• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in vizyon projeleri ne oldu ERKİN USMAN

İzmir'in vizyon projeleri ne oldu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.01.2015, 00:00
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan'dan çarpıcı görüş ve sözler.
Bunların en çarpıcı olanı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sırasında İzmir kamuoyunun dikkat ve heyecanla takip ettiği vizyon projelerine ilişkin.

Aslan, her biri İzmir'i dünya kenti yapması hedefiyle hazırlanan projelerine İstanbul, Adana, Kayseri gibi kentlerin talip olduğunu söylüyor ve ekliyor:
"O süreçte 200'e yakın proje geliştirdik. Altısı vizyon projelerdi. İzmirliler heyecanla karşıladı, dikkat çekti, heyecan yarattı ama seçim sonrasında yönetim kademesinden bir Allah'ın kulu 'seçim bitti, şu proje İzmir'in hayrınaydı, bir bakalım' demedi. İstanbul, Kayseri, Adana'dan belediyeler projeleri talep etti."
***
Ve, siyaset dünyası içinde "son konumu" ne?
Aslan'ı dinleyelim ve karar verelim:
"DSP'den Bayraklı Belediye Başkan adaylığıma dair çok açıklama yaptım ama kısaca bir kez daha söyleyeyim; benim için o süreç bir tepki süreciydi. Kişisel hak arama, kişisel bir duruş sergileme süreciydi. Yoksa iki ayda seçim kazanılmayacağını en iyi ben bilirim. Yeniden CHP'ye dönüp dönmeyeceğime dair net birşey söyleyemem. Yeni İl Başkanı Sayın Bedri Serter sevdiğim biridir ve başarılı da olacaktır. Kendisinden şahsıma yönelik böyle bir davet gelirse değerlendiririm. Kaldı ki ben bu çatı altında az sayıdaki zor gün dostlarındanım."

hayattan

Bir iddia: Gaziler arasında ayrım var

Harun Yıldırım bir Kıbrıs gazisi ve "muharip gazilere tanınan hakların" daha da genişletilmesi için uğraş veren isimlerden biri. Hatta en önde gelenlerden biri.
Harun Yıldırım bu uğraşlarının yanı sıra, AK Parti kadrolarında da ismi "listelere girecekler" arasında konuşulan bir siyasetçi.
Harun Yıldırım "Önce gazilerin sorunlarını halledelim, gerisi kendiliğinden gelir" diyor ve ekliyor:
"Sosyal şartlar bakımından muharip gaziler ile malul gaziler arasında büyük farklar var. Ortadaki tablo ve sonuçları eşitliği sağlamaktan çok uzak. Muharip gazilere yeni haklar verilmesi gerek. Gaziler için ayırım var."
* * *
Harun Yıldırım'a sorduk:
"Siyasetteki uğraşınız nasıl gidiyor?"
Cevap:
"AK Parti saflarında siyaseti sürdürüyorum. Seçim arifesindeyiz. Kafasına esen aday oluyor. Ortalığı karıştırıyor. Bunların önüne geçmek ve meydanı layık olanlara bırakmak lazım. Bunları gördükçe, adaylığımı ortaya seriyorum. Kimi kaçıyor, kimi susuyor, kimi de beni vazgeçirmeye çağırıyor. Ama benim asıl uğraşım, gazi kardeşlerimin hakkını korumak."

küpe
İki şey akıl hafifliğini gösterir. Söyleyecek yerde susmak, susacak yerde söylemek.
Sadi

fıkra
Kimmiş?

Ali, bir sahil şehrindeki en lüks otele inmişti. O sabah gazetesini okurken, gerçekten güzel ve şık bir kadının otel kapısına doğru yürüdüğünü gördü. Bunun üzerine gazeteyi hemen elinden atarak resepsiyon şefine koştu ve sordu:
"Bu hanım kim?"
"En sadık müşterilerimizden biridir."
"Otelinize çok sık mı gelir?"
"Gayet tabii...Bütün balaylarını bizde geçirmek adetidir."

laflama

* Hatasız kul olmaz olmasına ama... Seninki de yalama oldu be usta!
* İyi anlaşan birilerini görünce 'Çifte kumrular' deriz ya. Yalanmış. Benim gördüğüm bütün kumrular birbiriyle didişiyor. Yemeyin bizi!
* Mantık evliliği yaptı, yemek yapmasını bilmeyen bir kadınla evlendi. Ama; insanın canı; mantı da istiyor hani!
* Bu inşaat sektöründe dönen dolapların haddi hesabı yok. Tam bir İSKAN-DAL vaziyetleri yani!
* Bir işçinin yanında gidip 'merhaba proletarya' dedim. İşçi bana dik dik bakıp 'Yancı mısın nesin, bi dur ya' dedi!
* Heyhaaat. Leyleğin ömrü bile artık sosyal medyada birilerine laf sokmakla geçiyor hacııııı!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA