• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Basketbol tribününde Karşıyaka farklılığı ERKİN USMAN

Basketbol tribününde Karşıyaka farklılığı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.10.2014, 00:00
Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe'yi nefesleri kesen bir maçtan sonra yenerek Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı ya, Karşıyaka sabahlara dek uyumadı. Yeşil-kırmızılı taraftarlar 27 yıl aradan sonra gelen süper başarıyı doyasıya yaşadılar.
Bir Karşıyakalı taraftar, Karşıyaka ile Fenerbahçe arasındaki kulüp ve anlayış farkını şu cümlelerle dile getirmiş, aynen kullanıyorum: "Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında en özel an son çeyrekte yaşandı. Biz karşıdaki yeşil-kırmızılılarla sırayla 'Mehter' tezahüratı yaparken, Fenerbahçe tribünleri bütün güçleri ile ıslıklayarak karşı çıkmaya çalışıyordu. Farkında olmadıkları şey, o an taraftarların KSK yönetim kurulu üyelerinin ve ailelerinin oturduğu bölüm ile karşılıklı tezahurat yaptığı idi. İşte İstanbul takımı destekçileri asla böyle bir an yaşayamazlar maç içinde. Onlar ne yöneticileri ile karşılıklı tezahürat yapabilir, ne onlara yaklaşabilir, ne de takımlarının kazandığı kupaya dokunabilirler, bizse kucaklaşırız fark gözetmeden, ego yapmadan, başkanıyla, teknik ekipleriyle, sporcu ve taraftarlarıyla. Posterlerimizde de bu görülebilir.
Fenerbahçe gerçekte 'onların' takımı değildir. Kulüpleri onlardan, kulüp müzesini gezip kupalarını görmeleri için bile para ister. O yüzden İstanbul destekçileri gerçekte sadece birer müşteridir. Oysa biz, başkanı, yönetim ve taraftarı ile gerçekten koca bir aileyiz. Bu akşam yine gururla söylüyoruz: Biz Karşıyakalıyız, iyi ki Karşıyakalıyız!"

tarihten

Attila İlhan'ı anıyoruz

9 yıl önce bugün (10 Ekim) İstanbul Kanlıca'daki evinde yaşama veda eden; Atatürk ve Milli Mücadeleyi en iyi değerlendiren edebiyat ve düşün adamı Attila İlhan'ı sevdalısı olduğu Karşıyaka'da İstasyon Caddesi'nde oturduğu evin önünde, anacağız.
İZSEV-İKSDER Başkanı Sancar Maruflu'nun yöneteceği etkinlikte; Attila İlhan'la çalışmışlardan; Okan Yüksel, Hüseyin Yurttaş, gazeteci Ahmet Kadıbeşegil, Haluk Işık, Yunus Kırılmış ve "Attila İlhan Sevdalıları" katılacaklar.
Tören sonrasında, 5 yıl önce 10 Ekim 2009 günü yaşama veda eden; yazar-şair ve çok yönlü sanatçı Fahrinnisa Kadıbeşegil de Karşıyaka sahilindeki Attila İlhan Anıt Büstü önünde anılacak.

kentten
Lions camiasında hizmet günü

Kemalpaşa Lions Kulübü ev sahipliğinde, Karşıyaka Lions Kulübü, Karşıyaka Yalı Lions Kulübü, Ümit Lions Kulübü ve Atakent Lions kulüplerinin de katılımıyla gerçekleşen Kızılay Kan Bağışı Aktivitesi "8 Ekim Dünya Lions Hizmet Günü" kapsamında Türk Lionsu'nu tanıtma amaçlı olarak Kemalpaşa'da yapıldı.
Aktivitede 118-R Genel Yönetmeni Altan Tarhan, 2. Kesim Başkanı Mehmet Yeğen, 5. Bölge Başkanı İnci Şap, 10. Bölge Başkanı Yakup Özdanon, kulüp başkanları ve üyeleri de hazır bulundu. Kemalpaşa Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen aktivitede bin kişilik lokma döktürüldü, Lions tanıtım broşürleri dağıtıldı. Lionların 'HİZMET EDİYORUZ' sloganı anlatılmaya çalışıldı.

küpe
İnsanların elinden hayalleri alınacak olursa, başka ne zevkleri kalır.
Fostenel

günün fıkrası
Konuşurum ama...

Kadınların seks yaşantıları hakkında araştırma yapan doktor, genç bir kadına sordu:
"Gündüzleri de seks münasebetleriniz oluyor mu?"
Genç kadın kızara bozara:
"Tabii olur..."
Gündüzleri olduğuna göre, sevişirken kocanızla konuşuyor musunuz?"
"Hayır. Konuşabilirim ama bunun için ona, yazıhanesine telefon etmem gerekir."

laflama
* Çarşambayı sel aldı. Bir yar sevdim ecel aldı!
* Sapla samanı birbirine karıştır, saman altından su yürüt be hacı...
* "Aşk her şeyi affeder mi?" sorusuna yanıtım, "Yedekte bir insan yoksa neden olmasın."
* Tahir olmak da ayıp değil, Zühre olmak da... Ama Nazım Usta, zümre içinde mahir olursan daha güzel olmaz mı yani!
* Bitlis'te beş minare var tamam ama kaç kahvehane var? İşsizlik ne boyutta? Sen ondan haber ver ağam!
* Ahhh felek kimine havyar yedirirsin, kimine de hıyar!
* Çözümsüz iseniz, çözülürsünüz gözüm !
İbrahim Ormancı'dan


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI