak tutun. Ailelere tavsiyem çocuklarının fotoğraflarını sosyal medya sitelerinde paylaşmamalarıdır. Her zaman iyi niyetli olmayan insanlar bulunur ve bu fotoğraflardaki yüzleri alıp çeşitli fotoğraflar ve videolar hazırlayıp istedikleri gibi değiştirebilirler.

siyasetten
Karabağlar kızışıyor

AK Parti adayı Necip Kalkan, "Karabağlar'dan garantinin garantisi olsun diye aday oldum" dedi ve ortalık karıştı.
İlk tepki CHP İlçe Başkanı Polat Manduz'dan geldi.
Manduz, Kalkan'ın bu çıkışını talihsiz bir söylem olarak niteledi ve ekledi:
"Necip Kalkan böyle konuşarak halkın iradesini ipotek altına almış, sanki Karabağlar halkının içme hakkı yokmuşçasına bir tavır içine girmiştir. Kalkan, Karabağlar'ı demografik olarak bölerek hizmet anlayışından çok hemşericilik ve bölgesel kimlik anlayışı ile oy avcılığına soyunmuştur."

kentten
Ekonomi İzmir'de masaya yatırılacak

Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu Ege-Koop, ilk ikisi büyük ilgi gören Serbest Kürsü Programı'nın üçüncüsünde özellikle 17 Aralık'ta gerçekleştirilen İstanbul merkezli operasyon ile daha da sıkıntılı bir sürece giren ülke ekonomisini masaya yatırıyor.
Siyasetçisinden akademisyenine, sanatçısından işadamına, gazetecisinden sivil toplum örgütü başkanlarına kadar İzmir'in kanaat önderlerini bir araya getiren Ege-Koop Danışma Kurulu'nun organize ettiği, Serbest Kürsü'nün konusu 'Türkiye Ekonomisi Nereye Gidiyor' olarak belirlendi.
Açılış konuşmalarını Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Metin Öney'in yapacakları toplantıda Devlet eski Bakanı Ufuk Söylemez, Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ufuktutan, Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Dr. Ali Nail Kübalı ülke ekonomisinin geldiği noktayı ve 2014 yılına ilişkin öngörülerini aktaracak. Bugün Bornova Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleşecek program saat 14.00'da başlayacak.

küpe
İlim, akrabalar tarafından yağma edilmeyen, hırsızlar tarafından çalınamayan ve başkaları ile paylaşılınca yagane servettir.
Bhavabbut

fıkra
Neden terk etmiş?

İki Buenos Aires'li genç kız konuşuyordu.
"Biliyor musun sevgilim beni terk edip gitti."
"Neden? Yoksa seni makyajsız mı gördü?

laflama
* Körkütük aşık olduğun kadının evlenince sana af buyur 'kütük' demesi ne de hazindir!
* Hep depresyon, hep hüzün... Bu nedir allah aşkına? 'Keder mahkumu' muyuz neyiz yahu!
* Bana çocukken hep 'Aç gözünü' derlerdi... Sanırım, açgözlü olmaktan daha iyidir!
* Zan altında kalmaktansa 'hazan' altında kalmak yeğdir!
* Maksat ne üzüm yemek, ne de bağcıyı dövmek. Bağcının kızını öpmek!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI