• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı’da emlak fiyatları uçuyor ERKİN USMAN

Bayraklı'da emlak fiyatları uçuyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.09.2014, 00:00
İzmir'in en önemli merkezlerinden biri olan ve nitelikli yapılaşmanın öncüsü Bayraklı, İzmir'de geleceğin Manhattan'ı olma yolunda ilerliyor. Altın Emlak Bayraklı Temsilcisi A. Gülden Sargıner, Bayraklı'nın en hızlı gelişen bölgelerinin Altınyol sahili, Adalet ve Mansuroğlu olduğunu belirterek, bu hızlı gelişimi Adliye'nin Mansuroğlu bölgesine gelmiş olmasının etkilediğine bağlıyor.
***
İzmir'de gerek projelerde gerekse ikinci ellerde fiyatların tavan seviyesinde olduğu belirtiliyor, Residence projelerinde 110 metrekare büyüklüğünde bir ofisin temel seviyesinde satış bedeli 545 bin liradan başladığına değiniliyor. İnşaatı tamamlanan 'residence'larda ise fiyatlar 650 bin liraya kadar çıkabiliyor. Lüks konutlarda da fiyatlar hızla yükseliyor, hız kesmiyor. 140 metrekare büyüklüğünde sıfır bir dairenin satış bedeli 500 bin liradan başlıyor, konumuna ve cephesine göre 700 bin liraya kadar çıkabiliyor.
***
İkinci ellerde fiyatların ise 140 metrekare büyüklükte daireler için 200 bin lira ile 300 bin lira aralığında değiştiğini belirterek şöyle devam etti: "Bayraklı bölgesindeki yoğun talep ve talebe yetişmekte zorlanan nitelikli projelerle beraber arsa üretimi sınırlı olduğu için arsalar adeta karaborsa niteliğinde. Dudak uçuklatan rakamların konuşulduğu bölgede 1400 metrekare büyüklüğünde bir arsa için 5 milyon lira istenebiliyor. Bayraklı'nın en önemli, büyük ve nitelikli projesi ise Folkart Projesi.
Kiralıklarda da fiyatların İzmir'in genel ortalamasına göre bir hayli yüksek olduğu vurgulanıyor. Sargıner, "Bayraklı'da 140 metrekare net kullanımlı bir lüks sıfır yapı için 2 bin 500 lira ortalama kira bedeli talep ediliyor" dedi. Gülden Sargıner, "Binanın yaşına göre sınıflandırmak gerekirse 0-5 yaş aralığındaki binalar için 2.200 liradan başlayan kira bedelleri ikinci ellerde 1.800 lira-2.000 lira aralığında seyrediyor" dedi.

hayattan

40 yıllık tavlacı şampiyon oldu!

Bu tavla turnuvası Çeşme'deki Deniz-1 Tatil Sitesi için geleneksel oldu.
Site sakinlerinin heyecanla izledikleri turnuvanın bu seneki karşılaşmaları sonunda "40 yıllık tavlacı" Cengiz Cantörü şampiyon oldu. İkinciliği de çırağı Murat Özgen kazandı.
Metin Pelit ile Hasan Hanyalı, üçüncü ve dördüncülüğü paylaştı.
Turnuvaya katılıp son sekiz kişi içine giren usta tavlacılar şöyle:
Murat Özgen, Bülent Dai, Hasan Hanyalı, Süleyman Bayat, Metin Pelit, Cengiz Cantörü, Özkul Ertürk, Mustafa Aker.

kentten

Başkan Selvitopu'na hemşeri desteği

İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuklarından biri olan Malatya'nın iki ilçe belediye başkanı, hemşerileri olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret etti.
Malatya'nın Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilen Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ile Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda kendilerini ziyaret eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'na iade-i ziyarette bulundular. Ziyarette Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Başkan Selvitopu'na Malatya'nın simge meyvesi kayısı hediye etti.
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda Diyarbakır ile birlikte onur konuğu olan Malatya'nın iki ilçe belediye başkanı da İzmir'de, Malatyalı bir belediye başkanı görmekten mutluluk duyduklarını belirterek Başkan Selvitopu'nu önümüzdeki dönemde gerçekleştirecekleri etkinliklere davet ettiler.

küpe

İnsanları şaşırtan ve dehşete düşüren kelimeler, aradan belli bir süre geçince kimseyi şaşırtmaz olur.
D. Lawrance

günün fıkrası
Geriye ne vermiş?

"Azizim bir felaket haberi işittim. Doğru mu?"
"Hangisi?"
"Senin ticarethanedeki muhasebeci, kasadaki bütün paralarla beraber kızınızı da kaçırmış. Doğru mu?.."
"Doğru... Fakat o vicdanlı bir gençtir. Bu yaptığı işe nedamet getirip aldıklarını yavaş yavaş bana iade etmeye başladı."
"Ya! Aldığı paraların ne kadarını iade etti?"
"Parayı henüz iade etmedi. Yalnız kızımı geri gönderdi."

laflama
* Kimisi düşünce suçlusudur. Büyük çoğunluğu da düşünememe suçlusu!
* Necip Milletim. Basit bir soru soracağım sana. Necisin?
* İnsanları anlamak çok ama çok güç. Kimisi AZINLIK, kimisi de AZGINLIK psikolojisi içinde...
* Şeytan aldı götürdü, imaj veremeden getirdi.
* Kimisi bana HOŞLUK hissi veriyor. Kimisi de BOŞLUK hissi.
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI